Ayhan Şahenk Vakfı'ndan İftar - Son Dakika
Yerel

Ayhan Şahenk Vakfı'ndan İftar

Ayhan Şahenk Vakfı\'ndan İftar

Niğde'de il protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş, ilk oruçlarını Ayhan Şahenk Vakfının 16 yıldır düzenlediği iftar programında açtı.

18.06.2015 23:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de il protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş, ilk oruçlarını Ayhan Şahenk Vakfının 16 yıldır düzenlediği iftar programında açtı.

Niğde Belediyesi Hüdavent Hatun Sosyal Tesisleri'ne gelen ve aralarında çeşitli ülkelerden gelen sığınmacıların da yer aldığı vatandaşlar, tesis önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlara hurma, zeytin, etli sebze yemeği, pilav, tatlı ve içecek ikram edildi.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar katılımcılara dua ettirdi.

AK Parti Niğde Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen ile Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve bazı protokol üyeleri de iftar programında hazır bulundu.

Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan, burada yaptığı açıklamada vakfın sosyal yardım etkinliği çerçevesinde 16 yıldır iftar verdiklerini anlattı.

Eraslan, Ayhan Şahenk'in sağlığında başlayan ve Niğde'ye özgü bir uygulamayı sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Niğde'de ramazan yemeği ile birlikte aynı zamanda ramazan ayı başlamadan önce ihtiyaç sahibi ailelerine kuru gıda yardımı ulaştırıyoruz. 16 yıldır fakir, zengin ayrımı yapmadan Niğde'de soframıza herkes davetli. Gündüz saatlerinde de 11.00-13.30 arasında da ihtiyaç sahipleri aileler buradan yemeklerini evlerine götürebiliyorlar.

Günlük 2 bin 100 kişi iftar yemeğinden faydalanabilecek. Dört çeşit yemek çıkarıyoruz. Çorba etli yemek, pilav, tatlı yada meyve veriyoruz. Bu yemekleri İstanbul'da Doğuş Grubu'nun yemek işlerini yapan bir firma bütün ekibiyle son derece sağlıklı koşullarda, Niğdeli hemşehrilerimize ikram ediyor. İftar soframız herkese açık."

Oruçlarını açan vatandaşlar, hayırsever vakıf adına dua edip memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ayhan Şahenk Vakfı'ndan İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement