Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Son 6 Ayı Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Son 6 Ayı Değerlendirdi

Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Son 6 Ayı Değerlendirdi

Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 yılı 3. Olağan Toplantısı, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul başkanlığında gerçekleştirildi.

08.07.2015 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 yılı 3. Olağan Toplantısı, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul başkanlığında gerçekleştirildi.

Sekreteryasını Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) toplantısı Aydın Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Aydın'ın işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek veya ettirmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak üzere çalışmalar yürüten İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul başkanlığında toplandı.

Aydın Valiliği Toplantı Salonunda yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 yılı 3. Olağan Toplantısına Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaaddin Yalçınkaya, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, ADÜMeslek Yüksek Okulları Koordinatörü Doç. Dr. E. Mennan Yıldırım ve diğer kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Ocak-Haziran ayları arası yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere konuşmasına başlayan Aydın Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Rahmi Terzi, " İŞKUR'a bağlı 31 bin 151 kadın, 38 bin 502'si erkek olmak üzere toplamda 69 bin 653 işgücü bulunmaktadır. Son 6 ayda toplam kayıtlı işsiz sayısı 20 bin 390'ı kadın, 23 bin 234'ü erkek olmak üzere 43 bin 624 kişidir. Bu rakamlara işini beğenmeyip yeni iş arayışı içinde olanlar, emekli olup çalışmak isteyen vatandaşlar gibi çeşitli durumdaki vatandaşlar da dahildir. 2015 yılı Ocak- Haziran dönemi kurumumuza kayıtlı özel sektördeki iş yerlerinin tamamında toplam 17 bin 600 açık iş alanı bulunuyor. İŞKUR Ocak- Haziran döneminde 215'i olmak üzere engelli vatandaş 9 bin 292 kişinin işe girmesine aracılık etti. Kamuda ise yine geçtiğimiz son 6 ayda toplam 46 kişi şehirleşmiştir. Piyasanın talep ettiği iş talebinin yaklaşık yüzde 50'si mevcut iş gücüyle örtüşmemektedir. Yani 17 bin 600 açık iş talebi varken bunlardan sadece 9 bin 292 yerleştirilmiştir. Bu kapsamda dış paydaşlarımızla düzenlediğimiz kurslarla, piyasanın talebi olan iş gücünü yetiştirme ve mevcut iş gücünün istihdama kazandırılmasına çalışıyoruz. İlimizde 2015 Ocak-Haziran döneminde düzenlenen Aktif İş Gücü Programları ile 675 adet iş başı eğitim programında bin 676 kişi, 1 adet UMEM İşbaşı Eğitim Kursu'nda 10 kişi, 9 adet İş Gücü Yetiştirme Kursu'nda 189 kişi, 11 adet Girişimcilik Eğitimi'nde 288 kişi, 17 adet UMEM Projesi kapsamında düzenlenen kurslarda 342 kişi, 13 adet Özel Politika ve Meslek Edindirme kursunda 263 kişi olmak üzere toplamda 726 kursta 2 bin 768 kişi faydalanmıştır. 2015 yılında devam eden 53 adet Toplum Yararına Çalışma Programı'ndan 2 bin 76 kişi fayda sağlamaktadır. Şu anda Orman İşletme Şefliği'nde 2 bin'e yakın vatandaşımız ağaç dikim, orman temizliği, fidan yetiştiriciliği gibi alanlarda faaliyet göstermektedir" dedi.

ÖĞRENCİLER İŞKUR SAYESİNDE HEM OKUYUP HEM ÇALIŞABİLİRLER

Öğrencilere ve meslek seçim aşamasındaki gençlere yönelik olarak Mesleki Tanıtım Günleri (MTG) kapsamında 141 okulu ziyaret ettklerini kaydeden Terzi, "Mutlu bir hayat doğru bir meslek seçimiyle olabilir. Yanlış meslek seçimi birey ve topluma olumsuz etkilerinin önlenmesi, meslek danışmanlığı hizmetlerine yeni bir yaklaşım kazandırmak, bireylere öğrencilere ve ailelere yönelik bir öncülük yaparak bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. İş bulamayan gençler ve öğrenciler İŞKUR'un düzenlediği iş başı eğitimleri ile hem okuyup hem de ailelerine yük olmadan okullarını okuyabilirler" diye konuştu.

Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaaddin Yalçınkaya Aydın'da mesleki ve teknik eğitim veren okul ve kurumların 2015-2016 eğitim öğretim yılında açılması ve kapatılması noktasında teklif edilen alan- dal listeleri ile ilgili olarak bir sunum yaptı. Son olarak ortaya konulan gündem maddeleri uzun uzadıya görüşülerek yapılması gerekenler hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Diğer kamu kurum ve kuruluşların teklif ve önerilerin ardından toplantı sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Son 6 Ayı Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement