Aydıncık'ta Köylüler Yaban Domuzu Avına Çıktı - Son Dakika
Yerel

Aydıncık'ta Köylüler Yaban Domuzu Avına Çıktı

Mersin'in Aydıncık İlçesine Bağlı Karaseki ve Civarında Yaban Domuzlarının Ekili Alanlara Zarar Verdiği Gerekçesiyle Köylüler, Ava Çıktı.

15.02.2011 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Aydıncık ilçesine bağlı Karaseki ve civarında yaban domuzlarının ekili alanlara zarar verdiği gerekçesiyle köylüler, ava çıktı.

Geniş bir alandaki tarım arazisinin yaban domuzlarının saldırısı nedeniyle sık sık zarar gördüğünü ifade eden köylüler, Aydıncık Avcılık Atıcılık İhtisas Spor Kulübü'nün desteğiyle köy kırsalında avcıların desteğiyle alan taraması yaptılar ve 4 yaban domuzu vurdular.

Dernek Başkanı Ekrem Çırak, avın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karaseki köylülerinden tarım alanlarının zarar verdiği yönünde şikayet aldıklarını belirtti.

Bu kapsamda 40 kulüp üyesinin desteğiyle köylülere yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Çırak, şunları kaydetti:

'Öğrendiğimize göre son yıllarda ilçe sınırlarımızdaki dağlarında yaban domuzu sayısında artış var. Yaptığımız çalışmayla 4 yaban domuzunu vurduk. Ama bu yeterli değil. Yaban domuzu tehdidinin fazla olması nedeniyle27 Şubat'ta sona erecek av sezonu sonuna kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz."

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydıncık'ta Köylüler Yaban Domuzu Avına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement