Aydınlı 211 Genç Çiftçinin Projesi Kabul Edildi - Son Dakika
Yerel

Aydınlı 211 Genç Çiftçinin Projesi Kabul Edildi

Aydınlı 211 Genç Çiftçinin Projesi Kabul Edildi

Genç çiftçilere verilecek 30’ar bin TL’lik hibe kredisinde isimler belirlendi.

05.06.2017 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç çiftçilere verilecek 30'ar bin TL'lik hibe kredisinde isimler belirlendi. Aydın'dan 211 genç çiftçinin başvurusunun kabul edilirken, 30 bin TL almaya hak kazananların listeleri ise 5 Hazirana kadar askıda kalacak.

Genç çiftçilere 30'ar bin liralık hibe desteği sağlayacak program kapsamında Aydınlı talihli genç çiftçiler belli oldu. Türkiye genelinde gençlerin yoğun ilgi gösterdiği destekleme programı için hibe almaya hak kazanan Aydınlı 211 genç çiftçinin ismi ve projeleri Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından askıya çıktığı duyuruldu. Genç çiftçiler 5-12 Haziran tarihleri arasında da hibe sözleşmesi imzalaması durumunda 30 bin TL'lik hibeyi almaya hak kazanacak. Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi ve gelir düzeyinin yükseltilmesini amaçlayan proje kapsamında Aydın iline 6 milyon 330 bin TL destek sağlanmış olacak. 18-40 yaş arasındaki kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi gibi projelere yönelik verilen 30 bin TL, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak.

Kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projeleri desteklemek amacıyla Aydınlı 211 genç çiftçinin projesi onaylanırken beş ilçe 20'sinin üzerinde kabul edilen projesi ile dikkat çekti. Efeler 24, Çine 23, Söke 22, Karpuzlu ve Nazilli 21, Bozdoğan 19, Kuyucak 16, Koçarlı 15, Germencik 14, Karacasu 12, İncirliova 5, Sultanhisar, Yenipazar ve Köşk 4, Didim ve Kuşadası ilçelerinden de 2 proje kabul gördü.

En çok büyükbaş tercih edildi

Çeşitli projeler üzerinden yaptıkları başvurular sonunda 30 bin TL hibe almaya hak kazanan genç çiftçilerin Aydın'da en fazla büyükbaş hayvancılık için başvuru yaptığı göze çarptı. Aydınlı çiftçiler alanlarına göre; büyükbaş hayvancılık 95, küçükbaş hayvancılık 35, arıcılık 34, örtü altı tesisi 8, mantarcılık 8, bağcılık ve üzümsü bitkiler 4, kapama meyve bahçesi 3, fide-fidan süs bitkisi üretimi 2, ipek böcekçiliği ile coğrafi işaretli ürünler ve gıdalar alanlarında da birer başvuru yaptı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydınlı 211 Genç Çiftçinin Projesi Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement