Ayşe ve Recep Gökçe Çiftinin Acısı - Son Dakika
Güncel

Ayşe ve Recep Gökçe Çiftinin Acısı

Ayşe ve Recep Gökçe Çiftinin Acısı

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde maden faciasında oğulları Tezcan'ı kaybeden Ayşe ve Recep Gökçe çiftinin acısı dinmiyor.

28.10.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde maden faciasında oğulları Tezcan'ı kaybeden Ayşe ve Recep Gökçe çiftinin acısı dinmiyor. "Benim oğlum yüzme bilmezdi ki" sözleri zihinlere kazınan Ayşe Gökçe, "Bugüne kadar oğlum hiç rüyama girmedi. Çok ağladığım için rüyama girmediğini söylüyorlar. Ağlaya ağlaya gözlerim görmez oldu" dedi. Yırtık lastik ayakkabısıyla dikkati çeken Recep Gökçe ise, "Oğlum gideli bir yıl oldu. Acımız hiç dinmedi. Acı içimizden hiç çıkmıyor" dedi.

Ermenek'te geçen yıl Has Şekerler Madencilik'te eski ocakta biriken suyun basması sonucu mahsur kalan 18 işçi yaşamını yitirdi. O facia oğulları Tezcan Gökçe'yi kaybeden 75 yaşındaki Recep Gökçe ve eşi 74 yaşındaki Ayşe Gökçe, facianın birinci yıldönümünde, beraberinde gelinleri Fatma Gökçe ve 2 torunuyla birlikte oğlunun mezarını ziyaret etti.

AĞLIYORUM ELİMDEN BAŞKA BİR ŞEY GELMİYOR

Dua okuyarak göz yaşları içerisinde oğlunun mezar taşını okşayan Ayşe Gökçe, hala oğlunun özlemiyle yaşadığını söyledi. Aradan bir yıl geçtiğini, ancak gözündeki yaşın hiç dinmediğini belirten Ayşe Gökçe, "Hala oğlumun özlemiyle yaşıyorum. Arada sırada mezarını ziyaret ederek dua okuyorum. Ağlıyorum ve biraz oturduktan sonra geri geliyorum. Elimden başka bir şey gelmiyor" dedi.

KEŞKE ÇOCUĞUMUN YANINA BEN DE GİTSEYDİM

Göz yaşlarına hakim olamayan acılı anne Ayşe Gökçe, "Bugüne kadar oğlum hiç rüyama girmedi. Çok ağladığım için rüyama girmediğini söylüyorlar. Ağlaya ağlaya gözlerim görmez oldu. Giden gidiyor. Keşke çocuğumun yanına ben de gitseydim" diyerek oğluna duyduğu özlemi anlattı.

GİTME DEDİM AMA GİTTİ

Recep Gökçe ise, "Oğlum hayatını kaybedeli bir yıl oldu. Acımız hiç dinmedi. Acı içimizden hiç çıkmıyor. Elimizden bir şey gelmiyor. Tek yapabildiğimiz haftada 2-3 kez mezarını ziyaret etmek. Onu çok özlüyoruz. Yaşantımız bir şekilde devam ediyor. Eşimle bazen gülüyor, bazen ağlıyoruz. Olay olduğu gün evin köşesinden dönerken 'Oğlum gitme. Vazgeç. Zaten 5 yıldır gidiyorsun. bir tarla satalım borcun varsa ödeyelim.' dedim. Ama 'Baba ben burada ne yapacağım. Çalışmadan vakit geçiremem' diyerek gitti. Öğlene doğru da madenin göçtüğü haberi geldi. Oğlum eve dönemedi" dedi.

Eşinin bir türlü aklından çıkmadığını anlatan Ayşe Gökçe ise, "Çocuklarımla birlikte hala zor günler geçiriyoruz. Hale eşimin özlemini yaşıyoruz. Çocuklarım, babalarını çok özlüyor" diye konuştu. - Karaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayşe ve Recep Gökçe Çiftinin Acısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement