Aysu Bankoğlu'ndan Bakan Kasapoğlu'na: "Bir Kuşak Sizinle Çocukluğunu, Gençliğini Kaybetti" - Son Dakika
Güncel

Aysu Bankoğlu'ndan Bakan Kasapoğlu'na: "Bir Kuşak Sizinle Çocukluğunu, Gençliğini Kaybetti"

CHP Amasra Milletvekili Aysu Bankoğlu, dün TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu eleştirerek, “Bir kuşak, sizinle, çocukluğunu da gençliğini de kaybetti ama yarın bizim ve biz hazırız. Nazım'ın da dediği gibi, bu memleket de bu davet de bu yüzyıl da bizim. Size güle güle” dedi.

07.12.2022 15:12  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Amasra Milletvekili Aysu Bankoğlu, dün TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nu eleştirerek, "Bir kuşak, sizinle, çocukluğunu da gençliğini de kaybetti ama yarın bizim ve biz hazırız. Nazım'ın da dediği gibi, bu memleket de bu davet de bu yüzyıl da bizim. Size güle güle" dedi.

CHP Amasra Milletvekili Aysu Bankoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda dün görüşülen Gençlik ve Spor Bakanlığı 2023 Yılı Bütçe Teklifi üzerine konuştu. Bankoğlu, Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nu şöyle eleştirdi:

"Evet, yıldırmaya, hukuksuz tutuklamalarınızla korkutmaya, işsizlik ve yoksullukla sindirmeye çalışsanız da gelecek bizim, gelecek gençlerin. Bu ülkede gençler işsiz, yoksul, baskı altında özgür değiller. Özellikle üniversite eğitimi o kadar niteliksiz ki gençler diplomalarına uygun iş bile bulamıyor. Saygı görmüyor gençler, uyuşturuluyorlar ve bu ülkeden gitmek istiyorlar çünkü mutsuzlar. Gençler, bu hükümetle yandaşlığa, mafyacılığa ve emeksiz kazanmaya teşvik ediliyorlar. Saraya göre ise işsizlik yok, iş beğenmeyen genç var. Saraya göre üniversite binadan ibaret, mezunlarının da iş bulmasına gerek yok. Cebinde akıllı telefon olan herkes zengin; işsizliği, yoksulluğu, liyakatsizliği ve bu rezil torpil düzenini gençler abartıyor. Ya, saraya göre ifade özgürlüğü yok, kendilerinden olmayan herkes zaten düşman; saraya göre beyin göçü zaten yok çünkü gezmeye gidiyorlar.

"ÜLKENİN GERÇEK BİR GENÇLİK BAKANINA İHTİYACI VAR"

Gençlerin derdi sarayın da bu tabela bakanlığının da umurunda değil. Miadını doldurmuş bu anlayışla ülkemiz yeterince vakit kaybetti, ben de kaybetmek istemiyorum. Bakın, bu ülkenin gerçek bir Gençlik Bakanlığı'na ve bir de Gençlik Bakanı'na ihtiyacı var.

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında bizim önceliğimiz garantili uçuşlar, garantili hastaneler, cukkalı ihaleler değil, gençler olacak, gençler. Gençleri mutsuz ve umutsuz yaşatma konusunda yirmi yıldır imkansızı başaran hükümetin aksine bizimle gençler de üniversiteler de özgür olacak. İlk iş YÖK kalkacak. Biz uyuşturucu baronlarıyla boy boy pozlar vermeyeceğiz. 15 yaşında evlendirilmek, 20'sinde öldürülmek, 21'inde üniversite diplomasıyla inşaatta çalışmak geçmişte kalacak; önceliğimiz beton değil, önceliğimiz yandaş değil, insan çünkü. Gençler devlet yurtlarında market deposunda yaşar gibi istiflenmeyecek artık, hijyenik koşullar ve yemek hayati tehlike yaratmayacak, üniversitelerdeki barınma sorununu en geç bir yıl içinde çözeceğiz. Bu ülkenin gençliğini cemaat ve tarikat yurtlarına sizin yaptığınız gibi asla mahküm etmeyeceğiz.

"GENÇLER ANAYASAL HAKLARINI KULLANMAKTAN KORKAR OLDULAR"

Bakın, bakan yardımcısının sadece Emlak Konut üzerinden aldığı bir aylık ikinci maaşıyla yaklaşık 24 öğrencinin geçinebileceğini biliyor muydunuz? ya da 2021 Sayıştay raporuna göre, bakanlığınızın 2,5 milyarlık açığıyla 245 bin öğrenciye daha kredi imkanı sağlayabilirdiniz, biliyor muydunuz? Peki, bu ülkede 2000 yılında yüzde 13 olan genç işsizliğinin bugün yüzde 24 seviyesine geldiğini, üniversite enflasyonunda Avrupa'da bir ilke imza atarak işsiz üniversite mezunu oranının işsiz ilkokul mezunu oranından daha fazla olduğunu biliyor muydunuz? Ülkede 'Mutsuzum' diyen genç oranının 2003'te 7,8'ken bugün yüzde 20'lerde olduğunu biliyor muydunuz değerli milletvekilleri? Günaşırı bakın, günaşırı, bir genç geçim zorluğundan, baskıdan intihar ediyor ya. Peki, umurunuzda mı, umurunuzda mı? Hayır. Çünkü sarayın duvarları yüksek, kalın, pencereleri yüksek. Gençler sayenizde anayasal haklarını kullanmaktan, konuşmaktan, yazmaktan, neredeyse yaşamaktan korkar oldular ya.

"GİDENLERE İMKAN YARATARAK BİZ ÇÖZECEĞİZ"

Biz, gençlerin sorunlarına sizin yaptığınız gibi baskıyla cevap vermeyeceğiz. Bizim iktidarımızda gençler özgür olacak, özgür. Sosyal medyada paylaşım yaptığında, üniversitede bir kulüp açtığında, 'Barınamıyorum' dediğinde ya da siyasi fikrini ilan ettiğinde suç işlemiş sayılmayacak. Bizden değil diye kimsenin bursu kesilmeyecek. Konserler, festivaller yasaklanırken ölü taklidi yapanların aksine, bizim dönemimizde gençler eğlenecek. Gerçi siz yine anlamayacaksınız ama alenen mizah da yapabilecekler. Araştırmaya bile tenezzül etmediğiniz beyin göçünü de gidenleri suçlayarak değil, 'Giderlerse gitsinler' diyerek hiç değil, gidenlere imkan yaratarak biz çözeceğiz.

NAZIM'A ATIF YAPTI

Biz, çağa uygun yüksek yetenek inşasından bahsediyoruz. Bu, öyle bütçede gençliğe binde 2'lik pay ayırarak sizin, yapmayı bırakın, hayal bile edebileceğiniz bir şey değil. Genç girişimciler için, gençlerin teknolojiyle buluşması, hatta o teknolojiyi üretmesi için gerekli bütçeyi biz yapacağız. Cumhuriyetimizin 2'nci yüzyılında bilimin, teknolojinin ve üretimin peşinden giderek istihdamı biz yaratacağız, biz. Bir kuşak, sizinle, çocukluğunu da gençliğini de kaybetti ama yarın bizim ve biz hazırız. Nazım'ın da dediği gibi, bu memleket de bu davet de bu yüzyıl da bizim. Size güle güle"

Aysu Bankoğlu\'ndan Bakan Kasapoğlu\'na: "Bir Kuşak Sizinle Çocukluğunu, Gençliğini Kaybetti"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Aysu Bankoğlu'ndan Bakan Kasapoğlu'na: 'Bir Kuşak Sizinle Çocukluğunu, Gençliğini Kaybetti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement