Aynı Yastıkta 80 Yıldır Süren Mutluluk - Son Dakika
Yerel

Aynı Yastıkta 80 Yıldır Süren Mutluluk

Metin Bolat / Serpil Görür - Konya'da 95 yaşındaki Fadime ile 105 yaşındaki Durmuş Polat çifti, 80 yıldır süren evliliklerinde hala ilk günkü gibi birbirlerine büyük bir sevgi ile bağlılar.

13.02.2013 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Metin Bolat/ Serpil Görür - Konya'da 95 yaşındaki Fadime ile 105 yaşındaki Durmuş Polat çifti, 80 yıldır süren evliliklerinde hala ilk günkü gibi birbirlerine büyük bir sevgi ile bağlılar.

Halkapınar ilçesine bağlık etrafı dağlarla çevrili bir beldede yaşamlarını sürdüren Fadime ile Durmuş Polat çiftinin aşkları, insanın içini ısıtıyor.

Onlar, ilerleyen yaşlarına rağmen ilk günkü gibi hala birbirlerine sevgiyle bakmayı başarabilmiş mutlu bir çift.

Fadime nine 95, Durmuş dede ise 105 yaşında. Bütün işlerini kendisi yapabilen Fadime nine, üç yıldır Alzheimer rahatsızlığı bulunan, konuşmakta ve ayakta durmakta zorlanan eşi Durmuş dedenin de her şeyiyle ilgileniyor.

80 yıllık evliliklerini 10 çocukla taçlandıran Polat çifti, torunlarının sayısını bile hatırlayamıyor.

Sevgileriyle ısıttıkları evlerinin kapılarını AA muhabirine açan Polat çifti, uzun evliliklerinin sırrını paylaştı.

Güler yüzüyle "Hoş geldiniz kuzularım" diyerek konuşmasına başlayan Fadime Polat, hem kendisinin hem de eşinin öksüz büyüdüğünü söyledi.

-Bir gün bile ayrı kalamıyorlar-

Küçük yaşlarda görücü usulüyle evlilik yaptıklarını belirtirken bile gözlerini eşinden ayırmayan Fadime Polat, mutluluklarının sırrının "sevgi ve

"saygı" olduğunu dile getirdi.

Kendisinin bir rahatsızlığı olmadığını, ancak eşinin üç yıldır sağlık problemlerinin bulunduğunu aktaran Polat, şöyle devam etti:

"Biz çok mutlu bir çiftiz. Bugüne kadar her işimizi birlikte yaptık. Ben bir gün kente gitmiştim. O gün eve gelmedim. Eşim yatağıma bakıp ağlamış. Ben de o evde olmadığında ağlarım. Eşimin yüzünü siliyorum, yemeğini yediriyorum, lavaboya gitmesine yardımcı oluyorum. Sıkılmasın diye sürekli konuşuyorum. Benim 10 çocuğumun babası. Hasta olduğunda ağlıyorum. Nasıl kıyarım ona. Eşimin yemesinden içmesine kadar her şeyiyle ilgileniyorum. Bana bugüne kadar bir tek kötü sözü bile olmayan kocama bir şey olursa ben bu eve sığamam. Onun kokusu yeter"

Çocuklarının sağladığı maddi destekle yaşamlarını sürdürdüğünü anlatan Fadime nine, Allah ömür verirse daha uzun yıllar bu şekilde mutlu bir hayat sürdüreceklerine inandığını ifade etti.

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aynı Yastıkta 80 Yıldır Süren Mutluluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement