Ayvalık'ın Modern Arıtma Tesisi Start Aldı - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ın Modern Arıtma Tesisi Start Aldı

Ayvalık\'ın Modern Arıtma Tesisi Start Aldı

Balıkesir’in Ayvalık Belediyesi’nin uzun araştırmalar sonucu birçok seçenek arasından titizlikle seçtiği elektroflokulasyon prensibiyle çalışan arıtma tesisi 30 Ekim’de açıklanan bakanlık faaliyet raporu ile hizmete girdi.

20.12.2013 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi'nin uzun araştırmalar sonucu birçok seçenek arasından titizlikle seçtiği elektroflokulasyon prensibiyle çalışan arıtma tesisi 30 Ekim'de açıklanan bakanlık faaliyet raporu ile hizmete girdi.

Tesis Türkiye'nin en modern ikinci arıtma tesisi olma özelliği taşımasıyla göz dolduruyor. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in örnek tesisleri yerinde inceleyerek Ayvalık'a kazandırdığı tesis, ilçenin en büyük sorunu olan alt yapı konusunda adeta bir devrim niteliğini taşıdığı belirtildi. Koku oluşturmaması, çok küçük alana ihtiyacı olması, Çevre ve Orman Bakanlığı Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği ve AB Çevre Kirliliği Yönetmelikleri'nin alıcı ortama deşarj limitlerine uygun atık su arıtımını en ekonomik prosesle sağlaması, arıtılmış suyun, proses suyu olarak geri dönüştürülebilmesi, daha düşük hacimde ve daha kolay suyunu verebilen çamur elde edilmesi gibi avantajlarının bulunduğu tesisin hizmete girmesiyle Ayvalık'ın en büyük sorunlarından biri olan kanalizasyon sorununun resmen tarihe karıştığının da altı çizildi.Düşük işletme, bakım ve personel maliyeti, geleneksel çöktürme prensibiyle çalışan sistemlere oranla 10 kattan 100 kata kadar daha hızlı olması, özellikle yüksek miktarda ağır metal, yağ-gres askıda katı madde, çözünmüş kirletici, bakteri-virüs ve karmaşık organik içeren ağır atıksuları etkili bir şekilde arıtabilmesi gibi önemli özelliklerinin bulunduğu tesisin hizmete girmesi vatandaşlar tarafından da çok büyük memnuniyetle karşılandı.

Aynı zamanda kolay kullanımı ve işletmesi, tam otomatik olması ve kullanıcı dostu bir otomasyon sistemine sahip olması, web tabanlı bir yazılımla tüm kullanıcıların ihtiyaçlarına anında çözüm bulunabilmesi, esnek kapasiteye sahip olması, artan ihtiyaçlara göre kapasitenin kolaylıkla arttırılabilmesi, dünya çapında korunan patente, çeşitli kalite standartlarına (İSO 9001) ve teknoloji ödüllerine sahip olması ise bu tesisin modern olması kadar her açıdan faydalı olduğunun en büyük göstergesi olduğu da gelen bilgiler arasında. Ekstra aparatlar eklenerek içilecek kıvamda su çıkışı yapabilecek kapasitede olduğu vurgulanan tesisin, artık çamuru da kaliteli gübre haline getirdiği belirtildi.

TÜRKİYE'DE İKİNCİ TESİS

Cihanbeyli Belediyesi'nden sonra Türkiye'de ikinci elektroflokülasyon sistemli arıtması olan tesisin yapımı ise Multıclaır Arıtma Sistemleri AŞ.adlı firma tarafından 10 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle ihale edildiği öğrenildi. Kumlubahçe mevkiindeki 756 metrekarelik bir alanda kurulan arıtma sisteminin Ayvalık geneline hizmet vereceğine işaret eden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise yaptığı açıklamada; "Böylesine bir tesisi Ayvalık'a kazandırdığımız için çok mutluyuz. Alışıla gelmiş, yapmış olmak için yapılan tesisler dışında, çağımıza uygun olarak son teknoloji ile tasarlanan elektroflokulasyon prensibiyle çalışan arıtma tesisimiz Ayvalık halkı'na hayırlı olsun. Tesisimiz yakın zamanda diğer belediyelere de örnek olacaktır" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ın Modern Arıtma Tesisi Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement