Aydın Ovası'nı Kuşlar İstila Etti - Son Dakika
Genel

Aydın Ovası'nı Kuşlar İstila Etti

Aydın Ovası'nı kuşlar istila ettiAYDIN - Aydın'da buğday ve arpa ekili binlerce dönüm arazi dün sabah saatlerinden itibaren kuş istilasına maruz kaldı.

20.04.2017 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Ovası'nı kuşlar istila etti

AYDIN - Aydın'da buğday ve arpa ekili binlerce dönüm arazi dün sabah saatlerinden itibaren kuş istilasına maruz kaldı. Sürüler halindeki serçeler Büyük Menderes Ovası'ndaki binlerce dönüm ekili alana zarar vermeye başladı.

Aydın'ın Koçarlı, Yenipazar, Köşk ve Efeler ilçesi sınırları içerisinde yer alan Büyük Menderes Ovası'nda dün öğlen saatlerinden itibaren sürüler halinde her yerde serçeler dolaşmaya başladı.

Vatandaş tarlalarına gitmeye başladı

Ekili alanların üzerindeki gökyüzünü kaplayan kuş alayını görünce tarlalara giden bazı vatandaşlar ilk etapta kuşları görsel bir şölen olarak izlediklerini ancak tarlalarda oluşan zararı görünce tarlaya geldiklerini belirttiler. İlk defa böyle bir durum ile karşılaştığını belirten Aydınlı çiftçilerden Gökhan Gökçan, "Bir anda kuş sürüsü ile karşılaşınca önce seyrettim, keyifle izledim. Ekinlere istila ettiğini görünce kendi tarlama geldim. Hayatımda ilk defa böyle bir durum ile karşılaşıyorum" dedi.

Ekili alanlar istilaya uğruyor

Serçe istilası ile ilk defa karşılaştıklarını belirten Nihat Ceylan ve Adem Kaplan adlı çiftçiler de bir anda bu kadar kuşun Aydın'a nereden geldiğini bilemediklerini ifade ederek, "Bugüne kadar böyleİs bir duruma şahit olmadık. Ekinler evinlenmeye başladı. Kuşlar şu anda peynirlenme aşamasında olan ekin başaklarını yemek için buğday tarlalarına akın ediyor. Kuş istilası böyle devam ederse ekinlerde başak diye bir şey kalmaz. Bu olay tabiat olayı olduğu için yapılabilecek bir şey de yok. Yapabileceğimiz tek şey, tarlalara korkuluk türü şeyler dikip önlem almaya çalışacağız" diye konuştular.

Aydın Ovası\'nı Kuşlar İstila Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Aydın Ovası'nı Kuşlar İstila Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement