Aydın İl Genel Meclisi'nden Kan Bağışına Destek - Son Dakika
Yerel

Aydın İl Genel Meclisi'nden Kan Bağışına Destek

Aydın İl Genel Meclisi\'nden Kan Bağışına Destek

Aydın İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur ve İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç Kızılay tarafından yürütülen kan bağışı kampanyasına destek verdi.

07.02.2012 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur ve İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç Kızılay tarafından yürütülen kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Kızılay Aydın Kan Bankası tarafından yürütülen kan bağışı kampanyasına Aydın İl Özel İdaresi personeli ve İl Genel Meclisi üyeleri destek verdi. İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları öncesi meclis misafir salonunda oluşturulan kan bağışı standında İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim

Aktemur ve İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç'in yanı sıra İl Genel Meclisi eski başkanları Akan Evren, İsmail Hakkı Eser, İl Genel Meclisi üyeleri ve Özel İdare personeli kan bağışında bulundu.

Kan bağışında bulunan Genel Sekreter Aktemur, "Aydın Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından İl Genel Meclisi üyelerimize kan bağışı konusunda bir bilgilendirme yapılacak. Bilgilendirme öncesi ve sonrasında kan bağışında bulunacağız. Kan bağışı hayat kurtaran önemli bir şey. Bu nedenle herkesin kan vermesini tavsiye ediyorum. Hem sağlık için hem de sosyal yönüyle kan bağışı güzel bir şey. Ayrıca kan bağışı bir vatandaşlık görevi" dedi.

Gerçekleşen sunum ve kan bağışı kampanyası için Kızılay yetkililerine teşekkür eden İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç de, " Türk Kızılayı, dünya genelinde çok önemli bir sorumluluğu yerine getiriyor. Zaten Türk insanının geninde yardımseverlik var. Depremde, selde, yangın ve her türlü doğal afette insanların yanında hep Kızılay var. Türkiye'de böyle bir kurum olduğu için çok guruluyuz. Kızılay kan stokunu acil durumlar için artırmak istiyor. Özellikle Ocak ve Şubat aylarında soğuklar nedeniyle kan stokunun azaldığı biliniyor. Bizde topluma örnek olan insanlar olarak böyle bir çalışmaya maddi ve manevi desteğimizi vermeliyiz ki Kızılay çalışmalarını artırarak sürdürebilsin" şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi üyelerine kısa bir sunum yapan Aydın Kızılay Kan Bağış Merkezi görevlisi Dr. Kadir Sarı ise, "Kızılay kan bağış merkezi olarak, Bizim asıl amacımız vatandaşlarımıza Kızılay'ın amaçlarını ve yaptığı hizmetleri anlatarak kan bağışının insanlar üzerindeki faydalarını ve kurtardığı hayatlardan dolayı, insana verdiği vicdani rahatlığı anlatmaktır. Bireysel bazda, sosyal sorumluluğu bizzat paylaşarak kendilerinin gönüllü ve sürekli kan bağışçısı olmalarını teşvik etmektir, unutmayalım ki, "kan acil değil sürekli ihtiyaçtır" dedi.

Kan vermenin faydalarından da söz eden Dr. Kadir Sarı, "Kan kolesterolü dengeler. Tansiyonu düzenler. Kalp krizi riskini yüzde 50 oranında azaltır. Daha dinç ve zinde kalmanızı sağlar. Ayrıca, kan vermekle vücudun kan grubu kandaki testler B ve C sarılığı, frengi, bel soğukluğu ve AIDS gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar yönüyle de taranması sonucu mikrobik yönden de çekap yapılmış olur. Dünyadaki uygulamalar ve araştırmalar göstermektedir ki, En güvenli kan, gönüllü, karşılık beklemeksizin ve düzenli kan bağışçılarından elde edilmektedir.

Çünkü onların potansiyel olarak HIV (AIDS), hepatit virüsleri gibi yaşamsal tehlikesi olan enfeksiyonları kan alıcılarına bulaştırma riski çok azdır. Milyonlarca insan, hayatlarını tanımadığı kan bağışçılarına borçlu, kanlarını özgürce ve hiçbir karşılık beklemeksizin bağışlayan insanlara düzenli kan bağışlarınız için teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın İl Genel Meclisi'nden Kan Bağışına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement