Restoranda çıkan kavgada, işletmeci ve 2 oğluna gözaltı - Son Dakika
Güncel

Restoranda çıkan kavgada, işletmeci ve 2 oğluna gözaltı

AYDIN'ın Didim ilçesinde Kürşat K. (21), ailesiyle yemeğe gittiği, daha önce 1,5 gün çalıştığı restoranının işletmecisi tarafından dışarı çıkartılmak istenince tartışma çıktı.

13.08.2022 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN'ın Didim ilçesinde Kürşat K. (21), ailesiyle yemeğe gittiği, daha önce 1,5 gün çalıştığı restoranının işletmecisi tarafından dışarı çıkartılmak istenince tartışma çıktı. Restoran işletmecisinin 2 oğlu ile Kürşat K.'nin yakınlarının da katıldığı tartışma kavgaya dönüştü. Olaya müdahale etmek için gelen polislerle de arbede yaşandı. Polisler, restoran işletmecisi ve 2 oğlunu gözaltına aldı.

Didim'de Şule K., oğlu Kürşat K. ve kızı Öykü Nisanur (7) ile 9 Ağustos günü saat 21.00 sıralarında, Efeler Mahallesi'ndeki bir restorana gitti. Şule K. ve kızı Öykü Nisanur K., garsonu çağırıp, pizza siparişi verdikten sonra hemen yan tarafta bulunan markete alışverişe gitti. Bu sırada gelen restoran sahibi Mehmet T. (53), iddiaya göre bir ay önce iş yerinde 1,5 gün çalışan Kürşat K.'ye, "Hangi yüzle buraya geliyorsun, çık git buradan. Pizza ya da başka bir yemek siparişi vermek de yok sana" diyerek çıkmasını istedi. Tartışma, restoran işletmecisinin oğulları Abdurahman T. (35) ve Salih T.'nin (31) katılmasıyla daha da büyüdü. Yengesi ve yeğenlerinin restoranda olduğunu duyarak gelen İsmet K. de tartışmaya dahil oldu. Tartışma kavgaya dönüştü.

Kürşat K., 112 Çağrı Merkezi'ni arayıp, ihbarda bulundu. Bunun üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. İş yeri sahibi Mehmet T. ve oğulları ile polis ekipleri arasında da arbede yaşandı. Ekipler, baba ve 2 oğlunu yere yatırıp, gözaltına aldı. Aynı gün soruşturma, savcılığın talebi üzerine jandarmaya devredildi. Restoranın işletmecisi Mehmet T.ve iki oğlu, jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.OLAY GÜVENLİK KAMERASINDARestoranda yaşananlar iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde polisler ile restoranın işletmecisi Mehmet T. arasında arbede yaşandığı, ekiplerin Mehmet T.'yi yere yatırarak ters kelepçe taktıkları görülüyor.'ELİNDE SİGARAYLA İÇERİ GİRDİ'Olayın yaşandığı işletme sahibinin oğlu Salih T.  Kürşat K.'nin polis olan babasının arkadaşları tarafından gözaltına alındıklarını ve orantısız güç kullanıldığını öne sürdü. Salih T., "Kürşat K. bir süre önce 1,5 gün bizde çalıştı. Ücretini alarak ayrıldı. Olay günü ilk önce yalnız geldi. Elinde sigarayla içeriye girdi. Kendisini ikaz ederek içerde sigara içilmeyeceğini söyledik. Bunun üzerine önce kendisi bize hakaretlerde bulundu. Daha sonra babasının arkadaşları olduğunu tahmin ettiğimiz polisler ihbar üzerine geldi. Polislerin yanında hala bize hakaret etmeye devam etti. Daha sonra takviye ekipler geldi. İş yerimizi müşteriler varken bastılar. Biz burada esnafız, bunu hak edecek bir şey yapmadık. Babam ve bana ters kelepçe taktılar. Biz polise asla el kaldırmadık. İtibarımız zedelendi. Her şey görüntülerde mevcut. Olay jandarmaya devredildi biz de orada ifade verdik. Şikayetçi olduk. Bizi uygun bir şekilde emniyete götürselerdi, tüm bunlar yaşanmayacaktı" dedi.EMNİYETTEN AÇIKLAMADidim İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise Kürşat K.'nin babası olan polis memuru Ahmet K.'nin olay yerinde bulunmadığı belirtilerek, "Şahıslar görevli ekiplerimizce orantılı oranda artan nispetten güç kullanılarak muhafaza altına alınmışlar, konunun hassasiyetle sürdürülmesi ve soruşturmanın yürütülmesi göz önüne alınarak tahkikatın Jandarma tarafından yürütülmesine karar verilmiştir" denildi.VALİLİK: YASAL SINIRLAR İÇERİSİNDE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİLER

Konuyla ilgili Aydın Valiliği'nden de yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "9 Ağustos tarihinde saat 21.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne Atatürk Bulvarı'ndaki bir restoranda meydana gelen kavga olayıyla ilgili; olay yerine bir resmi ekip sevk edilmiştir. Taraflar arasında karşılıklı tehdit hakaret ve darp olayının gerçekleşmesi ve olay yerinde bulunan kişilerce görevli polislere karşı mukavemet gösterilmesi üzerine takviye ekip talep edilmiştir. Talep üzerine bölgeye diğer ekipler sevk edilmiş. Takviye ekiplerce şahıslar yasal sınırlar içerisinde etkisiz hale getirmiştir. Olayla ilgili gerekli adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.


Restoranda çıkan kavgada, işletmeci ve 2 oğluna gözaltı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Restoranda çıkan kavgada, işletmeci ve 2 oğluna gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.


Advertisement