Aytaç Durak'tan Başkan Karalar'a: "Şaibeli ihaleleri durdurup, yargı denetimine açmak zorundasınız" - Son Dakika
Politika

Aytaç Durak'tan Başkan Karalar'a: "Şaibeli ihaleleri durdurup, yargı denetimine açmak zorundasınız"

Aytaç Durak\'tan Başkan Karalar\'a: "Şaibeli ihaleleri durdurup, yargı denetimine açmak zorundasınız"

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, Başkan Zeydan Karalar'ın seçimler öncesi yapılan şaibeli ihaleleri durdurup, yargı denetimine açmak zorunda olduğunu söyleyerek, "Önceki yönetim hakkında kamuoyunu aydınlatmazsanız halkın desteğini de kaybedersiniz" dedi.

12.09.2019 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, Başkan Zeydan Karalar'ın seçimler öncesi yapılan şaibeli ihaleleri durdurup, yargı denetimine açmak zorunda olduğunu söyleyerek, "Önceki yönetim hakkında kamuoyunu aydınlatmazsanız halkın desteğini de kaybedersiniz" dedi.

Eski Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarını ve ihalelerini eleştirerek açıklamada bulundu.

Durak, açıklamasına 'Zeydan Karaları uyarıyorum' diye başlayarak şunları söyledi:

"Sayın Başkanım, teslim aldığınız belediye kendi bütçe ve nüfusu dikkate alındığında Kocaeli'den sonra Türkiye'nin en borçlu belediyesidir: 5,5 milyar TL borç vardı. Belediyede 20 bini bulan personelin kaçının bankamatikçi olduğu halen belli değil. Türkiye'de bütün CHP'liler teslim aldıkları Belediyelerin yolsuzluklarını her gün açıklıyorlar. Siz ise susuyorsunuz, ihaleye fesattan yargılanan Sözlü konuşuyor. Halk deyimindeki gibi lütfen yavuz hırsıza ev sahibini suçlatmayın. Seçimler öncesi yapılan şaibeli ihaleleri durdurup, yargı denetimine açmak zorundasınız. Aksi halde mevcut personel ve borçla başarılı olmanız çok çok zor. Önceki yönetim hakkında kamuoyunu aydınlatmazsanız halkın desteğini de kaybedersiniz."

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü'nün "Ben Aytaç Durak dönemini sorgulamadım" dediğini ifade eden Durak, "Oysa, devlet beni 86 müfettişle 4 yıl sorguladı. Tek suç bulamadılar. Sen kendine bak. Beni konuşturma. Beni Adanalılar büyük, küçük parti farkı gözetmeden 5 defa seçti. Sen ise 17 yıldır Adana'da da iktidar olan AKP ile Başkanı olduğun MHP'nin ortak adayı olarak girdiğin ilk seçimi 150 bin oy fark yiyerek kaybettin" dedi.

"ASKİ'nin bir yıllık geliri metronun kalan tüm borcunu ödemeye yeter"

Durak, metronun 2. etabının (hastane, üniversite ve stadyuma ulaşan bölümü) Hükümet Programına alındığını kaydederek, "Görevden alınmasaydım 4 yılda bitirirdim. Zira, zor olan şehir içi 14,5 km'lik Metro 1. Etabını zaten bitirmiştim. Görevden alındığımda Belediyemin hiç borcu yoktu. (Metro borç taksitleri hariç) Bu konuyu Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Başkanvekili seçilen Mahmut Çelikcan ve Yüreğir Belediye Başkanvekili Hıdır Bahçe de biliyorlar. Benim teslim ettiğim Belediyede ASKİ ve işletmeler dahil 2 bin 600 personel vardı. Şimdi ise sadece ASKİ'de 4 bine yakın personel var, 1 milyar lira borçlu. ASKİ'nin bir yıllık geliri metronun kalan tüm borcunu ödemeye yeter" ifadelerini kullandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Aytaç Durak'tan Başkan Karalar'a: 'Şaibeli ihaleleri durdurup, yargı denetimine açmak zorundasınız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement