Aynı Dairenin Farklı Kişilere Satılması" Davası - Son Dakika
Güncel

Aynı Dairenin Farklı Kişilere Satılması" Davası

Adana'da apartman dairelerini proje aşaması ve inşaat halinde satış sözleşmesiyle 35 kişiye satmalarına karşın aynı evleri başka kişilere de tapu devriyle satıp 8 milyon lira dolandırdıkları öne sürülen biri tutuklu 7 sanığın 245'er yıl hapisle cezalandırılmaları istemiyle yargılandığı...

16.10.2018 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da apartman dairelerini proje aşaması ve inşaat halinde satış sözleşmesiyle 35 kişiye satmalarına karşın aynı evleri başka kişilere de tapu devriyle satıp 8 milyon lira dolandırdıkları öne sürülen biri tutuklu 7 sanığın 245'er yıl hapisle cezalandırılmaları istemiyle yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan müteahhit İsmail Arapoğlu, tutuksuz sanıklardan Abdullah Ş, Senan A, Abdulhakim P, Ahmet C. ve bazı müştekiler ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada müştekilerin ifadelerinin alınmasına devam edildi.

Müşteki U.C.A, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Müteahhit Arapoğlu ile görüşüp 3+1 daire için 172 bin 500 liraya anlaşma imzaladıklarını belirten U.C.A, "1,5 yıl sonra daireyi bana teslim edecekti. Parayı ödedim. Dairenin teslim tarihi sürekli ertelendi. En sonunda kendilerine ulaşamadım. Dairem benim bilgim dışında başkasına devredilmiş. Zararım giderilmedi." dedi.

M.O.D. ise daire başı 143'er bin lira olmak üzere 3 daire için toplam 429 bin liraya anlaştıklarını, paranın 400 bin lirasını bankaya yatırıp sözleşme imzaladıklarını kaydetti.

Dairelerin 24 ayda teslim edileceğinin söylendiğini aktaran M.O.D, "Bir yıl kadar sonra inşaatların yapılmadığını, şahısların şirketi terk edip kaçtıklarını öğrendim. 2 dairenin devrini arsa sahipleri bana yaptı. Bir daire başkasına devredilmiş. Tek daire için 143 bin lira zararım var. Zararım ödenmedi. Şikayetçiyim." diye konuştu.

Diğer müştekiler de zararları bulunduğunu dile getirerek, sanıklardan şikayetçi oldu.

Müştekilerin ardından söz hakkı isteyen sanık müteahhit Arapoğlu, yetki kararındaki imzanın sanıklardan Senan A'ya mı yoksa Abdullah Ş'ye mi ait olduğunu hatırlamadığını söyledi.

Senan A. ise kararda kendisinin değil, Abdullah Ş'nin imzasının bulunduğunu iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanık Arapoğlu'nun tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı diğer müştekilerin dinlenmesi için erteledi.

Olay

Müteahhit İsmail Arapoğlu'nun 4 semtte yaptığı apartman dairelerini proje aşaması ve inşaat halindeyken 2015-2017 yıllarında satış sözleşmesiyle satın alan vatandaşlar, dairelerinin başka kişilere satıldığını öğrenince müteahhit ve ortakları ile yanlarında çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Soruşturma sonunda müteahhit Arapoğlu 18 Aralık 2017'de tutuklanmış, diğer sanıklar hakkında ise adli kontrol kararı verilmişti.

"Nitelikli dolandırıcılık" suçundan haklarında dava açılan sanıkların dolandırdıkları her bir kişi için ayrı ayrı cezalandırılmaları istemiyle 245'er yıl hapisleri istenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aynı Dairenin Farklı Kişilere Satılması' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement