Ayhan Barut: "İthalat Yok Dediler Ama Hindistan'dan 55 Bin Ton Buğday İthal Ettiler" - Son Dakika
Güncel

Ayhan Barut: "İthalat Yok Dediler Ama Hindistan'dan 55 Bin Ton Buğday İthal Ettiler"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, AKP iktidarının Hindistan’dan buğday ithalini yalanladığını, ancak özel bir şirketin bu ülkeden 55 bin ton buğday ithal ettiğini açıkladı. Söz konusu ithalatın belgesini paylaşan Barut, “Üstelik buğdayın da ‘Hint sürmesi’ adı altında hastalıklı olduğu söyleniyor. Bu hastalıklı ithal buğdayı derhal geri gönderin. Kendi üreticimizi destekleyin” dedi.

28.05.2022 14:05  Güncelleme: 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, AKP iktidarının Hindistan'dan buğday ithal edildiğini yalanladığını, ancak özel bir şirketin bu ülkeden 55 bin ton buğday ithal ettiğini açıkladı. Söz konusu ithalatın belgesini paylaşan Barut, "Üstelik buğdayın da 'Hint sürmesi' adı altında hastalıklı olduğu söyleniyor. Bu hastalıklı ithal buğdayı derhal geri gönderin. Kendi üreticimizi destekleyin" dedi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Çukurova bölgesinde bir buğday tarlasında açıklama yaptı. Daha önce Hindistan'dan buğday ithal edildiğini söylediklerini, ancak AKP iktidarının yalanladığını kaydeden Barut, ithalata ilişkin bir belge paylaştı.

"ÖZEL ŞİRKET 55 BİN TON BUĞDAY İTHAL ETTİ"

Bu belgeye göre Ceyhan'da özel bir şirketin limanında Hindistan'dan ithal edilen 55 bin ton buğday yüklü geminin boşaltma işlemi için beklediğini kaydeden Barut, bu buğdayın da hastalık taşıdığı iddialarının bulunduğunu söyledi. Barut, şöyle konuştu:

"AKP iktidarının söylemiş olduğu bu yalandan acaba yüzü hiç kızarmıyor mu? Hasat zamanını yaşamak isteyen çiftçimize nasıl hesap verecek? Üstelik limanda indirilmeyi bekleyen bu buğdayın da 'Hint sürmesi' adı altında hastalıklı olduğu söyleniyor. Eğer varsa bu bulaşıcı bir hastalıktır. Yönetmeliğe göre de ülkesine derhal geri göndermesi gerekmektedir. TMO yerine özel bir şirketin aracılığıyla ithalat yaptırılmış olması hiçbir şeyi değiştirmez. Sonuçta bu ülkeye 55 bin ton buğday ithalatı yapılmıştır. Buradaki iç üretimimize en büyük darbedir, en büyük haksızlıktır. Bu hastalıklı ithal buğdayı derhal geri gönderin. Kendi üreticimizi destekleyin."

Ayhan Barut: "İthalat Yok Dediler Ama Hindistan\'dan 55 Bin Ton Buğday İthal Ettiler"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ayhan Barut: 'İthalat Yok Dediler Ama Hindistan'dan 55 Bin Ton Buğday İthal Ettiler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement