Aytaç Durak, Açığa Alınma Süresinin Uzatılmasını Eleştirdi - Son Dakika
Güncel

Aytaç Durak, Açığa Alınma Süresinin Uzatılmasını Eleştirdi

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından 28 Mart'ta açığa alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, açıkta bulunduğu 6 aylık sürede 52 müfettişin inceleme yaptığını belirterek, "2 müfettiş daha geldi, süre 2 ay daha uzatıldı.

29.09.2010 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından 28 Mart'ta açığa alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, açıkta bulunduğu 6 aylık sürede 52 müfettişin inceleme yaptığını belirterek, "2 müfettiş daha geldi, süre 2 ay daha uzatıldı. Bu, belediyedeki talanın artmasına sebep olacaktır" dedi.

Adana'da akaryakıt istasyonu yapılmak istenen arsayla ilgili imar değişikliği istemine bazı meclis üyelerinin 260 bin dolar rüşvet pazarlığı yaptığı iddiasıyla ilgili ses kasetini Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında dinleten Aytaç Durak, sonraki süreçte hakkında birçok iddianın ortaya atılması üzerine açığa alındı. Yasaya göre, 2 ay açığa alınan, ancak, bu süre sonunda 2 kez bu süre uzatılan, dün 6 ayın dolması nedeniyle göreve iadesi beklenirken, açığa alınma süresi 2 ay daha uzatılan Aytaç Durak, göreve iade edilmemesini eleştirdi. Durak, yaptığı açıklamada, açığa alınmasının ardından açılan davalara da yer vererek, şunları söyledi:

" Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar kısa sürede 52 müfettişin görevlendirildiği 2'nci bir kurum, kuruluş veya kişi yoktur. Bu kadar müfettişin görevden uzak olduğum sürede, rüşvet, zimmet, irtikap, ihaleye fesat gibi yüz kızartıcı suç bulamaması, benim ve kurumumun belki de Türkiye'de en dürüst ve rasyonel çalışmalarımızın en büyük göstergesi olmuştur. 2 müfettiş daha geldi, süre 2 ay daha uzatıldı. Bugün 2 yeni Mülkiye başmüfettişinin daha gelmesi ve bakanlıkça sürenin 2 ay daha uzatılması neyi halledecektir? Olsa olsa Adanalılar'ın hür iradesine vurulmuş zincirler sonucu belediyedeki talanın daha da artmasına sebep olacaktır. Bu sürede hakkımda sadece 7 dava açılabilmiştir. Bunun 5'i kişisel hakaretler, 1'i belediye fabrikasının deneme üretim fazlası şişe sularının dağıtılması olmak üzere 2'si de seçim yasaklarına muhalefetten açılan davalar olup görevden uzaklaştırmayı gerektirecek konular değildir."

Durak hakkında açılan davalar

YAZILI açıklamada, Durak'ın açığa alınmasının ardından açılan davalarla ilgili şu bilgi verildi:

- 2010/528 esas numarasıyla Adana 6'ncı Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a hakaret davası

- 2010/1067 esas numarasıyla Adana 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan Önce Adana Gazetesi dağıtımı ve Adana'nın Tanıtımı CD'sinde tarafsızlık yapılarak Seçim Yasası'na muhalefet etmek suçundan açılan dava.

- 2010/1486 esas numarasıyla Adana 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde AK Parti'den Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mehmet Ali Bilici'ye basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava.

- 2010/1085 esas numarasıyla Adana 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde Ümit Özgümüş'e basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava.

- 2010/1297 esas numarasıyla Adana 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde Çatalan suyunu şişeleterek 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimleri'nde dağıtıp, seçimlerde tarafsızlık yapmak suretiyle 298 sayılı Seçim Yasası'na muhalefet suçundan açılan dava.

- 2010/598 esas numarasıyla Adana 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Esendemir'in, rüşvet kasetindeki konuşmalarının mecliste dinletilmesi nedeniyle haberleşme ve iletişim hürriyetine aykırı davranıldığı iddiasıyla açılan dava.

- 2010/1339 esas numarasıyla Adana 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Tuncel'in hakaret iddiası, 'imar partisi kurmakla suçlandım,biraderlerim seni tokatlar' sözleriyle kendisine hakaret edildiği iddiasıyla yaptığı başvuru sonucu açılan dava.

ADANA, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aytaç Durak, Açığa Alınma Süresinin Uzatılmasını Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement