Aydın Develer 41 Yıl Sonra Atça Arenası'nda Güreşti - Son Dakika
Güncel

Aydın Develer 41 Yıl Sonra Atça Arenası'nda Güreşti

Develer 41 yıl sonra Atça Arenası'nda güreştiAYDIN'ın Sultanhisar ilçesinin kırsal Atça Mahallesi'nde 41 yıl aradan sonra dördüncüsü düzenlenen deve güreşleri ilgi büyük oldu.

26.11.2017 22:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Develer 41 yıl sonra Atça Arenası'nda güreşti

AYDIN'ın Sultanhisar ilçesinin kırsal Atça Mahallesi'nde 41 yıl aradan sonra dördüncüsü düzenlenen deve güreşleri ilgi büyük oldu.

Nazilli'nin kırsal bozyurt, Aslanlı ve Bereketli mahallerinin oluşturduğu güreş komitesi tarafından Atça Deve Güreşi Arenası'nda düzenlenen ve Ege ile Marmara Bölgeri'nden gelen 90 namlı devenin kıyasıya mücadele verdiği güreşlere ilgi büyük oldu. Nazilli'de uygun arena olmaması nedeniyle Atça'da düzenlenen güreşleri, AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, AK Partili Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi izledi. Güreşleri bazı vatandaşlar, piknik yaparak izledi. Nazilli'nin kırsal mahallerinden Bozyurt Muhtarı Ali Esgin, Aslanlı Mahallesi Muhtarı İbrahim Topçuoğlu ve Bereketli Mahallesi Muhtarı Mehmet Aktaş'ın ortaklaşa aldıkları kararla 41 yıl aradan sonra düzenlenen deve güreşleri ile geleneğin yaşatılması sevinçle karşılandı. Bozyurt Mahalle Muhtarı Ali Esgin, "Bu festivaller ile deve güreşlerimizde geleneksel Yörük kültürümüzü devam ettirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Aydın Develer 41 Yıl Sonra Atça Arenası\'nda Güreşti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Develer 41 Yıl Sonra Atça Arenası'nda Güreşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement