Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın Ticaret Odası eski başkanı iş adamı İsmail Hakkı Dokuzlu, "Birlikten Kuvvet Doğuran Başkan" isimli kitabının, satışından elde edilen gelirini Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Dayanışma Derneği'ne bağışladı.

15.12.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Ticaret Odası eski başkanı iş adamı İsmail Hakkı Dokuzlu, "Birlikten Kuvvet Doğuran Başkan" isimli kitabının, satışından elde edilen gelirini Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Dayanışma Derneği'ne bağışladı.

Hayat tecrübelerini kaleme alan Dokuzlu, kitabın gelirinden elde ettiği 3 bin 750 lirayı Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Dayanışma Derneği'nin kullanımı için bankaya yatırdı.

Aydın Valiliğinde dernek başkanı Sevil Esin ile bir araya gelen Dokuzlu, bağışı yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

- Buharkent deve güreşleri yeni arenada yapılacak

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, önceki yıllarda Buharkent Şehir Stadyumunda yapılan deve güreşlerinin bu yıl başka bir alanda yapılacağını bildirdi.

Vatandaşları 20 Aralık Pazar günü yapılacak deve güreşi festivaline davet eden Başkan Erol, "Buharkent'e yeni bir deve güreşi arenası kazandırdık. Şehir stadında yaptığımız deve güreşleri hem sıkıntı oluyordu hem de spor kulüplerimize dezavantaj yaratıyordu. Yeni arenada deve güreşi festivali heyecanı yaşayacağız. Bütün vatandaşlarımızı bu festivalimize bekliyorum" dedi.

ADÜ'lü öğretim üyesinin başarısı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel'in İngilizce olarak telif ettiği 2 kitabının Türkçe tercümeleri, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 2015 Telif ve Çeviri Eser Ödülleri kategorisinde ödüle layık görüldü.

ADÜ'den yapılan yazılı açıklamada, 14 Aralık 2015'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen ödül törenine, Prof. Dr. Çengel adına, kitaplarının çeviri editörleri katıldı.

Açıklamada, Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri yarışmasında, "Üniversiteli Akışkanlar Mekaniği: Temelleri ve Uygulamaları ve Isı ve Kütle Transferi: Esaslar ve Uygulamalar" adlı eserleriyle ödül alan Çengel'in mühendislik alanında yazmış olduğu ve 10'dan fazla dile çevrilen ders kitaplarının, başta ABD'nin en prestijli üniversiteleri olmak üzere dünyada en yaygın olarak kullanılan ders kitapları arasında yer aldığı vurgulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement