Aykut Kocaman'a Zor Sorular! Ozan Tufan... - Son Dakika
Spor

Aykut Kocaman'a Zor Sorular! Ozan Tufan...

Aykut Kocaman\'a Zor Sorular! Ozan Tufan...

Milliyet Gazetesi'nden Levent Kalkan, Aykut Kocaman'ın takımdan düşünmediği Ozan Tufan'la ilgili net kararının ardından tecrübeli teknik adama bazı sorular yöneltti.

17.01.2018 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Levent Kalkan'ın yazısı şöyle;
2014-2015 sezonu; Şenol Güneş yönetimindeki Bursa spor'da 44 resmi maça çıktı, 3 gol, 7 asiste imza attı.
Sezon sonunda 7 milyon euro bonservisle Fenerbahçe'ye transfer oldu. Vitor Pereira ile 2015-2016 sezonunda 45 resmi maçta şans bulurken 1 gol, 2 asistlik performans sergiledi. Pereira ile başlayıp, Advocaat'la devam eden 2016-2017 sezonunda ise 39 maçta takımına 5 gol, 3 asistlik katkı yaptı.
Sonra Aykut Kocaman geldi...
Taraftar ve medya hep birlikte fazla kiloları ve hatalı pasları yüzünden adeta topa tutarken Kocaman ona sahip çıktı. Ağır eleştirilere kulak asmadı, yeteneklerine güvendiği Ozan Tufan'ı ilk 11'e monte etmeye kararlıydı. UEFA Avrupa Ligi'nde Sturm Graz ve Vardar'la oynanan 4 maçta da 11'de şans tanıdı.
Bu zorlu dönemde eleştiriler yoğunlaştı, Kadıköy'deki tepkiler çığ gibi büyüdü ve Kocaman, Ozan'ı kulübeye gönderdi. Göztepe (2-2) ve Trabzonspor (2-2) maçlarında Topal-Josef'e 11'de forma veren Kocaman, Ozan'ı yanında oturttu. Ancak ligin ilk 2 maçında kaybedilen 4 puan sonrası bu kez Josef'i kulübeye çekerek, Ozan'a sarıldı. Gençlerbirliği deplasmanı herkes için sırat köprüsü gibiydi ve maçı kazandıran golü Ozan attı...
Aykut Kocaman, Ozan'a daha sonra üst üste 9 lig maçında 11'de forma verdi. Ozan da haftalar ilerledikçe kendine geldi ve takımına toplamda 3 gol, 1 asistlik katkı yaptı. Bu süreçte Fenerbahçe'nin oynadığı futbol kimseyi mutlu etmese de Ozan'a yönelik sert eleştiriler yerini övgüye bırakmıştı. Valbuena, Giuliano ve Janssen'le birlikte takımın iyileri arasında gösteriliyordu.
Ancak 4 Kasım'daki Osmanlıspor (1-1) maçı, Ozan'ın ligdeki son karşılaşması oldu. Ankara'da Giuliano'ya nefis bir asist yapmıştı, yaşanan şok puan kaybının sorumlusu falan değildi ama Kocaman, Galatasaray'ın 9 puan gerisine düşmeleri üzerine bir anda onu sildi ve yeniden Topal-Josef ikilisine dönüş yaptı.
Ozan Tufan'ın Fenerbahçe formasını giydiği son maç kupadaki Adana Demir rövanşı oldu ve 13 Aralık'taki bu karşılaşmadan sonra Kocaman tarafından resmen 'istenmeyen adam' ilan edildi.
Oysa Aykut Kocaman sezon başında Ozan için neler neler söylemişti...
27 Ağustos/ G.Birliği maçı sonrası: Attığı galibiyet golüyle maça damga vurdu. Ozan'ın da başta olduğu 3-4 oyuncu zor ve sıkıntılı anlar geçiriyorlar. Hatalarda, taraftarlarımız biraz fazla tepki gösteriyor. Hesaplaşma yeri saha olduğunda zararı hepimiz görüyoruz. Bunu değiştirmenin yönü oyuncunun yanında olmak. Ozan tepkilere rağmen mücadelesinden vazgeçmedi. Bu çok doğruydu. Çok yetenekli oyuncu. Az sayıdaki iki yönlü oyunculardan...
7 Eylül/ Medya ile sohbet toplantısı: Ozan Tufan meselesinin üç tarafı var. Ozan'ın neden bu tepkiyle karşılaştığını anlamaya çalışmasında fayda var. Önce onun da özeleştri yapması lazım. Kalitesi yüksek, yaşı genç ve Fenerbahçe tarafından ciddi yatırım yapılmış bir oyuncu. Şu anda Ozan'ın kilosu fazla değil. Fenerbahçe'ye uzun süre fayda sağlayabilecek bir oyuncuyu kaybetmek mi doğru, yoksa onu kazanmak için ne yapmak gerekiyor sorusunu sormak mı doğru. Şahsen taraftarın protesto hakkına saygılıyım ama bizde protesto da övgü de ölçülü olmuyor...
Fenerbahçe, Ozan Tufan'ın kulübede bekleyip, 1 dakika bile süre alamadığı son 6 lig maçında 5 galibiyet, 1 beraberlikle 16 puan toplayıp, zirve yarışına yeniden ortak oldu. Aykut Kocaman kafasındaki ilk plan olan Topal-Josef ikilisine geçiş yaparken, Ozan'ın yanı sıra sakatlık dönüşü Valbuena'yı da kulübeye yolladı. Fenerbahçe'nin hocası her ne hikmetse sezon başındaki ilk transferi olan Valbuena'yı da tıpkı Ozan gibi 'düzeni bozan, savunma görevlerini yerine getirmeyen, sürekli top kaybeden bir futbol zararlısı' olarak görmeye başladı.
Kocaman, 29 Kasım'daki Adana Demir maçı sonrası Ozan'ın kadroda olmaması konusunda, "Ozan'ı tercih etmeyişimin nedenini ona söyledim" açıklamasını yaptı. 23 Aralık'ta Konya ile berabere kaldıkları maçın ardından ise "Oyuncularla ilgili karar vermek, bu işin en zor taraflarından bir tanesi. Bu bizim iç meselemiz. Doğru oluyor, yanlış oluyor, bu başka. Şeffaflık var ama her şeyin açıklanması gerekmiyor. Bu başka bir seviye. Bir karar veriliyor sonuçta" dedi.
Antalya kampında ise Ozan defterini tamamen kapattıklarını belirterek, kadro dışı bıraktığı oyuncunun ikinci yarı planlarında yer almadığını duyurdu...
Aykut Kocaman'ın Fenerbahçeliler için ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Benim için de çok özel bir hoca ve insan olduğunu belirterek tüm Fenerbahçeliler adına sormak istiyorum:
1- Ozan'a söyleyip, Fenerbahçeliler ile ısrarla paylaşmadığınız kusuru nedir?
2- Şenol Güneş, Vitor Pereira ve Dick Advocaat'ın kulüp takımlarında; Fatih Terim ve Mircea Lucescu'nun milli takımda düzenli forma verdiği Ozan yeteneksiz mi, disiplinsiz mi?
3- Henüz 22 yaşında olmasına rağmen A Milli Takım'da 39 kez forma giyip, 4 gol atan oyuncunuzu kazanmak için gerektiği kadar çaba harcadığınızı düşünüyor musunuz?
4- 7 milyon euro gibi yüksek bir bonservisle transfer edilen Ozan'ı, sezon başında 'ana oyuncumuz olacak' dediğiniz Robin van Persie gibi bir spor ahlakı yoksunu ile aynı kefeye koymanız doğru mu?
5- Fenerbahçe tarihinin en iyi yabancısı ve kaptanı olan Alex'i benzer sebeplerle yıpratıp, daha sonra da kapının önüne koymuştunuz. Bu devasa yara hala kapanmadı... Ozan için de aynı senaryoyu mu hayata geçirdiniz?
6- Alex ve Ozan'ın ardından özenle yıpratarak takımdan uzaklaştıracağınız üçüncü isim Valbuena mı?
7- Aatıf ile Valbuena arasındaki kalite-tecrübe-yetenek farkını; sutopu, güreş, buz hokeyi ve beyzbol izleyicileri bile rahatlıkla görebilirken siz neden görmek istemiyorsunuz?
Soruları çoğaltmak mümkün ama Aykut Kocaman'a olan saygım nedeniyle burada kesiyorum... ve hocadan umutsuzca da olsa en azından sezon sonuna kadar Ozan Tufan'ı Fenerbahçe'de tutmasını istiyorum... Tıpkı kaptan Volkan Demirel gibi şampiyonluk gelecekse bunda Ozan'ın da ciddi pay sahibi olacağına yürekten inanıyorum...

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Aykut Kocaman'a Zor Sorular! Ozan Tufan... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement