Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Aydın'dan Kısa Kısa

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, pamuk üreticisinin artan maliyetler karşısında bu üründen yavaş yavaş uzaklaştığını bildirdi.

03.05.2016 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, pamuk üreticisinin artan maliyetler karşısında bu üründen yavaş yavaş uzaklaştığını bildirdi.

Kocabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, lif pamuk üretiminin 2011-2012 sezonundan bu yana az da olsa azalma eğilimine girdiğini belirtti.

Pamuğun ekim sezonunun hızla devam ettiğini kaydeden Kocabaş, bu yıl çiftçilerin ürünü ekim için erken davrandıklarını, pamuk üreticisinin üretimdeki bütün çabasına rağmen artan maliyetler karşısında bu üründen yavaş yavaş uzaklaştığını kaydetti.

3 Mayıs Dünya Astım günü

Nazilli Toplum Sağlığı Başkanı Hakan Derici, astımın tekrarlayan nefes darlığı, nefes alıp verirken ortaya çıkan hırıltı, göğüste baskı hissi ve öksürük gibi belirtilerle kendini gösterdiğini, dünyada yaklaşık 300 milyon astımlı hastanın olduğunu bildirdi.

Astımın görülme sıklığının yıllar içinde giderek arttığını kaydeden Derici, "Astım hastalığı ile ilgili tıbbi tanı, yakınmaları astımla uyumlu olan hastalarda yapılan muayene ve nefes ölçüm testleri ile koyulur. Astım tedavisinin amacı hastalığın kontrol altına alınması ve sağlanan bu durumun idame ettirilmesidir." ifadelerini kullandı.

- Nazilli'de karma resim sergisi

Nazilli Belediyesi resim kursiyerlerinin hazırladığı Lütfi Selek Sergi Salonundaki karma resim sergisinin açılışına katılan belediye başkanı Haluk Alıcık, kursların 13 yıldır devam ettiğini ve resimlerin insanların ruhlarını yansıttığını söyledi.

Alıcık daha sonra resim kursunu tamamlayan 47 kursiyere sertifikalarını verdi.

- Didim'de uyuşturucu operasyonu

Didim ilçesindeki uyuşturucu operasyonunda 200 gram esrar ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri Balat Mahallesindeki bir evdeki aramada kağıt içinde sarılı halde 200 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

- Çine'de anız yangını

Çine ilçesinde çıkan anız yangınında bir traktör kullanılamaz hale geldi.

Alınan bilgiye göre, Murat Kaya kendisine ait tarlada traktörün römorkuna saman balyası yüklediği sırada henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

Rüzgarında etkisiyle büyüyen yangın itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmayla söndürüldü, traktör kullanılamaz hale geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement