Ayhan, "Kadınlar toplumun yapılanmasına ışık tutacaktır" - Son Dakika
Güncel

Ayhan, "Kadınlar toplumun yapılanmasına ışık tutacaktır"

Ayhan, "Kadınlar toplumun yapılanmasına ışık tutacaktır"

Medeniyet Derneği Balıkesir Kadın Buluşmaları kapsamında Kadın Komisyonu Başkanı Saliha Ayhan tarafından 'Kadın ve Medeniyet' konulu konferans düzenlendi.

02.08.2019 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medeniyet Derneği Balıkesir Kadın Buluşmaları kapsamında Kadın Komisyonu Başkanı Saliha Ayhan tarafından 'Kadın ve Medeniyet' konulu konferans düzenlendi.

Balıkesir Öğretmenevinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Balıkesir Medeniyet Derneği Kadın Komisyonu Başkanı Esengül Yıldırım yaptı, Yıldırım açılış konuşmasında, "Medeniyet Derneği olarak bizim medeniyet anlayışımız Mehmet Akif'in dizelerinde geçen tek dişi kalmış canavar değil, İslam'ın kadim ve tarihe sığmayan anlayışıdır. Bu anlayışla kadın buluşmalarında amaç alanlarında başarılı kadınlarla bir araya gelerek dertleşeceğiz. Memleketimiz için dertlendiğimiz evlatlarımız için fikir geliştirmek, projeler üretmek, islami değerlere bağlı nesiller yetiştirerek, geliştirmek ve sonuca ulaşmaktır. İnanıyorum ki Rabbimin izniyle ektiğimiz tohumlar yeşerecek, filizlenecek ve yepyeni nesillerde sizleri ve bizlerin işleri olacaktır. Haydi Bismillah. Kadın buluşmalarının programına ilk günkü aşkla, heyecanla Bismillah diyerek başlıyoruz" şeklinde konuştu.

Ayhan, " Programlarımız kadınlara her daim açıktır"

Yıldırım'ın açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Medeniyet Derneği Kadın Komisyonu Başkanı Saliha Ayhan, "Medeniyet Derneği Balıkesir temsilciliği kısa bir süre önce kurulmasına rağmen birbirinden değerli ve kıymetli hizmetleri Balıkesir'de hayata geçirmeyi başardı.Medeniyet derneği 2012 yılında İstanbul Fatih'te bir grup genç arkadaşın bir araya gelerek Tamamen sivil ve tamamen bu coğrafyanın değerlerinden istifade etmek isteyen gençler tarafından kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne kadar fikir düşünce siyaset İktisat ve kültür sanat Alanında çok kıymetli buluşmalar Etkinlikler ve neşriyatlar üretmiş yapmış olduğu projelerle gençlik Spor bakanlığı kültür bakanlığı gibi Kamu kurumlarından destek almış ve takdir görmüştür. Bu bağlamda yaklaşık bir yıl öncesine kadar kadınlara dönük özel bir çalışma yapılmasa da programlarımız kadınlara her daim açıktı. İstanbul kadın buluşmaları başlığı altında alanında uzman akademisyen sanatçı ilim ve bilim İnsanı gazeteciler televizyon programcıları gibi birçok alandan uzman ismi misafir ederek kadim medeniyet değerlerimiz üzerine söyleşiler yapma fırsatı bulduk" dedi.

Ayhan, "Kadınlar toplumun yapılanmasına ışık tutacaktır"

Ayhan konuşmasının devamında, "Medeniyet Derneğimizin temelinde fikir ve düşünce dinamiklerimiz yer almaktadır. Zira düşünce olarak kavrayamadığımız bir medeniyeti somut nesneler üzerinden yürütebilmenin imkanı yoktur. İşte tüm bu idealleri gerçekleştirmek için yola çıkmış, iman, amel, samimiyet, ahlak, fazilet ve erdemi kuşanmaya çalışan kişilerin bir araya gelerek oluşturduğu dayanışma ve birlikteliğe biz Medeniyet Derneği diyoruz. Bu bağlamda bizler medeniyet derneği olarak inanıyoruz ki toplumumuzun dönüşümü güçlü kadın güçlü aile güçlü birey güçlü devlet anlayışı ile ihya olacaktır. Derneğimizin kapısı ahlak ve maneviyat çizgisinde Hassasiyet taşıyan, Biraz önce sizlerle paylaştığım değerleri kendini bir yol gösterici bir ışık olarak tayin eden tüm kardeşlerimize açıktır. Gelecek neslin ihyasında kadın Anne olarak, eş olarak ahlaki yapısının güçlü kılınmasına güçlü bir birey olarak toplumun yapılanmasına ışık tutacaktır. Fert fert Anadolu'yu ilmek ilmek işleyecek sosyal ve kültürel alanda çalışmalar yapıp siyasi ve iktisadi alanda ahlak değerlerimiz üzerine yeni bir toplumu inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kadın ve Medeniyet toplantısına Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan'ın eşi Pelin Orkan ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı'nın eşi Cemile Avcı, Kadem Başkanı Zeliha Kahraman, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Narlı'nın eşi Bedia Narlı, Karesi ve Altıeylül Kent konseyinin bayan üyeleri, bayan muhtarlar, siyasette öne çıkmış bayanlar ile başarılı iş kadınları katıldı.

Balıkesir Medeniyet Derneği Başkanı Esengül Yıldırım, konuşmalar sonrası Kadın Komisyonu Başkanı Saliha Ayhan'a günün anısına plaket vererek, teşekkür etti. Program sonunda konuşmacılar ve protokol üyeleri günün anısına fotoğraf çektirdiler. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ayhan, 'Kadınlar toplumun yapılanmasına ışık tutacaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail Savunma Bakanı Hizbullah'a Karşı Saldırıları Artıracaklarını Belirtti
    18:40 İsrail Savunma Bakanı Hizbullah'a Karşı Saldırıları Artıracaklarını Belirtti

    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah'a karşı saldırılarını artıracaklarını açıkladı. Gallant, İsrail'in Hizbullah'a karşı savunma pozisyonunun takibe dönüşeceğini ve örgütün faaliyet gösterdiği her yere ulaşacaklarını belirtti. Ayrıca, İsrail ordusunun Hizbullah'a karşı harekatı genişleteceğini ve kuzeydeki saldırı oranını artıracağını ifade etti.

  • Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi açıklaması
    18:39 Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi açıklaması

    Erzurum Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi yapılan açıklamada, seçim çalışmalarının sona erdiği tarihten itibaren propaganda malzemelerinin kaldırılması gerektiğini ve sandık bölgelerine araç girişine izin verilmeyeceğini duyurdu.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı
    18:39 BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,69 değer kazanarak 9.142,40 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,38, holding endeksi yüzde 0,16 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,47 ile bilişim, en çok kaybettiren yüzde 1,23 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. ABD'de kişisel tüketim harcamaları şubatta yüzde 0,8 artış kaydetti. Fed'in faiz indirimine ilişkin belirsizlikler devam ediyor.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Kaplı Eşek Üstünde Seçim Çalışması Yapıyor
    18:39 Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Kaplı Eşek Üstünde Seçim Çalışması Yapıyor

    Aydın'da Anavatan Partisi'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Kaplı, çeyrek asırlık aracıyla sokak sokak dolaşarak projelerini açıklıyor. Kaplı'nın eşekli şehir turu ise vatandaşlar tarafından gülümsetici bulunuyor.


Advertisement