Ayşe Erbulak'tan Londra'da Gösteri ve Yorum Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Ayşe Erbulak'tan Londra'da Gösteri ve Yorum Gösterisi

Ayşe Erbulak\'tan Londra\'da Gösteri ve Yorum Gösterisi

İngiltere'nin başkenti Londa'da, Türkiye'nin yetiştirdiği tiyatrocu, yazar, karikatür üstadı Altan Erbulak'ın kızı olan Ayşe Erbulak, stand-up gösterisiyle izleyenleri hem güldürdü, hem de düşündürdü.

11.02.2014 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin başkenti Londa'da, Türkiye'nin yetiştirdiği tiyatrocu, yazar, karikatür üstadı Altan Erbulak'ın kızı olan Ayşe Erbulak, stand-up gösterisiyle izleyenleri hem güldürdü, hem de düşündürdü.

Britanya Türk Kadınları Derneği (BTKB) tarafından düzenlenen ve sanatçının hiçbir ücret almadan sahne aldığı etkinlik, Holborn'daki Kingsway Hall Hotel'de gerçekleştirildi. Gelirinin Londra'daki Türk Dili ve Kültürü okullarına bağışlanacağını kaydedilen bu anlamlı programda Türkiye'nin tek kadın stand-up'çısı Ayşe Erbulak, 1.5 saatlik bir gösteri sundu. Kendi yazıp, yönettiği 'Gösteri ve Yorum adlı eserinde, Ayşe Erbulak, 'kadın' ve 'kadın dünyasına ait' herşeyi rengarenk gözlüklerinden bakarak anlattı. Dernek Başkanı Maviş Fuchs, konuklara 'hoşgeldin' diyerek, çağdaş Türk kadını ve çok yönlü sanatçı Ayşe Erbulak'ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti ve tüm gelenlere verdikleri destek için teşekkür etti.

NEDEN STAND- UP

Ayşe Erbulak, gösterisine adları ikisinin de 'Altan' olan anne-babasının öyküsünü anlatarak başladı. Ayşe Erbulak, 'Baba Altan Erbulak, anne Altan Erbulak, nikah şahitleri olan Altan'lardan sonra kaçınılmaz olarak 'Altan' adını verdikleri kızlarını kucaklarına aldığında günün birinde adını 'Ayşe'ye çevireceklerini o zaman tahmin edememişlerdi dedi. Büyürken adından dolayı çok şeyler yaşadığını söyleyen ünlü stand-up'çı, Survivor Yarışma programının favorilerinden oğlu Dağhan'dan da bahsetti. Emre Kınay Tiyatrosu'nda rol aldığını, asıl işinin tiyatro oyunculuğu olduğunu belirten sanatçı, 'Stand-up yapmaya karar verdiğiniö söyledi. Gerekçe olarak da, 'Bizim erkek stand up'cılara baktım. Kısa boylu, göbekli, çirkin adamlar. Ama yanlarında uzun boylu güzel hanımlar, top modeller, güzellik kraliçeleri var. Ben de stand-up yapar, bana da Best Model'ler, güzellik kralları gelir, dedim. Bana da (eşi Özden Özgürdal'ı göstererek) bu geldi sözleri salonda kahkahalara yol açtı.

Hayatından kesitleri mizahi dille, değişik kıyafetler giyerek anlatan sanatçı, bir süre ünlü doktor Haydar Dümen'nin kiracısı olarak yaşadığını, ilginç anılarını da paylaştı.

OYUNUN PARÇASI OLDULAR Seyircinin de oyunun bir parçası olduğu oyunda, uzun yıllar yaşadığı Norveç'deki deneyim ve anılarını da mizahi şekilde anlatan Ayşe Erbulak, sözü 'alternatif tiyatroya' getirdi. İzleyicilerden bir kadın ve bir erkeği sahneye davet etti. Dernek Yönetim Kurulu üyelerinden İrem Goulding ile konuklar arasında bulunan Ömer Zengin sahneye gelerek, gösteriye renk kattılar. İzleyicilerin kahkahalarla güldüğünü gören Ayşe Erbulak, BTKD'nin üye ve dostlarından çok olumlu etkilendiğini belirterek, programına alkışlar ve kahkahalar arasında son verdi. Program sonrası sanatçı, 'Çok şekerli Ölüm', 'Limoni Ölüm' ve 'Ödüllü Ölüm' adlı kitaplarını sevenleri için imzaladı. Konuklar, Erbulak'ı kutlayarak, programı çok beğendiklerini ifade ettiler. Etkinliğe, aralarında KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve eşi İhsan Tuncalı, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysın Yılmaz'ın da bulunduğu 100'e yakın konuk katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayşe Erbulak'tan Londra'da Gösteri ve Yorum Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement