Ayk ve Ytb Güçlerini Birleştirdi - Son Dakika
Güncel

Ayk ve Ytb Güçlerini Birleştirdi

Ayk ve Ytb Güçlerini Birleştirdi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları (YTB) ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (AYK) arasında 9 maddelik protokol imzalandı.

12.07.2017 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları (YTB) ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (AYK) arasında 9 maddelik protokol imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında iki kurum ilk defa resmi olarak birlikte çalışma ve iş birliği yapma fırsatı bulmuş olacak.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Mehmet Köse ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, iki kurumun çeşitli alanlarda resmi iş birliğini güçlendirmek ve ortak çalışma alanları oluşturmak amacıyla 9 maddelik protokol imzaladı. YTB binasında gerçekleştirilen imza töreni öncesi konuşma yapan YTB Başkanı Mehmet Köse, "Tabii iki kurumun kesiştiği birçok alan var. Yurtdışı Türkler Başkanlığının hitap etiği coğrafya, kitle; AYK'yla birçok alanda örtüşüyor. Kendilerinin tecrübeleri ve birikimleri ihtiyaç duyduğumuz konu başlıkları bizim açımızdan önemli ve bize katkı sağlayacaktır" dedi.

İlk ortak çalışma Kırım üzerine

YTB Başkanı Köse ayrıca, iki kurumun resmi olarak ilk çalışmasının Kırım tarihi ve kültürel mirasıyla ilgili hazırlanmış olan envanter çalışmasının çevirisi olacağını açıkladı. Köse, yapılacak çalışmaya ilişkin, "Bu çalışmanın İnglizce, Ukraynaca gibi yabancı dillere çevirisi ilk çalışmamız olacak. Kırım'ın kültürel mirasının uluslararası camiaya aktarılması açısında da önemli bu çalışma. Tabii Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesinden önce tamamlanmış bir çalışma. Oradaki (Kırım) Türk-İslam detaylı bir şekilde envanteri oluşturuldu ve inşallah bunu birlikte uluslararası kamuoyunun ve akademinin gündemine aktarılacak şekilde yabancı dillere çevirisini yapacağız" açıklamasını yaptı.

"Resmi bir çerçeveye ve mevzuata uygulamamız daha güzel oldu"

AYK Başkanı Prof. Dr. Derya Örs de imzalanan protokolün iki kurum için hayırlı olmasını ve birçok işe vesile olmasını temenni ederek şunları söyledi:

"Güçlerimizi birleştirmek ve yapabileceğimiz daha fazla faaliyeti gerçekleştirebilmek adına böyle 'efradını cami, ağyarını mani' diye tabir edilen 9 maddeden oluşan bir protokol hazırlamış olduk. Aslında bu iş birliklerini zaman zaman yürütüyoruz. Ama tabii ki bunlar resmi bir çerçeveye ve mevzuata uygulamamız daha güzel oldu. Bize bağlı dört kurum var. başta Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu olmak üzere Atatürk Kültür Merkezi ve Atatürk Araştırma Merkezi var. Bu dört kurumumuzun bilimsel ve akademik gücünü Yurtdışı Türkler Başkanlğının yapmış olduğu o geniş çaplı burslar olsun, yurt dışındaki akraba toplulukların soydaşların, dindaşların çeşitli faaliyetlerine dünya görüşlerine bakış açılarına vermiş olduğu katkıya biz de Atatürk Yüksek Kurumu olarak karınca kararınca destek vermek, yurt içinde eve dışında yapışacak faaliyetlerde ortaklaşa hareket etmek üzere bugün sizlerin huzurunda bu protokolü imzalayacağız. Bunun hayırlı uğurlu olmasını ve fiiliyatta da bir şeyler yapabilmemizi pek çok işe vesile olmasını temenni ediyorum" - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ayk ve Ytb Güçlerini Birleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine operasyon: 9 kişi tutuklandı
    09:29 Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine operasyon: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine yönelik yapılan operasyonda 1'i firari hükümlü toplam 9 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çete üyelerini yakalamak için çalışma başlattı. Operasyon sonucunda çete üyeleri yakalandı ve aramalarda ruhsatsız tabanca, mermi ve ziynet eşyaları ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    09:24 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Çanakkale'de sahte içki ve kaçakçılık operasyonunda zanlı yakalandı
    09:21 Çanakkale'de sahte içki ve kaçakçılık operasyonunda zanlı yakalandı

    Çanakkale'nin Yenice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, sahte içki, ayı postu ve doldurulmuş karaca başı ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hıdırlar köyünde bulunan M.B'ye ait eve baskın düzenledi. Operasyonda, 450 litre sahte şarap, 15 litre etil alkol, 1 litre anason yağı, içki damıtma ve arıtma düzenekleri ile ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu bulundu. M.B gözaltına alındı ve jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Diyarbakır'da gasp çetesi çökertildi
    09:17 Diyarbakır'da gasp çetesi çökertildi

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, polis tarafından yapılan operasyonla çökertildi. Gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklanırken, çete üyesi olan bir kişi ise 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunmasına rağmen mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda suç aleti olarak kullanılan ruhsatsız tabancalar ve mermiler ele geçirildi. Ayrıca çalınan ziynet eşyaları da bulunarak sahiplerine teslim edildi.

  • Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi
    09:15 Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi

    Bahçeşehir Gençlik Merkezi ve Düzce Üniversitesi Genç Ofis işbirliğiyle Yahyalar İlkokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi'nde bulunan Hayvan Müzesi'ni ziyaret etti. Öğrenciler, Orman Fakültesi Herbaryumu, Doldurulmuş Hayvan Müzesi ve Entomoloji Anabilim Dalı Sergisi'ni gezerek hayvanlar hakkında bilgi edindi.

  • İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı
    09:14 İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla aranan şüpheli, Bayraklı ilçesindeki adreste kıskıvrak yakalandı. Taciz şüphelisinin sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

  • Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi
    09:14 Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi

    Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yenice ilçesinde bir evde düzenledikleri operasyonda 450 litre sahte şarap, ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakıldı.


Advertisement