Aydın'daki "Atatürk Kent Meydanı" Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Aydın'daki "Atatürk Kent Meydanı" Davasında Karar

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılında yaptırılan "Atatürk Kent Meydanı" ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla yargılanan 11 kişi, beraat etti.

05.05.2016 17:42  Güncelleme: 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılında yaptırılan "Atatürk Kent Meydanı" ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla yargılanan 11 kişi, beraat etti.

Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki görülen davanın duruşmasına tutuksuz yargılanan Alper Şekerler, Sinan Yamen, Mustafa İnanç, Özgür Kanlı, Fırat Gür, Serkan Şahin, Salih Eğerci, Gökhan Çerçioğlu, Serdar Önem, Cengiz Sune ile avukatları katıldı.

Mahkeme hakimi Ercan Arslan, konuyla ilgili bilirkişi incelemesinin tamamlandığını bildirerek, gönderilen raporu okudu.

Söz alan sanık avukatları, raporda iddiaların asılsız olduğunun ve herhangi bir suç işlenmediğinin ortaya konulduğunu belirterek, müvekkillerinin beraatini talep etti.

Mahkeme hakimi Arslan, ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla açılan kamu davasına, suçun işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle sanıkların beraatine karar verdiğini açıkladı.

Başkan Çerçioğlu'nun açıklaması

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Aydın Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Kent Meydanı ile ilgili 2015 yılında ihaleye fesat karıştırma iddiası ile açılan davanın sonuçlandığını anımsattı.

Yargılanan sanıkların beraat ettiğini kaydeden Çerçioğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Birileri sürekli türlü iftiralarla, senaryosu baştan yazılmış kumpaslarla Aydın'a yapacağımız hizmetleri engellemeye çalışıyor. Başlatılan iftira kampanyası ile ne vicdan, ne basın etiği, hiçbir ahlaki değer bırakmadılar. Biz Türk yargısına güveniyoruz, güvenmeye de devam edeceğiz."

Çerçioğlu, beraat eden aralarında belediye personelinin de bulunduğu kişilerin, iddiaları ortaya atanlarla ilgili maddi, manevi tazminat ve ceza davası açmaya hazırlandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın'daki 'Atatürk Kent Meydanı' Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement