Aydın Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Aydın Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı Yapıldı

Aydın Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı Yapıldı

Aydın İl Koordinasyon Kurulu 2013 yılı 4. dönem toplantısı Vali Sayın Erol Ayyıldız başkanlığında yapıldı.

30.10.2013 15:40  Güncelleme: 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Ayyıldız'ın ilk kez başkanlık yaptığı ve Aydın İl Özel İdare meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Halis Peker, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Sabahattin Azazi, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve yatırımcı kuruluş amirleri, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantıda 1 Ocak 2013 tarihinden bugüne kadar Aydın'da gerçekleştirilen ve devam eden yatırımlar, koordinasyonu gerektiren konular, uygulamada karşılaşılan sorun ve çözüm yollarlı görüşüldü.

Toplantının açılışında konuşan Vali Sayın Erol Ayyıldız, 12 Ocak 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 2013 yılı Yatırım Programı kapsamında Aydın'daki proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Buna mukabil kurumlar bazında yaptığımız tespite göre İl Özel İdare kaynakları da dahil olmak üzere yatırımcı kuruluşlarımızın projeleri için 458 milyon 382 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. Yatırımcı kuruluşlarımızca 1 Ocak 2013 tarihinden 30 Eylül 2013 tarihine kadar 456 ana proje üzerinde çalışmalar yürütülmüştür. 456 ana projenin toplam tutarı 3 milyar 181 milyon 786 bin TL'dir. Yatırımlarımız için tahsis edilen 458 milyon 382 bin TL'den yatırımlarımız için bu güne kadar 215 milyon 336 bin TL harcama yapılmıştır. Yatırım sezonunun başladığı ve ödeneklerimizin belli olmaya başladığı ilk 9 aylık dönemde yüzde 59 nakdi ve yüzde 58 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. 9 aylık dönemde 456 ana projeden 129'u tamamlanmıştır. Ödenek sıralamasında yatırımcı kuruluşlarımız içerisinde Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü 93 milyon 173 bin TL ödenekle ilk sırayı almıştır. KÖYDES projesinde çalışmalar yapan İl Özel İdaremiz 83 milyon 541 bin TL ödenekle ikinci sırada ve 72 milyon 345 bin TL ödenekle DSİ 21. Bölge Müdürlüğü üçüncü sırada yer almıştır " dedi.

ÇEVRE YOLU İHALESİ TAMAMLANDI

Aydın'da devam eden önemli bazı yatırımların son durumları hakkında da bilgiler veren Vali Ayyıldız, "Karayollarında 50 milyon TL ödenekle 10 kilometrelik Aydın-Denizli- Muğla bağlantı yolunun (Çevre Yolu) ihalesi yapılmış olup, çalışmalar sürdürülmektedir. Çine Adnan Menderes Barajı'nın Hidro Elektrik Santral ünitesinin yapımı tamamlanmış ve yılsonuna kadar testler tamamlanarak hazır hale getirilmiş olacaktır. Aydın il sınırları içinde kalan Horsunlu-Denizli bölünmüş yolunun 22,5 kilometrelik kesimi aşınma seviyesinde tamamlanmıştır. Sağlık alanında 400 yataklı Nazilli Devlet Hastanesi tamamlanmış ve geçici kabulü yapılmıştır. 150 yataklı Kuşadası Devlet Hastanesi'nde yüzde 52 fiziki gerçekleşmeye ulaşılmıştır" diye konuştu.

YATIRIMCI KURULUŞLARA TEŞEKKÜR

Yatırımcı kuruluşları çalışmaları nedeniyle kutlayan Vali Ayyıldız, sözlerini şöyle tamamladı: "İlimiz yatırımlarının gerçekleşmesinde yatırımcı kuruluşlarımızın el birliği ve dayanışma içerisinde önemli hizmetler vereceğine inanıyorum. Ortaya çıkabilecek sorun ve ihtiyaçların giderilebilmesi için yine Valiliğimizin koordinesinde ilgili kurum ve kuruluşlarla gerektiğinde ilgili Bakanlıklarla gerekli koordinasyon yapılarak sorunların aşılması yoluna gidilecektir. Ben, Aydın ilinin gelişmesi ve kalkınması yolunda çaba gösteren tüm kişi ve kuruluşları kutluyor, başarılarının devamını diliyorum"

Vali Ayyıldız'ın konuşmasının ardından sırasıyla söz alan yatırımcı kuruluş temsilcileri Aydın'da devam eden çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kurum temsilcileri, toplantıda kendilerine iletilen sorunları not aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aydın Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement