Ayşe Kulin ve 30 yıllık edebiyat yolculuğu - Son Dakika
Güncel

Ayşe Kulin ve 30 yıllık edebiyat yolculuğu

Ayşe Kulin ve 30 yıllık edebiyat yolculuğu

FMV Kültür Konferansları'nda Şubat ayının konuğu ünlü yazar Ayşe Kulin oldu.

02.02.2017 14:12  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Feyziye Mektepleri Vakfı, 2014 yılından bu yana düzenlediği Kültür Konferansları serisinde, Türkiye'nin en önemli yazarlardan biri olan Ayşe Kulin'i dinleyicilerle buluşturdu. Kulin, Nişantaşı Kampüsü Muvaffak Benderli Salonu'nda gerçekleştirdiği konferansta son kitabından yola çıkarak edebiyat serüvenini izleyicilerle paylaştı.

Ayşe Kulin, yoğun ilgi gören konferansta, Türk toplumunda kadın olmanın zorluklarını kariyerinin ilk yıllarında kendisinin de yaşadığını ve bir yazar olarak kabul görmek adına üstesinden geldiği sorunları da aktardı. Haldun Taner Öykü Ödülü ile yazarlık yolunun açıldığını söyleyen Kulin, ödüllere ve okur kitlesi tarafından gösterilen ilgiye rağmen uzun süre gerek edebiyat, gerekse kitaplarında hayatlarına değindiği farklı kitlelerden eleştiriler aldığını belirtti. Türkiye'de Batı kültürüyle yetiştiğini ve uzun süre Batı hayranı olduğunu itiraf eden Kulin, 'Sevdalinka' kitabını yazarken, Bosna'da yaşanan savaşın gerçekleriyle yüzleştiğini ve bu hayranlığının hayal kırıklığına dönüştüğünü söyledi.

"YAZARLAR, FARKINDALIK YARATMAK ZORUNDALAR"

Edebiyatseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen konferansta Ayşe Kulin, her edebiyatçının yazma serüveninin eteğindeki taşları dökme gayesinden çıktığına vurgu yaptı. Son eseri ''Kanadı Kırık Kuşlar'' romanında 1930'larda Hitler'in kürsülerinden kovduğu ve zamanın hükümetinin Türkiye'ye davet ettiği Alman profesörlerden birinin hikayesine yer veren Kulin, yazarların farkındalık yaratmak zorunda olduğuna inandığını ve kitaplarını yazarken bu sorumluluğu hissettiğini dinleyicilerle paylaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ayşe Kulin ve 30 yıllık edebiyat yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Havza'da destek istedi
    15:19 İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Havza'da destek istedi

    İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun'un Havza ilçesinde İYİ Parti Havza Belediye Başkan adayı Safi Gökçe ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunarak, 31 Mart seçimleri için destek istedi. Usta, seçimlerin yerel yönetimlerin performansının değerlendirileceği bir hesap görme günü olduğunu belirterek, Havza'da yapılan anketlerde adayları Safi Gökçe'nin Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayıyla başa baş gittiğini söyledi ve hemşehrilerinin tercihinin İYİ Parti'den yana olacağına inandığını ifade etti.

  • Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:15 Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kars'ta yasa dışı silah ticaretini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, biri tam otomatik uzun namlulu olmak üzere 2 silah ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, M.S.C. (35) ve M.M.Y. (30) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, yasa dışı üretim olan uzun namlulu tam otomatik silah ile av tüfeği, şarjör ve 45 fişek ele geçirildi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.


Advertisement