Aydın Kalp Rahatsızlığı Bulunan Bebek Helikopterle Nakledildi - Son Dakika
Güncel

Aydın Kalp Rahatsızlığı Bulunan Bebek Helikopterle Nakledildi

Aydın'da 5 gün önce dünyaya gelen ve henüz ismi bile konmayan kız bebek, kalp rahatsızlığı sonucu İzmir'deki daha donanımlı bir hastaneye ambulans helikopterle sevk edildi.

19.03.2019 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da 5 gün önce dünyaya gelen ve henüz ismi bile konmayan kız bebek, kalp rahatsızlığı sonucu İzmir'deki daha donanımlı bir hastaneye ambulans helikopterle sevk edildi. Aydın'da yaşayan Halis Gelturan ve Safiye Gelturan çifti, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde bebek sevinci yaşadı. Safiye Gelturan, 15 Mart Cuma günü, bir kız bebek dünyaya getirdi. Yapılan tetkikledi bebekte doğuştan gelen bir kalp hastalığı olan 'Fallot Tetralojisi' saptandı. Bunun üzerine doktorlar, ileri tetkik ve ameliyatların yapılması için bebeğin İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakline karar verdi. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı Hava Nakil Koordinasyon Birimi ile irtibata geçilerek helikopter ambulans talep edildi. Bakanlık tarafından talep hızla değerlendirilerek, helikopter ambulans tahsisi yapıldı. Helikopter dün (pazartesi) akşam Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan helikopter pistine indi. Kara ambulansıyla alana getirilen bebek, kuvözle helikoptere nakledildi. Helikopter bebeği, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti.

FALLOT TETRALOJİSİ NEDİR

Fallot Tetralojisi morarmaya yol açan doğuştan kalp hastalıklarının içinde en sık görülenidir. Bu hastalıkta birkaç problem bir arada bulunur .

Aydın Kalp Rahatsızlığı Bulunan Bebek Helikopterle Nakledildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Kalp Rahatsızlığı Bulunan Bebek Helikopterle Nakledildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement