Ayten Alpman Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Ayten Alpman Hayatını Kaybetti

Ayten Alpman Hayatını Kaybetti

Şişli'de bir klinikte tedavi gören ünlü sanatçı Ayten Alpman, hayatını kaybetti

21.04.2012 08:59  Güncelleme: 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

82 yaşındaki ünlü sanatçı Ayten Alpman, kronik akciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Osmanoğlu Kliniği'nde, saat 21.50 sıralarında hayatını kaybetti.

Alpman'ın ilk eşi İlhami Gencer ile Gencer'in ikinci eşinden doğan Bora Gencer vefat haberinin alınması üzerine hastaneye koştu. İlhami Gencer, "Salı günü hastaneye yatırmıştık. Geldim alnından öptüm.Dün de ziyarete gelmiştim. Allah rahmet eylesin" dedi.

Bora Gencer ise "Bugün bir takım haberler çıktı. sBizde bunu duyunc asparagas olduğnu düşündük. Ancak haber doğruymuş. Duyduğumda çok üzüldüm. Damadı aradı beni. Hemen koştuk geldik. Herkes arıyor ilgileniyor. İlk haberi aldığım zaman çok üzüldüm. Bahna söylenenlerden dolayı ölümünü bekliyordum aslında" şeklinde konuştu.

AYTEN ALPMAN KİMDİR?

İstanbul'da 1930'da doğan Alpman,1952'de Yeşilköy Deniz Park Oteli'nde ilk profesyonel sahne çalışmasını yaptı, 1953'te de İlham Gencer ile evlendi. Ayten Alpman'ın ilk plağı olan "Sayanora/Passion Flower" taş plak olarak 1959'da yayınlandı. Fecri Ebcioğlu'nun ısrarıyla Türkçe parçalar söylemeye başlayan Alpman'ın ilk çalışması "İnan Bana/Ayrıldık Yalnızım", 45'lik plak olarak yayınlandı.

Sezen Cumhur Önal ile birkaç 45'lik çalışması yapan Alpman'ın 1972'de yaptığı ve sözlerini Fikret Şeneş'in yazdığı "Bir Başkadır Benim Memleketim" plağı pek ilgi görmedi. 1974'te Kıbrıs çıkartması ile TRT'de "Memleketim" çok sık çalınmaya başlayınca şarkı tekrar 45'lik plak olarak piyasaya sürülerek büyük satış rakamlarına ulaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayten Alpman Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de köy halkı kurt nöbeti tutuyor
    09:40 Edirne'de köy halkı kurt nöbeti tutuyor

    Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Sülecik Köyü başta olmak üzere civar köylerde aç kalan kurtların köylere inip hayvanları telef etmesi üzerine köylüler silahlanarak kurt nöbeti tutmaya başladı. Kurtların köye girişi güvenlik kamerasına yansıdı. Sürülerine saldıran kurtlara engel olmak için av tüfeğiyle nöbet tutan köylüler, yetkililerden yardım talep ediyor.

  • İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda DHKP-C'nin silahlı eylemlerine katılan Fehmi Oral Meşe yakalandı
    09:39 İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda DHKP-C'nin silahlı eylemlerine katılan Fehmi Oral Meşe yakalandı

    MİT'in koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube tarafından gerçekleştirilen operasyonda geçmiş dönemde DHKP-C'nin silahlı eylemlerine katılan Fehmi Oral Meşe yakalandı.

  • DHKP-C Sorumlusu Fehmi Oral Meşe Yakalandı
    09:37 DHKP-C Sorumlusu Fehmi Oral Meşe Yakalandı

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C sorumlularından Fehmi Oral Meşe'yi yakaladı. Operasyon, MİT'in koordinasyonunda gerçekleştirildi ve Meşe, örgütün silahlı eylemlerine katıldığı gerekçesiyle aranıyordu.

  • Çameli Belediyesi Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:36 Çameli Belediyesi Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çameli Belediyesi Konferans Salonu'nda Belediye Başkanı Cengiz Arslan Başkanlığında, Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Arslan, 'Çameli'mizi ileriye götürmek için yapacak olduğumuz çalışmalarda gösterecek oldukları emekler için şimdiden teşekkür ederiz' dedi.

  • Melikgazi Belediyesi Salon Sporları Merkezi Projesi
    09:36 Melikgazi Belediyesi Salon Sporları Merkezi Projesi

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Salon Sporları Merkezi projesi ile sporu ve sporcuyu destekleyecek bir projeye daha imza atıyor. Proje sayesinde spor kulüpleri yer aramak zorunda kalmayacak ve gençlerin sağlıklı bir ortamda spor yapmaları sağlanacak.

  • Birlikte büyüyen koyun ile köpeğin kıyasıya mücadeleye sahne olan oyunları izleyenleri gülümsetti
    09:35 Birlikte büyüyen koyun ile köpeğin kıyasıya mücadeleye sahne olan oyunları izleyenleri gülümsetti

    Gümüşhane'de yaşayan Adil Bilgin'in 'Pamuk' isimli koyunu ve 'Boncuk' isimli köpeğinin kıyasıya mücadeleye sahne olan oyunları izleyenleri gülümsetti. Birlikte büyüyen ve her anı birlikte paylaşan koyun ile köpeğin birbirleriyle oyunları ise kıyasıya mücadeleye sahne olurken, koyunun köpeği uzaklaştırma çabası izleyenleri gülümsetti. Adil Bilgin, hayvanların birbirlerine çok yakın olduğunu ve birlikte büyüdükleri için bambaşka bir güzellikleri olduğunu belirtti.

  • Harmancık Belediyesi, kırsal mahallelerden gelen kadınlara hizmet verecek
    09:33 Harmancık Belediyesi, kırsal mahallelerden gelen kadınlara hizmet verecek

    Bursa'nın Harmancık ilçesinde bulunan belediyeye ait kafeterya, çarşamba günleri kırsal mahallelerden pazar alışverişi için gelen kadınlara hizmet sunacak. Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan, Çardı Mahfel Kafeteryası'nın çarşamba günleri kadınlara ücretsiz çay servisiyle hizmet vereceğini duyurdu.

  • 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim
    09:32 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim

    Bitlis'te 27 yıldır harik sanatıyla uğraşan Haydar Yılmaz, büyük boy hariklere alternatif olarak süs eşyası ve hediyelik mini harik üretimi yapıyor. Yıllardır bu sanatı yaşatmak için mücadele veren Yılmaz, destek bulamadığını belirtiyor. Mini hariklerin piyasasını oluşturmayı hedefleyen Yılmaz, bu sayede atölyesinde istihdam sağlamayı amaçlıyor.

  • Beylikdüzü'nde polisten kaçan motosikletliler kask kamerasında
    09:30 Beylikdüzü'nde polisten kaçan motosikletliler kask kamerasında

    Beylikdüzü'nde motosikletli şüphelilerin polisten kaçması kask kamerasına yansıdı. Şüphelilerin üzerinden yasadışı ilaçlar ve bir adet havalı tabanca çıktı. 18 yaşından küçük oldukları belirlenen şüphelilere toplamda 33 bin 472 lira ceza kesildi.

  • Düzce Belediyesi Güreş Kulübü Sporcusu Türkiye 3'üncüsü oldu
    09:30 Düzce Belediyesi Güreş Kulübü Sporcusu Türkiye 3'üncüsü oldu

    Düzce Belediyesi Güreş Kulübü sporcusu Sivas'ta düzenlenen U-15 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda rakiplerini geride bırakarak Türkiye 3'üncüsü olarak Milli Takımı'na katılmaya hak kazandı.


Advertisement