Ayvalık Gençlik Merkezine Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Ayvalık Gençlik Merkezine Kavuştu

Ayvalık gençlik merkezine kavuştuBALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde "19 Mayıs Cihan Şişman Gençlik Merkezi" Cumhuriyet Bayramı'nda hizmete girdi.

30.10.2018 00:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık gençlik merkezine kavuştu

BALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde "19 Mayıs Cihan Şişman Gençlik Merkezi" Cumhuriyet Bayramı'nda hizmete girdi.

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülarslan, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, hayırsever iş adamı Cihan Şişman, eşi Sebahat Şişman, iş adamı Kemal Ulusoy, daire amirleri, gaziler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından gerçekleşen gençli merkez açılışı tam bir şölen havasında gerçekleşti. Ayvalık Belediyesinin en büyük sosyal projelerinden biri olan Zeytin Çekirdekleri'nin Sebahat -Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileriyle birlikte verdikleri sımsıcak konserle başlayan açılış, Huriye Kara yönetimindeki minik öğrencilerin sunduğu halk oyunları gösterimi ile sürdü.

"Gençlere yapılan yatırım, gençlerin önünü açacak yatırımın hepsi çok önemli"

Açılışta konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Bizim gönlümüzden geçen bir hedef vardı. Ancak idareci olursak bunları yapabiliriz dedik ve idarenin başına geçtiğimizden bu yana da gençlerimize spor ve sanat alanında eğitim veriyoruz. Niye veriyoruz? Çünkü biz mutlu ve çağdaş gençler istiyoruz. Biz sorgulayan gençler yetiştirmek istiyoruz. Gelecek, ulu önder Mustafa kemal Atatürk'ün dediği gibi, geleceğimizin garantisi gençlerimizdedir. O, bu ülkeyi ve Cumhuriyet gençlere emanet etti, bizlerde sırasıyla gençlere emanet edeceğiz. O yüzden de gençlere yapılan yatırım, gençlerin önünü açacak yatırımın hepsi çok önemli. Bugün, bu gençlik merkezine ismini verdiğimiz Cihan ağabeyimiz, kendisi de eşiyle birlikte geçmişte bir eğitimci olduğu için hep gençlere yatırım yapıyor Ayvalık'ta. O yüzden de ben kendisini bir kez daha ayakta alkışlıyorum." dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana ilçedeki tüm spor kulüplerine, engellilere ve Zeytin Çekirdekleri'ne büyük yatırımlar yaptıkları ifade eden Başkan Gençer, "Bugün burada açılışını yaptığımız Gençlik Merkezi'miz daha önce yaşlılarımız barındırıldığı, özel çocuklarımızın eğitim gördüğü bir binaydı. O binada da güzel hizmetlerimiz oldu ama günümüzde büyüyen Ayvalık'a ve hedefimizdeki Ayvalık'a uyumlu değildi. O zaman arkadaşlarımla dedim ki; burayı Gençlik Merkezi yapalım. İçinde sineması, kütüphanesi, sportif tesisler, müzik salonu, satranç salonu olsun istedik ve bu binada tüm bunları yaptık. Bunları yapmak için yola çıktığımızda tabi ki ciddi bir finans gerekiyordu. Cihan ağabeyimize konuyu açtık ve 'Yapalım be başkan' dedi. Bizi son derece mutlu etti. Sevgili Cihan Şişman ağabeyimiz destek verelim dedikten sonra binanın yüzde 90'ını tamamladı" ifadelerini kullanarak, yeni gençlik merkezine 5 bin kitap bağışlayan ÇYDD ve diğer bağışçılara da teşekkür etti.

"Destek görülmezse ve fırsat verilmezse her zaman gerçekleşmez"

Hayırsever iş adamı Cihan Şişman ise, "Gençlerimiz sahipsiz değildir. Onlara güveniyoruz. İnanıyoruz. Şu andaki bağış ve paylaşım olarak adlandırılan bu tür girişimler, niyet edilse bile, destek görülmezse ve fırsat verilmezse her zaman gerçekleşmez. Bu fırsatı bana başta Belediye Başkanımızın oluruyla, resmi kararın alındığı, o günkü oturuma katılan bütün belediye meclisi üyelerinin oy birliği kararları verdi. O gün oy birliği kararını duyduğumda, bu gün duyduğum mutluluktan daha da fazla mutluluk duymuştum. Ayrı ayrı kendilerine Minnettarım. Bu uğraşta ve ele geçirdiğim bu bağış fırsatında, Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Gençeri, Belediye meclis üyesi Sayın Mehmet Ali Yalçın Taşı, Belediye başkan yardımcısı Sayın Gökay Bacanı ayrıca ismen anıp teşekkür etmek boynumun borcudur. Ailemin, Allahın verdiğini bu binadan esirgemeden, başlayıp temelden çatıya iş kazasız bitirip çok şükür teslim ettiğimiz bu bina herkese hayır getirsin. Teşekkür ederim" diye konuştu.

Törende konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ile Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan da, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, binanın yapımına dev katkılar sağlayan hayırsever işadamı Cihan Şişman ve gençlik merkezinin donanımına destek veren ÇYDD ve tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ayvalık Belediyesi 19 Mayıs Cihan Şişman Gençlik Merkezi girişinde yapılan ünlü heykeltıraş Tankut Öktem'in kızı Pınar Öktem tarafından hazırlanan heykelin açılışı gerçekleştirildi.

Törene katılanlar daha sonra yeni Gençlik Merkezi binasını gezdi. Merkezi gezen protokol ve vatandaşların binadaki gençlere yönelik aktivitelerin yapılacağı üniteleri büyük bir beğeniyle karşılamaları ise dikkatlerden kaçmadı.

Ayvalık Gençlik Merkezine Kavuştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ayvalık Gençlik Merkezine Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı
    22:15 Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı

    Alanya Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında CHP'den seçilen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediyenin borç listesini ve aylık gelir gider dengesini ana binaya astı. Listeye göre Alanya Belediyesi'nin toplamda 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 TL borcu bulunuyor.

  • Manisa Sarıgöl'de Trafik Kazası: 1 Yaralı
    22:14 Manisa Sarıgöl'de Trafik Kazası: 1 Yaralı

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet ile araç çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Torbalı'da Anne Kedinin Yavrusunu Kurtarma Operasyonu
    22:11 İzmir Torbalı'da Anne Kedinin Yavrusunu Kurtarma Operasyonu

    İzmir Torbalı'da bir anne kedi, yavrusunun kuyuya düşmesi üzerine miyavlayarak bina sakinlerinden yardım istedi. Kadınlar tarafından düzenlenen kurtarma operasyonunda yavru kedi kurtarıldı ve anne kedi olay yerinden bir an olsun ayrılmadı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Konya'da Otomobil Kanala Düştü, Sürücü Hayatını Kaybetti
    22:11 Konya'da Otomobil Kanala Düştü, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kanala düştü ve sürücü olay yerinde hayatını kaybetti. Yaşar Konur (79) idaresindeki otomobil, yoldan çıkarak önce durağa çarptı ve ardından kanala düştü. Olay yerine sağlık, trafik ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan sürücü, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti
    22:11 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti

    Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç'ın görevden ayrılmasının ardından yerine Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Çakır atandı.

  • TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti
    22:08 TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil olmak üzere 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk edilen takımlar arasında talimatlara aykırı hareket, saha olayları ve çirkin tezahürat gibi nedenler bulunuyor.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    22:08 Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Kaza, Beyşehir-Konya kara yolunun Göçü Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Beyşehir yönüne giden Yaşar Konur'un (79) kullandığı 35 AL 6362 plakalı otomobil, yol kenarındaki durağa çarptıktan sonra kanala düştü. Kazada yaralanan sürücü, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.


Advertisement