Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu'ndan Anlamlı Konferans - Son Dakika
Yerel

Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu'ndan Anlamlı Konferans

Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu\'ndan Anlamlı Konferans

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan ve Araştırmacı-Yazar Necmi Sarıyer’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Çanakkale Ruhu’ ile ilgili konferansa ilgi yoğun oldu.

28.04.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan ve Araştırmacı-Yazar Necmi Sarıyer'in konuşmacı olarak katıldığı 'Çanakkale Ruhu' ile ilgili konferansa ilgi yoğun oldu.

Ayvalık Belediyesi'ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte; Ayvalık Müftüsü Mehmet Emin Karataş, müftülük yöneticileri, Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve velileriyle vatandaşlar hazır bulundu.

Saygı duruş ve İstiklal Marşı'nın bir ağızdan seslendirilmesiyle başlayan gece; Küçükköy Camii İmam Hatibi İlhan Köse'nin okuduğu Aşır-ı Şerif ile sürdü.

Etkinlikte konuşan Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Ali Yüce, 2012 yılında kurulan okulun 5-6-7. sınıf eğitimleriyle çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatarak, okula destek veren ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Müdür Yüce yaptığı konuşmada, "Neden Çanakkale Ruhunu önemsiyoruz? Çanakkale şiirinde milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy 'Bedrin Aslanları' diyor. Bedr'de, Rasülullah şöyle dua etmişti, 'Yar Rabbi bu bir avuç Müslüman yok olursa, senin dinini anlatacak kimse kalmayacak. Onlara yardım eyle' demişti. Çanakalle'de ecdadımız, 'Yetiş ya Rasullulah' dediler. Son vatan kalesi için. 250 bin şehitle mücadele ettiler. Bedrin Arslanları gibi çarpıştılar. Dönmeyi düşünmediler. Bunun için varız. Bunu anlamak için konferansımızı düzenledik" diye konuştu.

Okul Müdürü Mehmet ali Yüce'nin konuşmasının ardından, sahneye gelen okulun 6-A sınıfı öğrencilerinden Ali Gündoğan'ın okuduğu '40 Yaş' şiiri salonu dolduranlar tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı.

Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu'nun düzenlediği konferans gecesinde, okul Müdür Yardımcısı Kemal Dedeoğlu da, bir Çanakkale hatırasını geceye katılanlara seslendirdikten sonra Araştırmacı-Yazar Necmi Sarıyer sahneye geldi.

Sempatik tavırlarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Sarıyer, Çanakkale'nin manevi ruhunun zaferin kazanılmasında en büyük etkenlerden biri olduğunu kaydettiği konuşmasında, Çanakkale Destanını yazan şehir ve gazilerin mücadelesinden de kesitleri izleyicilerle paylaştı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu'ndan Anlamlı Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement