Aydın Kamu Hasteneleri Pardus Çalıştayına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Aydın Kamu Hasteneleri Pardus Çalıştayına Katıldı

Aydın Kamu Hasteneleri Pardus Çalıştayına Katıldı

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK Ulakbim işbirliği ile Sağlık Bakanlığı Pardus Çalıştayı gerçekleştirildi.

18.05.2016 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK Ulakbim işbirliği ile Sağlık Bakanlığı Pardus Çalıştayı gerçekleştirildi.

Çalıştay, Sağlık Bakanlığı birimleri ile bağlı kuruluşlarının kamu göçüne ilişkin sağlık bilgi sistemleri üreten firmaların katılımıyla gerçekleştirildi. Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği adına çalıştaya katılan Genel Sekreter Yrd.Doç. Dr. Murat Acat, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nin Milli İşletim Sistemi Pardus'a geçişi sürecinde karşılaştığı sorunları paylaştı ve en büyük sorunun yazılım ile donanım buluştuğu noktalarda yaşandığını belirtti.

TÜBİTAK Ulakbi Enstitü Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu ve Pardus Proje Kooordinatörü Abdullah Erol, Pardus İşletim Sistemi ve açık kaynak kodlu yazılımlar hakkında sunum yaparken, Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. M. Mahir Ülgü, Sağlık Bakanlığı Pardus Yaklaşımı konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen çalıştay ile birlikte sağlık bilişimi alanında hizmet veren yazılım firmalarının, Pardus İşletim Sistemi ve açık kaynak projeleri üzerinde çalışacak uygulamaları geliştirmeleri, mevcut uygulamalarını uyarlamaları ve bu sayede de sağlık birimlerinin Pardus İşletim Sistemi kullanımının yaygınlaştırılması ve bu kapsamda firma ekosistemi oluşturmak için ilk adım atıldı. İlgili firmaların Pardus İşletim Sistemleri üzerinde çalışacak uygulamaları geliştirmeleri ve mevcut uygulamalarını uyarlamaları sayesinde sağlık birimlerinin Pardus göçünün hız kazanacağı fikrine ulaşıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Kamu Hasteneleri Pardus Çalıştayına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement