Aydın: Türk Turizminin Duayeninden Acı İtiraf - Son Dakika
Ekonomi

Aydın: Türk Turizminin Duayeninden Acı İtiraf

Türkiye'nin İlk Tatil Köylerinden Biri Olan Ömer Tatil Köyü'nün Sahibi ve Turizmin Duayenlerinden Faruk Kocaöner, Turizmde Eski İdealizmin Kalmadığını Söyledi.

19.11.2006 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk tatil köylerinden biri olan Ömer Tatil Köyü'nün sahibi ve turizmin duayenlerinden Faruk Kocaöner, turizmde eski idealizmin kalmadığını söyledi.

1952 yılında Kuşadası'nda satın aldıkları 36 bin metrekarelik araziyi 1968 yılında turizme açan ve kamp yaparak konaklamanın öncülerinden olan Ömer Tatil Köyü'nün sahibi Faruk Kocaöner, gelinen noktada turizmin zorlandığını ifade etti. Zamanın Kuşadası Kaymakamı Özer Türk sayesinde babası Ömer Kocaöner'in tarımdan sonra turizme de yatırım yaptığını belirten Kocaöner, yaşanan gelişmelerden sonra işletmelerine yatırım çabası kalmadığını belirtti. Kocaöner ayrıca, Kuşadası turizminin çok zor bir dönem yaşadığını vurgulayarak, "Yıllar önceki idealist görüşlerin ve turizme inananların ruhlarının tekrar canlandırılması gerekiyor. Bunun için herkesin büyük bir sorumluluk üstlenmesi gerekir. Kuşadası'na yapılacak makyajla, yeni kazandırılacak yeşil alanlarla bu olumsuzlukların bir kısmı ortadan kaldırılabilir. Kuşadalılar'ın bu yapılacaklara destek olacaklarına inanıyorum. Bu konuda önder kişilerin bir gayret göstermeleri lazım" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Aydın: Türk Turizminin Duayeninden Acı İtiraf - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement