Aydın ve Nazilli'de ilginç oy kullanma görüntüleri - Son Dakika
Güncel

Aydın ve Nazilli'de ilginç oy kullanma görüntüleri

Aydın'ın Germencik ilçesinde bir grup efe kıyafeti giyip oy kullanırken, Nazilli'de Kore Gazisi Nazmi Ünal gazilik madalyasını takıp sandık başına gitti. Yaşlı seçmenlerin de baston veya tekerlekli sandalye ile oy kullanması dikkat çekti.

28.05.2023 15:52  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN'ın Germencik ilçesinde, Cumhurbaşkanı seçimi ikinci oylamasında bir grup efe kıyafeti giyip, oy kullanmaya gelirken, Nazilli'de ise Kore Gazisi Nazmi Ünal (88) gazilik madalyasını takıp, sandık başına gitti.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması için oy verme işlemleri, saat 08.00'den itibaren başladı. Seçmenler, erken saatlerde oy kullanacakları okullara gitti. Şehit Cafer Efe Yörükleri ve Zeybekleri Derneği Başkanı Mehmet Sarı ile bir grup, Aydın'ın Germencik ilçesi kırsal Dampınar ve Çamköy mahallelerinde kurulan sandıklara efe kıyafeti giyip, oy kullanmaya geldi. Sandık başına gelen efeleri gören vatandaşlar hatıra fotoğrafı çekildi. Sarı, her seçimde olduğu gibi bu seçime de efe kıyafeti giyip, geldiklerini söyledi.

Nazilli'de Kore Gazisi Nazmi Ünal ise gazilik madalyasını takıp, sandık başına geldi. Oyunu kullanan Ünal, "Muhtarımızın yardımları ile oy kullanacağım okula geldim ve oyumu kullandım. Vatanımıza milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. Bugünleri de gördüğüm için şükürler olsun" diye konuştu. İncirliova ilçesinde yaşayan Mustafa Yurttaş (87) ise yakınlarının yardımıyla tekerlekli sandalye ile geldiği okulda oy kullandı. Bazı yaşlıların bastonları ile oy kullanacakları yerlere gittikleri görüldü. (DHA)

Aydın ve Nazilli\'de ilginç oy kullanma görüntüleri
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın ve Nazilli'de ilginç oy kullanma görüntüleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement