Ayvalık Belediye Başkanı Türközen, CHP'den İstifa Etti - Son Dakika
Politika

Ayvalık Belediye Başkanı Türközen, CHP'den İstifa Etti

Ayvalık Belediye Başkanı Türközen, CHP\'den İstifa Etti

Ayvalık ilçe Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Küçükköy belde Belediye Başkanı Mesut Ergin, CHP'den istifa etti.

25.12.2013 19:31  Güncelleme: 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık ilçe Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Küçükköy belde Belediye Başkanı Mesut Ergin, CHP'den istifa etti.

Türközen, Ergin ve bir grup kişiyle geldiği CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'ye 41 yıldır hizmet ettiğini bildirdi.

CHP'nin, yerel seçimler için aday belirleme sürecine değinen Türközen, şöyle konuştu:

"Bu arkadaş (Rahmi Gençer), 24 Temmuz'da aday adaylığı dilekçesini verdikten sonra 'Adaylığım kesin. Ayvalık Belediye Başkan adayıyım' diye dolaşmaya başladı. Biz ise diğer aday adayı 5 arkadaş olarak aramızda hizmet yarışına girdik. İlçe Başkanımız da CHP Genel Merkezinin yanı sıra İl Başkanlığınca yapılan anketlerde en yakın iki aday arasında eğilim yoklaması yapılmasına ilişkin kararın ardında durmadı. İlçe Başkanlığı yönetimindeki diğer arkadaşlar bu kararın ardında durdu ama o durmadı. Bu eğilim yoklaması her defasında CHP Genel Merkezi tarafından reddedildi. Adaylık için ona söz verilmiş. İstifalarımızın sorumluları, tamamen CHP Genel Merkezi, Aday Belirleme Komisyonu ve Parti Meclisi (PM) üyeleridir. Yeni bir oluşum sağlayabilirsek bunu tamamen CHP'liler olarak gerçekleştireceğiz. Bu oluşum asla CHP'ye ihanet etmek ya da herhangi bir partinin adamı olarak gerçekleşmeyecek. Bu oluşumu gerçekleştirebilirsek ve başarılı olursak ve bizi partiye davet ederlerse yine CHP'ye döneceğiz."

Ayvalık Belediye Başkanlığına CHP'den aday adayı olan Ergin ise partisinden istifa etmek zorunda kalmaktan büyük üzüntü duyduğunu anlattı.

Gençer'in, partinin Genel Merkezi tarafından Ayvalık Belediye Başkanlığına aday gösterildiğini söyleyen Ergin, "CHP Genel Merkezi, sermayenin gücü, oluru ve ricasıyla birini atamıştır. Bu zatın adı daha önce AKP ve MHP ile anılmıştı. 2 Eylül'de partinin İç Tüzüğünün 12'nci maddesine göre üye kaydedildi ve aday gösterildi. Bunu kabul edemeyiz. Çünkü bu zat, CHP'nin potansiyeline inandığı için AKP'yi veya MHP'yi değil, CHP'yi tercih etti. Bugüne kadar her şeyde hazıra kondu. Bu oyunun içinde olmak istemiyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ayvalık Belediye Başkanı Türközen, CHP'den İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement