Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

İsabeyli'de kadınlara mikrokredi desteği

14.11.2013 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli'nin İsabeyli beldesinde ilk kez 10 kadına 1000'er lira mikrokredi dağıtıldı.

İsabeyli Belediyesi'nde düzenlenen mikrokredi dağıtım töreninde konuşan, AK Parti Aydın Kadın Kolları Başkanı Demet Plevneli, Aydın'da tek bir kadın ile bu yola çıktıklarını belirterek, "Şu anda Aydın'da 2 ilçe hariç 15 ilçemizin tamamında mikrokredi veriyoruz. 5 bine yakın kadın bu mikrokrediden faydalanıyor. Nazilli'de de 820 bayanımız faydalanıyor. İsabeyli beldemizde de ilk defa kredi dağıtıyoruz" dedi.

İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim de iş konusunda çok çalışma yaptıklarını, Karacasu ilçesinde bulunan dokuma modelini örnek alarak beldede bir dokuma atölyesi kurduklarını Halk Eğitim Merkezi'nin alt yapı kurslarını hazırladıklarını kaydetti.

Kuşadası belediyesinde pazar yeri açıklaması

Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürü Hüsnü Akman, yaptığı açıklamada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünce yaptırılmakta olan Selçuk-Kuşadası- Söke karayolunun Kuşadası şehir geçişindeki Çamlık ve Otogar kavşakları bölümünde, köprülü kavşak yapım çalışmalarının başlaması nedeniyle, 4 Kasım 2013 tarihi itibariyle yolların geliş ve gidiş şeridinin araç trafiğine kapatıldığını amımsattı.

Akman, şu bilgileri verdi:

"Kuşadası şehir geçişi  şehir içi yollarından sağlanacak olup, Candan Tarhan Bulvarı ana arter olarak araç trafiğine açılmış bulunmaktadır. Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğümüzce, çevre yolundaki kavşak ve yol inşaatı çalışmaları bitinceye kadar Cuma ve Çarşamba pazarlarında Candan Tarhan Bulvarı ve Cumhuriyet Mahallesi sokaklarında tezgah açan mevcut pazarcı esnaflarımızın tezgah açma ve yayılma hakları saklı kalmak şartı ile mağdur edilmeden, Candan Tarhan Bulvarı'nın alt tarafındaki ara sokaklarına geçici olarak istihdamları yapılarak düzenli bir şekilde yerleştirilmeleri sağlanmıştır. Buna göre, yapılmakta olan köprülü kavşak ve yol inşaatlarının bitiminden sonra mevcut Pazar yerlerinde tezgah açmak üzere inşaat çalışmalarının başladığı tarih itibariyle, Candan Tarhan Bulvarı ve Cumhuriyet Mahallesi sokaklarında Cuma ve Çarşamba pazarı tezgahları açılmayacaktır."

Germencik jeotermal enerji ile ısınmak istiyor

Germencik Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu, ilçenin jeotermal kaynaklardan istedikleri şekilde yararlanamadıklarını belirtti.

Yavaşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Germencik'in geleceğinin jeotermal enerjiyle şekilleneceğini bu nedenle dört gözle enerji yasasının düzenlenmesini beklediklerini ifade ederek, "Bu konu hakkında hiçbir araştırma yapmadan söylemde ve atıfta bulunmak hiç doğru değildir. Sarayköy gibi bazı yerleri örnek göstererek sanki burada mümkün oluyormuş da biz yapmıyormuşuz havası yaratılıyor" dedi.

Balçova, Manisa ve Afyonkarahisar gibi yerlerde dönemin belediye başkanlarının birer kuyu satın aldıklarını ve şehir ısıtmalarını bu yolla sağladıklarını anlatan Yavaşoğlu, "Bu durum biz de çok farklı. Zamanında Germencik Belediyesi ileriyi düşünerek o zaman için küçük paralar karşılığında bir kuyu satın almış olsaydı bugün Germencik de ısınmadan faydalanacaktı. Ama maalesef bugün yer altı zenginlikleri olan jeotermal kaynaklarının hepsi özel şirketlere satılmış durumda. Bugün belediye olarak bir kuyu satın almak istesek milyon dolarla karşılaşıyoruz. Bu da karşılayamayacak olduğumuz rakamlardır. Ama tüm bunlara rağmen Enerji Bakanı Taner Yıldız ile yaptığımız görüşmelerde enerji yasasının zamanla düzenleneceği ve belediye alanındaki kuyulardan bu şekilde faydalanabileceğimizi bizlere söyledi" diye konuştu.

Aydın Ticaret Borsası yönetimi, Sevgili'yi ziyaret etti

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı başkanlığındaki heyet, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili'yi ziyaret etti.

Bosnalı, kentin büyükşehir statüsüne kavuşması ile yeni kurulan merkez Efeler Kaymakamlığı'nın hayırlı çalışmalara imza atmasını diledi, çalışmaları hakkında bilgiler sundu.

Kaymakam Sevgili ise işbirliği içerisinde çalışarak kente değer kazandırma gayreti içinde olacaklarını vurguladı.

Ticaret Borsası heyeti daha sonra göreve yeni başlayan Aydın Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Emre Furat'a tebrik ziyareti gerçekleştirdi.

Hayvanlar yararına kermes

Didim ilçesinde yaşayan İngilizler, hayvan barınağına katkı sağlamak için kermes düzenledi.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan bir işletmede düzenlenen kermeste, ikinci el eşya satışı yapıldı.

Kadın, erkek, çocuk giysileri ile oyuncaklar, takılar, mutfak eşyaları ve kitapların satışa sunulduğu kermesin geliri Didim hayvan barınağındaki hayvanlar için kullanılacak. Barınaktaki hayvanların yiyecek, ilaç ve tedavi masraflarını karşılamak için düzenlenen kermes kış ayları boyunca sürdürülecek. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement