Aydın'ın Büyükşehir Yapılması Projesi - Son Dakika
Yerel

Aydın'ın Büyükşehir Yapılması Projesi

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın'ın büyükşehir statüsüne alınması düzenlemesinde, İstanbul ve Kocaeli'de olduğu gibi tüm il sınırlarının büyükşehir kapsamına alınacağını belirterek, "İl sınırları içerisindeki bütün seçmen"...

15.01.2012 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın'ın büyükşehir statüsüne alınması düzenlemesinde, İstanbul ve Kocaeli'de olduğu gibi tüm il sınırlarının büyükşehir kapsamına alınacağını belirterek, "İl sınırları içerisindeki bütün seçmen Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy kullanacak" dedi.

Erdem, partisinin Koçarlı ilçe teşkilatını ziyaretinde, Aydın Belediyesi'nin büyükşehir statüsüne alınmasında izlenecek yöntemle ilgili bilgiler verdi.

Aydın'ın büyükşehir yapılmasında, İstanbul ve Kocaeli örneklerinde olduğu gibi tüm ilin, büyükşehir belediyesi sınırlarına alınacağını belirten Erdem, şunları kaydetti:

"İl sınırları içerisindeki bütün seçmen büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullanacak. Koçarlı ilçesinin bir köyünde, bir muhtar sandığı ve il genel sandığı vardı. Şimdi ilçe belediye BAşkanlığı sandığı da gelecek, ilçe belediye meclisi üyeleri için sandık gelecek, bir de büyükşehir belediye başkanlığı için sandık gelecek. Nüfusa göre oranlamalarda belediye meclis üyesinin ilk biri veya ikisi büyükşehir belediye meclisi üyesi olacak. İlçe sınırları içerisindeki köyler bundan sonra mahalle haline geliyor. Orman köyü statüsündeki köyler için bir ayrıcalık olabilir. Bunu kanun çıkınca göreceğiz."

Erdem, yeni düzenleme ile birlikte beldelerin kalkacağını, bu noktada büyük beldelerin ilçe olmak gibi bir beklentisi olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Yeni ilçeler ortaya çıkabilir mi, ihtimal küçük de olsa çıkabilir. Büyük şehrin bizlere avantajı çok. Yerel yönetimlere genel bütçeden aktarılan bütçe miktarı üç kat artıyor. Artık ilçe belediyeleri, kendi kafasına göre imar planı yapamayacaklar. İmar planı yapmaya kalkarlarsa mutlaka büyükşehir belediyesince onaylanması lazım. Büyükşehir belediyesinin onaylamadığı bir imar planı uygulamaya konamaz."

- AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'ın Büyükşehir Yapılması Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement