Aydın Üniversitesi 8'inci İletişim Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Aydın Üniversitesi 8'inci İletişim Ödülleri Sahiplerini Buldu

Aydın Üniversitesi 8\'inci İletişim Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 8'inci düzenlen Aydın Üniversitesi İletişim Ödülleri sahiplerine verildi.

18.05.2012 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 8'inci düzenlen Aydın Üniversitesi İletişim Ödülleri sahiplerine verildi. Onur ödüllerine fotoğraf sanatçısı Ara Güler, tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter, gazeteci Uğur Dündar ve sinemacı Abdurrahman Keskiner layık görüldü.

İstanbul Aydın Üniversitesi 8. İletişim Ödülleri sahiplerini buldu. Aydın Üniversitesi'nin Florya yerleşkesinde yapılan ödül törenine ünlü isimler katıldı. Törende Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli ile öğretim üyeleri ve öğrenciler hazır buludu.16 bin öğrencinin oy kullanarak belirlediği Aydın Üniversitesi 8. İletişim Ödül töreninde onur ödülleri fotoğraf sanatçısı Ara Güler, tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter, gazeteci Uğur Dündar ve sinemacı Abdurrahman Keskiner'in oldu. Yılın özel ödülü ise, kanserden hayatını kaybeden senaryo yazarı Meral Okay'a verildi.

ONUR ÖDÜLLERİ DÜNDAR, GÜLER, KENTER VE KESKİNER'E

Aydın Ünversitesi tarafından düzenlenen 8. İletişim Ödülleri sahiplerine dağıtıldı. Onur ödüllerine fotoğraf sanatçısı Ara Güler, tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter, gazeteci Uğur Dündar ve Abdurrahman Keskiner layık görüldü. Tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter ödülünü Rektör Prof. Dr. Yadigar İzmirli'den aldı. Kenter, "Ben gençlere beni fark ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Bu ödülü benimle beraber çalışan bana yardımcı olan beni destekleyen bütün tiyatrodaki arkadaşlarım ve seyircilerim adına ve öğrenciler adına alıyorum " dedi. Fotoğraf sanatçısı Ara Güler ise, ödülü aldıktan sonra, "Ben de bunlar gibi hep resim çekiyorum eskiden. Yaşım kemala erdi. İyi ki fotoğraf var ne diyeyim?" diye konuştu. Sinemacı, Abdurrahman Keskiner ise ödüle layık görüldüğü için teşekkür etti. Keskiner, ödülü aldıktan sonra kısa bir konuşma da yaparak, "Bu ödülü çok uzun zaman beraber çalıştığım Yılmaz Güney ve tüm ekibim adına alıyorum" dedi. Ardından gazeteci Uğur Dündar onur ödülü aldı. Dündar, ödülünü aldıktan sonra bir konuşma da yaptı. Dündar, "Bugün aslında medyanın gücünü bir tarafa bırakın medya yok. Medyanın tek gücü var, yağcılık, yalakalık. Sözcü gibi bağımsız gibi birkaç yayın programının kenara ayırırsak bütün televizyonların ana haber bültenleri bütün gazetelerin birinci sayfaları neredeyse bir merkezden üretilmiş de çoğaltılıp servis edilmiş gibi birbirinin aynı. Ben bu onur ödülünü çok anlamlı buluyorum. Basın özgürlüğü bir zamanlar dudak büktüğümüz bıyık altından güldüğümüz kabile devleti dediğimiz ülkelerin bile gerisinde kalmış durumda. Böyle bir dönemde tasfiye edilmiş olmayı da televizyonda bulunmamayı da onur olarak görüyorum. Bu ödülü de mesleki faaliyetleri nedeniyle benim gibi yarı tasfiye edilmiş ya da tutsak olmuş bütün meslektaşlarım adına alıyorum" dedi.

YILIN EN İYİ HABER KANALI ÖDÜLÜ CNN TURK'E

Yılın en iyi haber kanalı CNN Turk olurken, ödülü CNN Turk adına CNN Türk Genel Müdürü Barış Tünay aldı. Tünay "16 bin öğrenci oy kullanmış sanırım. Bu bizim için çok değerli birşey. Çok teşekkür ediyoruz bizi layık gördüğünüz için" dedi. Yılın en iyi anchormani ödülü Ali Kırca 'nın oldu. Kırca, "Bu ödül için çok teşekkür ederim. Benim anchormanliğimin 19. yılı bu. 20. yıla giriyoruz. Bu ödül için bana oy veren öğrenciler o gün dünyaya gelmemişti. 19 yıl çok uzun bir süre. 19 yıl boyunca hatırlıyorum 6 başbakan 3 cumhurbaşkanı, 12 seçim, 20 hükümet, 9 Galatasaray şampiyonluğu gördüm. Bu 19 yıl boyunca acı tatlı pek çok olayı paylaştık. Hayatı paylaştık" diye konuştu. Yılın en iyi haber spikeri ise, Star Tv Haber spikeri Nazlı Öztarhan oldu. Öztarhan, "Bu benim için herhangi bir ödül değil adı Aydın olan bir üniversitenin takdiri. Evrensel gazetecilik kuralları bizim önceliğimiz bundan sonra da hep böyle olacak" dedi. Yılın en iyi çıkış yapan televizyon kanalı ödülünü yine Star Tv adına Nazlı Öztarhan aldı. Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ödülüne 'Umut Evi' layık görüldü. Ödülü almak üzere projenin içinde yer alan program sunucusu Esra Erol kısa bir konuşma yaptı. Erol, "Bugün burada en iyi program, en iyi kadın sunucu değil. Benim için çok değerli olan hayal kurduğum ve gerçekleştirme fırsatı bulduğum bir proje için buradayım. Herkese umudunuz bol olsun diyorum" dedi. İskele Sancak programıyla en iyi gündem programı ödülünü alan sunucu Erhan Çelik ise "Bir tasfiye sürecinden bahsedildi medyada. Bu yeni bir süreç değil. Medya oldu olalı bu tasfiye süreci var. Önemli olan galiba insanların krallıklarını ilan edip hüküm sürdükleri dönemde bu tasfiyeden bahsetmeleri, tasfiye mağduru oldukları gün değil. O nedenle Meslek büyüklerimin de önünde önümü ilikleyerek bütün gazetecileri bütün televizyoncuları bir olmaya birlik olmaya bugün olmadıysa sizin jenerasyonunuzda birlik davet ediyorum" diye konuştu.

Yılın en iyi magazin programı ödülü, Fox Tv'de yayınlanan Süper Kulüp programına gitti. Ödülü program yapımcısı Ömür Varol aldı. Ömür Varol "Üniversite gençliği kaliteden magazinden ve mizahtan anlıyor. Aydın Üniversitesine 16 bin öğrenciye oy veren elleriniz dert görmesin diyorum" diye konuştu. Yılın en iyi radyo programı ödülüne ise 'Ara Gaz' adlı radyo programıyla Kadir Çöpdemir & Pascal Nouma layık görüldü. Ödülü almaya gelen Nouma, aldığı ödül için teşekkür etti. Nouma ödülünü aldıktan sonra asker selamı da vererek "En büyük Türkiye" diye bağırdı. En iyi çıkış yapan televizyon yarışması ödülüne ise, Ertem Şener'in sunduğu 'Kazanmak İçin Bir Dakika' programı aldı. Şener ödülünü aldıktan sonra teşekkür etti. Yılın en iyi gündüz kuşağı programı ise, modacı Cengiz Abazoğlu'nun sunduğu 'Bana Herşey Yakışır' programının oldui. Ödülü alan Abazoğlu, "Bu ödülü ekbim ve arkadaşlarım adına alıyorum. Hepinizin yolu aydınlık olsun" dedi. Yılın özel ödülü ise kanserden hayatını kaybeden senaryo yazarı Meral Okay'a verildi. Yılın en iyi eğlence programı ödülü ise, Petek Dinçöz ile Çarkıfelek'in oldu. Petek Dinçöz, ödül aldığı için teşekkür etti.

(BB) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Üniversitesi 8'inci İletişim Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement