Aytaç Durak'ın Süresi 2 Ay Daha Uzatıldı - Son Dakika
Güncel

Aytaç Durak'ın Süresi 2 Ay Daha Uzatıldı

İçişleri Bakanlığı Tarafından Hakkındaki İddiaların Araştırılması İçin Açığa Alınan Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın 'Açıkta Kalma' Süresi 2 Ay Daha Uzatıldı.

30.09.2010 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı tarafından hakkındaki iddiaların araştırılması için açığa alınan Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın 'açıkta kalma' süresi 2 ay daha uzatıldı.

Açığa alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında verilen soruşturma zamanı dolunca, soruşturmanın tamamlanması için müfettişler, 2 ay daha ek süre aldı. 6 Ayda 52 müfettiş tarafından incelenen Durak, yapılanların bir oyalama olduğunu iddia ederek, uygulamayı "hür iradeye vurulan kelepçe" olarak yorumladı.

Hakkında 28 konuda soruşturma açılan ve mülkiye müfettişleri tarafından 27 dosyadan "Hakkında soruşturma açılamaz' raporu verildikten sonra Durak, bu raporları da Danıştay'a vererek yürütmenin durdurulması istemişti. Kalan bir dosyada da soruşturma süresi biten Durak, için İçişleri Bakanlığı 2 yeni müfettiş daha görevlendirip soruşturma sürecini 2 ay daha uzattı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar kısa sürede 52 müfettişin gönderildiği başka bir durum olmadığına işaret eden Durak, "Bu hukuksuz tavırla Adanalıların hür iradesine kelepçe vurulduğu gibi Adana Belediyesi'ndeki talanın daha da artmasına sebep olunmuştur" dedi. Aytaç Durak, şunları söyledi:

"T.C tarihinde bu kadar kısa sürede 52 müfettişin görevlendirildiği ikinci bir kurum, kuruluş veya kişi yoktur.

Bu kadar müfettişin görevden uzak olduğum sürede, rüşvet, zimmet, irtikap, ihaleye fesat gibi yüz kızartıcı bir suç bulamaması, benim ve kurumumun belki de Türkiye'de en dürüst ve rasyonel çalışmalarımızın en büyük göstergesi olmuştur.

Bugün 2 yeni Mülkiye Başmüfettişinin daha gelmesi ve Bakanlıkça sürenin 2 ay daha uzatılması neyi halledecektir? Olsa olsa Adanalıların hür iradesine vurulmuş zincirler sonucu Belediyedeki talanın daha da artmasına sebep olacaktır.

Bunun beşi kişisel hakaretler, (biri belediye fabrikasının deneme üretim fazlası şişe sularının dağıtılması olmak üzere) ikisi de seçim yasaklarına muhalefetten açılan davalar olup görevden uzaklaştırmayı gerektirecek konular değildir."

-AÇILAN DAVALAR-

Öte yandan müfettiş incelemesi devam ederken, Durak hakkında açılan davalar ise şunlar:

-2010/528 esas numarasıyla Adana 6'ncı Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a hakaret davası

-2010/1067 esas numarasıyla Adana 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan Önce Adana Gazetesi dağıtımı ve Adana'nın Tanıtımı CD'sinde tarafsızlık yapılarak Seçim Yasası'na muhalefet etmek suçundan açılan dava.

-2010/1486 esas numarasıyla Adana 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde AK Parti'den Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mehmet Ali Bilici'ye basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava.

-2010/1085 esas numarasıyla Adana 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde Ümit Özgümüş'e basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava.

-2010/1297 esas numarasıyla Adana 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde Çatalan suyunu şişeleterek 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimleri'nde dağıtıp, seçimlerde tarafsızlık yapmak suretiyle 298 sayılı Seçim Yasası'na muhalefet suçundan açılan dava.

-2010/598 esas numarasıyla Adana 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Esendemir'in, rüşvet kasetindeki konuşmalarının mecliste dinletilmesi nedeniyle haberleşme ve iletişim hürriyetine aykırı davranıldığı iddiasıyla açılan dava.

-2010/1339 esas numarasıyla Adana 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Tuncel'in hakaret iddiası, 'imar partisi kurmakla suçlandım, biraderlerim seni tokatlar' sözleriyle kendisine hakaret edildiği iddiasıyla yaptığı başvuru sonucu açılan dava.(ANKA)

(ÜNS/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Aytaç Durak'ın Süresi 2 Ay Daha Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement