Aydın - Tarihi Kilisede Yıllar Sonra İlk Nikah - Son Dakika
Güncel

Aydın - Tarihi Kilisede Yıllar Sonra İlk Nikah

Aydın - Tarihi Kilisede Yıllar Sonra İlk Nikah

Tarihi kilisede yıllar sonra ilk nikah AYDIN'ın Didim İlçesi'ne bağlı Akbük Mahallesi'nde bulunan Rum Ortodoks Kilisesi, uzun yıllar sonra Süryani bir çiftin evlilik törenine ev sahipliği yaptı.

17.05.2015 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi kilisede yıllar sonra ilk nikah

AYDIN'ın Didim İlçesi'ne bağlı Akbük Mahallesi'nde bulunan Rum Ortodoks Kilisesi, uzun yıllar sonra Süryani bir çiftin evlilik törenine ev sahipliği yaptı. Didim'in eskiden belde olan Akbük Mahallesi'nde 1870 yılında inşa edilen ve 2007 yılında dönemin Belde Belediye Başkanı İbrahim Şam'ın katkılarıyla restore edilen Rum Ortodoks Kilisesi'nde Süryani bir çiftin evlilik töreni gerçekleştirildi. Didim'de yaşayan Melek- Sikke Afram çiftinin oğlu Enlil Simon Afram (38) ile İsveç'te yaşayan David-Semso Acar çiftinin kızı Loris Acar'ın (29) nikahı; Didim Belediyesi'nden alınan izinle; Mardin- Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ile İsveç'ten gelen Başpapaz Gabriel Bankaşo tarafından kıyıldı. Dün saat 16.30'da başlayan nikahta gelin Acar, limuzinle kiliseye geldi. Davul ve zurnayla karşılanan Acar'a, babası David Acar kilisenin kapısına kadar eşlik etti. Dualar eşliğinde gelinin kiliseye girip yerini almasıyla Süryani geleneklerine göre nikah kıyıldı. Çiftin yüzüklerini Başpapaz Gabriel Bankaşo taktı. Bir saatlik manevi takdis töreninden sonra çift, dünya evine girdi.

SÜRYANİ CEMAATİ MUTLU

Tören sonrası konuşan Mardin- Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, " Türkiye, Süryanilerin ana yurdu. Özellikle Tur Abdin (Midyat) ve Mezopotamya bölgeleri, Süryanilerin binlerce yıldır yaşadıkları yerlerdir. Süryanilerin buralardan gitmesi bölgenin çoğulculuğunun sekteye uğramasına sebep oldu. Ancak bütün güzellikleri olan bir toplumun evlatlarının Türkiye'ye dönmesi ve nikah törenlerini Türkiye'de, Ege'nin önemli kenti Didim'de yapmaları bizi de çok mutlu etti" dedi. Süryanilerin çeşitli nedenlerden dolayı Avrupa'nın çeşitli bölgelerine göç ettiğine değinen Özmen, "Son yıllardır Süryanilerin tekrar Tur Abdin'e ve buralara gelerek ev alması, yaşaması bizleri çok mutlu etti. Belki bir asırdır bu kilisede ayin yapılmadı, tören yapılmadı. Bugünkü tören bir ilk oldu. Dolayısıyla bu anlamda genç çiftimizi bereketledik, kutsadık. İnşallah önlerindeki yaşamlarında üstün başarılar dileklerimizle beraber, burada çok mutlu olacaklarına dair inancımız tamdır" dedi. Konuşmaların ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Çiftin düğünü 5 yıldızlı Didim Aurum Hotel'de gerçekleştirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın - Tarihi Kilisede Yıllar Sonra İlk Nikah - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement