Ayla Emanet - Burcu Aktaş Urgun - Son Dakika
Kültür Sanat

Ayla Emanet - Burcu Aktaş Urgun

Ayla Emanet - Burcu Aktaş Urgun 14 Nisan'da Arsu Sahne'de.

13.04.2017 20:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayla Emanet - Burcu Aktaş Urgun 14 Nisan'da Arsu Sahne'de...

Ayla Emanet

1984 yılında Almanya'da doğan Ayla Emanet 1993 yılında TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosu' na katıldı. Daha sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı kazanarak Nazım Acar ile füt çalışmalarına başladı ve 2001 yılında Vieri Bottazzini'nin sınıfına katılarak 2005 yılında yine aynı üniversiteden Üflemeli Çalgılar bölüm birincisi olarak mezun oldu. Mimar Sinan Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası ile konserler verdi, "All Flutes Chamber Orchestra" ile grup şefi olarak çalıştı ve aynı grupla "Vivaldi 4 mevsim" kaydı yaptı. Sir James Galway, Patrick Galloise, Raffaele Travisiani, Alexa Still, Andrea Lieberknecht, Anette Maiburg ve Bülent Evcil gibi bir çok ünlü flütçüyle çalıştı. 2003 yılından itibaren piccolo flüt çalışmalarına ağırlık verdi ve bu yeteneği ile Sir James Galway'in dikkatini çekti. 2004 yılının ağustos ayında yapılan Weggis Uluslararası Sir James Galway Masterclass için Sir James tarafından kendisine burs verildi aynı masterclassta Lowell Liebermann' ın Piccolo Konçertosu'nu başarıyla seslendirdi 2004 ve 2006 da Masterclass Flüt Orkestrası ile Sir Galway yönetiminde solist olarak konser verdi. 2005 yılında Lowell Liebermann Piccolo Konçertosu'nun Mimar Sinan Üniversitesi Senfoni Orkestrası ile Türkiye prömiyerini yaptı. 2005-2009 Eskişehir Anadolu Universitesi Senfoni Orkestrası'nda flüt grup şefi, 2008-2009 yıllarında da Istanbul Borusan Filarmoni Orkestrası'nda 2.flüt/Piccolo üyesi olarak yer aldı. 2009 yılında başladığı Almanya Hochschule für Musik und Tanz Köln'de yüksek lisans öğrencisi olarak Royal Filarmoni Orkestrası eski flüt grup şefi Prof. Robert Winn ile Solo Flüt ve Oda Müziği yüksek lisansını 2011 de ve aynı sene Almanya Dortmund Orchesterzentrum NRW' da, Orkestracılık üzerine başladığı ikinci yüksek lisans eğitimini de 2014 yılında Berten D'Hollander'in sınıfından mezun olarak tamamlamıştır. Young Euro Classic Ensemble, Akdemische Philharmonie Heidelberg, Tschaikovsky Gençlik Orkestra'ları ile aralarında Brezilya, Çin ve Rusya'nın olduğu bir çok ülkede oda müziği ve Orkestra üyesi olarak turneler yaptı. Şu an Duisburg Filarmoni Orketsrası, Düsseldorf Senfoni Orkestrası ve Neues Rheinisches Kammer Orchester ile orkestra konserleri, 2015 yılında Blake Weston (Klarinet) ile kurdukları DuoTreble ile oda müziği konserlerine devam etmektedir.

Burcu Aktaş Urgun

1976 Ankara doğumlu Burcu Aktaş piyano çalışmalarına 7 yaşında Perim Hamidoğlu ile başladı. 12 yaşında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanarak profesyonel piyano eğitimine başladı. Bu eğitim dönemi boyunca çalışmalarını yine Perim Hamidoğlu gözetiminde sürdürerek okul içi ve dışında birçok etkinliklere katılarak Marmara Koleji, Mimar Sinan Üniversitesi Oditoryumu, Resim ve Heykel Müzesi, Cemal Reşit Rey, İstanbul Teknik Üniversitesi Taş Kışla Kampüsü salonlarında solo ve oda müziği konserleri verdi. 1998 yılında eğitimini ikincilikle bitirdi ve Master eğitimi için New York'a gitti.

Burada öncelikle Edward Adwell, Thomas Sauer ve Diane Walsh ile çalışmalarına başladı. Mannes College of Music ve State University of New York (SUNY) Purchase Music Conservatory'ın giriş sınavlarını kazanıp, her iki okula da girme hakkı elde etti. Seçimini Purchase College'dan yana kullanarak Master eğitimine Prof. Diane Walsh ile başladı. Burada okulun sunduğu geniş imkanlardan yararlanma ve New York kentinde isim yapmış birçok değerli profesör ile çalışma imkanı buldu. Maria Lambros, Julia Lichten, Peter Wiley, Laurie Smuckler ile oda müziği; Steven Lubin ve Antony Newman ile Teori, Klasik Piyano Edebiyatı; Paul Ostrovsky ile 20.yy Piyano Edebiyatı dersleri gördü. Solo ve oda müziği çalışmaları yanı sıra Hugh Murphy ile Opera ve İtalyan, Alman, Fransız şarkı eşlik teknikleri dersleri alarak, Purchase Operasının sergilediği dört büyük Opera'nın prova ve temsillerinde aktif görevlerde yer aldı.

Shostakovich Trio, Trio Fortaney, Moscow Conservatory Trio, Tokyo String Quartet, Emerson Quartet gibi saygın oda müziği topluluklarının verdiği Master Class'lara aktif olarak katıldı. Piyano dışında Antony Newman ile harpsichord, organ. piano-forte enstrümanlarını çalışarak Historical Performance dersleri kapsamında "Purchase Camerata" konserlerine harpsichord çalarak katıldı. 2001 Şubat ayında kompozitör Dary John Mizelle'in kendisi için yazdığı "Autumnal Equinox" adlı solo piyano eserinin ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. 2002 yılında en iyi solo klasik müzik albümü dalında Grammy ödülüne aday olan harpsichordist Bradley Brookshire ile Baroque Klavye Edebiyatı ve Müzik Tarihi dersleri gördü ve müzikoloji dalında gösterdiği başarı nedeniyle 2001 yılında ilk kez verilen Brookshire Musicology ödülünü aldı. İki senelik Master eğitimini çok iyi derece ile ve çeşitli konserler vererek tamamladıktan sonra burs kazanarak aynı okuldaki eğitimine bir sene daha Paul Ostrovsky'nin öğrencisi olarak devam etti ve Performace Certificate derecesi aldı. Türkiye'ye döndükten sonra VIII. Uluslararası CRR Piyano Festivali' nde "Genç Yetenekler" kapsamında bir resital verdi. Burcu Aktaş Urgun, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Sanat Dalında Doçent olarak görev yapmaktadır.

Detaylar :

İl : İstanbul

İlce : Kadıköy

Mekan : Arsu Sahne

Mekan Adresi : Fener Kalamış Caddesi, Sinan Apartmanı, No: 93/6, Fenerbahçe

Başlangıç Saati : 14.04.2017 18: 00: 00

Bitiş Saati : 14.04.2017 20: 00: 00

Kategori : Ayla Emanet - Burcu Aktaş Urgun

Tür : Konser

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor
    16:39 Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor

    Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen 'Edebiyatta Çeviri ve Karşılıklı Öğrenme' konulu seminer, Türkiye ve Çin'den yazar ve şairleri bir araya getirdi. Seminer, Türklerin Çin edebiyatına olan ilgisini ortaya koyarken, Türk yayıncıların Çin'deki etkinliklere katılımı iki ülke arasındaki bağları güçlendirdi. Kırmızı Kedi Yayınevi, Çin'de ofisi bulunan ilk Türk yayınevi olma özelliğini taşıyor ve Çin edebiyatından daha fazla yazarı Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.

  • Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi
    16:33 Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi

    Niğde'nin Yeşilburç köyünde geleneksel Helva Kavurma Festivali düzenlendi. Festivalde Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi ve kavrulan helvalar katılımcılara dağıtıldı. Vali Cahit Çelik, festivalde yaptığı konuşmada köyün turizm potansiyelini geliştirmek için adımlar atacaklarını belirtti. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise köyün Niğde için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, bu değerleri yaşatmanın önemine dikkat çekti.

  • Afyonkarahisar Zafer Müzesi Restorasyonu Tamamlanıyor
    16:07 Afyonkarahisar Zafer Müzesi Restorasyonu Tamamlanıyor

    Afyonkarahisar Valiliği, Kurtuluş Savaşı döneminde kullanılan Zafer Müzesi'nin restorasyon çalışmalarının sona geldiğini ve projeye 7 milyon 130 bin 487 TL bütçe ayrıldığını duyurdu. Restorasyon sürecinde zarar veren betonarme kolon ve kirişlerin kaldırıldığı belirtilen açıklamada, müzenin yaz aylarında ziyarete açılması planlandığı ve orijinal mimari yapısına kavuşacağı ifade edildi.

  • Edirne Valiliği Semazen Grubu Üç Şerefeli Cami'de Sema Gösterisi Yaptı
    15:31 Edirne Valiliği Semazen Grubu Üç Şerefeli Cami'de Sema Gösterisi Yaptı

    Edirne'de lise öğrencilerinden oluşan Edirne Valiliği Semazen Grubu, Turizm Haftası kapsamında Üç Şerefeli Cami avlusunda sema gösterisi gerçekleştirdi. Gösteriyi cami cemaati izledi. Grup daha önce Bulgaristan ve Yunanistan'da da gösteri yapmıştı.

  • Gaziosmanpaşa Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutluyor
    15:13 Gaziosmanpaşa Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutluyor

    Gaziosmanpaşa Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı birbirinden renkli etkinliklerle festival havasında kutlamaya hazırlanıyor. Konserler, atölye etkinlikleri ve kortej yürüyüşü gibi etkinliklerle coşku doruğa çıkacak.

  • Oldboy Dizisi Yolda
    15:10 Oldboy Dizisi Yolda

    2003 yılında seyirciye sunulan Oldboy filmi, yapımcısı Park Chan-wook tarafından dizi versiyonu için hazırlanıyor. Lionsgate Television firmasıyla anlaşma yapılan dizi, İngilizce dilinde olacak ve yoğun duygusal derinlik taşıyacak. Çekimlerin ne zaman başlayacağı ve yayın tarihi henüz belirsiz.

  • Berlin'de Dimitri Kantemir'in Müziğiyle Doğuyla Batı Buluştu
    14:19 Berlin'de Dimitri Kantemir'in Müziğiyle Doğuyla Batı Buluştu

    Almanya'nın başkenti Berlin'de Rumen asıllı tarihçi, yazar ve müzisyen Dimitri Kantemir'in bestelediği eserlerden oluşan bir konser programı gerçekleştirildi. Konserde, 17. yüzyıl Moldova bölgesinin türkülerini ve halk müziğini içeren zengin bir repertuvar sunuldu. Konsere katılanlar arasında Alman tarih ve müzik severlerin yanı sıra Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı da yer aldı. Kantemir'in Osmanlı dönemindeki önemi ve bestelerinin notaya dökülmesi vurgulandı.

  • Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı
    13:48 Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı

    Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünü yaptığı 'Sanata Dair' karma sergisi, Büyük Çamlıca Camisi sergi salonunda sanatseverlerle buluştu. Sergide, ev hanımı sanatçılar tarafından yapılan modern çalışmaların yanı sıra klasik suluboya, hat, minyatür, çini, gravür, yağlıboya ve kolajların da yer aldığı 300'den fazla eser sergileniyor. Sergi, 27 Nisan'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Bahar Konseri'nde bin kişilik salon müjdesi verdi
    11:47 Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Bahar Konseri'nde bin kişilik salon müjdesi verdi

    Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Türk Sanat Müziği Korosu'nun Bahar Konseri'nde kente bin kişilik konferans ve tiyatro salonu kazandıracaklarının müjdesini verdi.

  • 100 Yılın 100 Sinema Eseri İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde Sergilenecek
    11:30 100 Yılın 100 Sinema Eseri İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde Sergilenecek

    Cumhuriyetin birinci asrında üretilen sinema eserlerinden hazırlanan '100 Yılın 100 Sinema Eseri' adlı çalışma, İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde ziyaretçilerle buluşacak. Festivalde, Anadolu Ajansı'nın yayımladığı kitaptan yola çıkılarak yapay zekayla üretilen görsel eserler sergilenecek. Ayrıca, festivalde Türk filmlerinin yanı sıra Azerbaycan sinemasının klasik filmlerinin de yapay zeka ile canlandırılması gösterilecek. Festivalde farklı kategorilerde eserlerin yanı sıra çocuk ve yetişkin atölyeleri de yer alacak. Festival, diji-fiziksel olarak gerçekleştirilecek ve sergilenen eserlerin metaverse versiyonu da festival sonrasında deneyimlenebilecek.


Advertisement