Ayvalı Barajında balıklar kümeleşti - Son Dakika
Güncel

Ayvalı Barajında balıklar kümeleşti

- Ayvalı Barajında balıklar kümeleşti Oltu Ayvalı Baraj gölünün Ormanağzı köyüne doğru olan kısmında balıklar kümeleşerek gölün yüzeyinde duruyorlar.

20.10.2020 09:17  Güncelleme: 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Ayvalı Barajında balıklar kümeleşti

ERZURUM - Oltu Ayvalı Baraj gölünün Ormanağzı köyüne doğru olan kısmında balıklar kümeleşerek gölün yüzeyinde duruyorlar. Ayvalı barajının sularının çekilmesinin ardından göldeki oksijenin azalması ile birlikte balıklar gölün yüzeyinde kümeler oluşturdular. Yöredeki vatandaşlar daha önce balıkları böyle hiç görmediklerini söylediler.

Ayvalı Barajına gezmeye giden Fırat Aydın, "Bugün Ayvalı Barajına gezmeye geldim, ilginç bir görüntüyle karşılaştım. Suyun yüzünde balık kümelerini gördük. Daha önce hiç görmediğimiz bir şeydi. Suyun azalması ile mi oldu artık bilemiyoruz. Bayağı balık kümesi oluşmuş durumda" dedi.

Yöre sakinlerinden Ahmet Semiz ise "Bu sene yumurtadan çıkan balıkları büyük balık başına topluyor. Her gurupta bir büyük balık var, suyun akışına doğru toplanıyorlar" dedi.

Olur İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekim İbrahim Deniztekin da, "Göldeki durumdan dolayı numune almaya geldik numunelerimiz aldık, sonuçlar çıktığında il müdürlüğümüz tarafından gerekli açıklamayı yapıacaktır" dedi.

Ayvalı Barajında balıklar kümeleşti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ayvalı Barajında balıklar kümeleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement