Aydın'ın Kurtuluş Törenine Kadın Mehter Takımı Damga Vurdu - Son Dakika
Güncel

Aydın'ın Kurtuluş Törenine Kadın Mehter Takımı Damga Vurdu

Aydın\'ın Kurtuluş Törenine Kadın Mehter Takımı Damga Vurdu

Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

07.09.2014 13:20  Güncelleme: 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalarda en büyük ilgiyi, Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehter Takımı gördü. İlk konserini veren Kadın Mehter Takımı, izleyenlerden tam not aldı.

Kurtuluş günü etkinlikleri Atatürk Kent Meydanı'nda 3 pare top atışı ile başladı. Törenlere Aydın Vali Vekili Alper Faruk Güngör, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Aydın Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Taşkıran, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Başkan Çerçioğlu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, 7 Eylül Aydın'ın kurtuluşu nedeniyle düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere Aydın Büyükşehir Belediyesi'nce hediyeler verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kutlama mesajının okunmasının ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Çerçioğlu, "27 Mayıs 1919 tarihinde Aydın'ı işgal eden Yunan askerleri Efeler diyarında planlamadıkları bir direniş ile karşılaşır. Bu direniş, Albay Mehmet Şefik, Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe, Kıllıoğlu Hüseyin Efe ve Asaf Gökbel gibi vatanseverlerin öncülüğünde tüm yurda dalga dalga yayılır" dedi.

Konuşmaların ardından yaklaşık 5 aydır çalışma yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehter Takımı ilk konserini verdi. Cevgen, nakkari, zil, davul, boru ve kös çalan ekipten oluşan mehtar takımının konseri yoğun ilgi gördü. Kadın Mehter Takımı'nın gösterisinin ardından efeler gösteri sundu. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın'ın Kurtuluş Törenine Kadın Mehter Takımı Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement