Ayvalık'ta 14. Geleneksel Deve Güreşleri Coşkusu - Son Dakika
Kültür Sanat

Ayvalık'ta 14. Geleneksel Deve Güreşleri Coşkusu

Ayvalık'ta 14. Geleneksel Deve Güreşleri coşkusuBALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği tarafından bu yıl 14. sü düzenlenen Geleneksel Deve Güreşi Festivali yağmurlu havaya rağmen coşkulu bir heyecanla gerçekleşti.

16.12.2018 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık'ta 14. Geleneksel Deve Güreşleri coşkusu

BALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği tarafından bu yıl 14. sü düzenlenen Geleneksel Deve Güreşi Festivali yağmurlu havaya rağmen coşkulu bir heyecanla gerçekleşti.

Ayvalık'tan; Karadağlı, Ali Efe, Cengizhan, Koray ve Kurtdereli gibi ünlü pehlivan develerin; yanı sıra festivale Ege ve Marmara'nın en güçlü 110 pehlivan develeri katıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in himayesinde gerçekleşen festivali; Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, ile AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hasan Kıtay'ın yanı sıra Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, Ayvalık Ziraat Odası 2. Başkanı Hasan Barbun, AK Parti Ayvalık eski İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, belediye meclis üyelerinin yanı sıra; Ezine, Çanakkale, Edremit, Bergama, Dikili, Burhaniye ve Bodrum'dan gelen deveciler cemiyet üyeleri, deve sahipleri ve yüzlerce vatandaş büyük bir heyecanla izledi.

Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in yoğun gündemi nedeniyle kısa bir süreliğine katıldığı festival ile ilgili Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği Başkanı Mustafa Yatkın yaptığı açıklamada, bu yıl 14. sünü düzenledikleri Geleeksel Ayvalık Deve Güreşi Festivali'ne olumsuz hava koşullarına rağmen yoğun bir katılımın olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Başkan Yatkın, büyük bir heyecanla gerçekleşen güreşlere Bodrum'dan Çanakkale'ye kadar 110 devenin katıldığını kaydederek, organizasyonun hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ise her yıl ilçede düzenlenen geleneksel deve güreşlerinin kış mevsimlerinde ilçe ekonomisine olumlu katkılarının yanı sıra kültürel hayatına da renk verdiğini ifade ederek, "Bu organizasyonda asıl emeği Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği'dir. Biz belediye olarak organizasyona lojistik destek sağlamaya çalıştık. Ben böylesi güzel bir organizasyonu gerçekleştirdiği için dernek başkanı Mustafa Yatkın ile oğlu İbrahim Yatkın'ın yanı sıra dernek üyelerine yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ayvalık'taki geleneksel deve güreşi festivalinde; kadın ve çocukların yanı sıra yakılan mangallarda hazırlanan deve eti ile deve sucukları da afiyetle yenildi.

Ayvalık\'ta 14. Geleneksel Deve Güreşleri Coşkusu
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Ayvalık'ta 14. Geleneksel Deve Güreşleri Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özdemir Asaf'ın 100. Yaşı Yalnızlık Paylaşılmaz Etkinliğiyle Kutlandı
    11:19 Özdemir Asaf'ın 100. Yaşı Yalnızlık Paylaşılmaz Etkinliğiyle Kutlandı

    Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı şairlerinden Özdemir Asaf'ın 100. yaşı, Yapı Kredi Kültür Sanat'ta düzenlenen 'Yalnızlık Paylaşılmaz' etkinliğiyle kutlandı. Etkinlikte, Özdemir Asaf'ın kendi sesinden dinletilen şiirlerin yanı sıra, sanatçılar tarafından yazılan şiirler müzik eşliğinde seslendirildi.

  • Görele'de Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi
    10:11 Görele'de Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi

    Giresun'un Görele ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı 'Aynalı Çarşı' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Görele Anadolu Lisesi öğrencilerinin rol aldığı oyunda, Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhu salonu dolduran izleyicilere en iyi şekilde yansıtıldı. Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencileri tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Cemevi'ni ziyaret etti
    09:48 Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Cemevi'ni ziyaret etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Cemevi'ni ziyaret ederek projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Günel'in ziyaretine CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ve CHP Parti Meclisi Üyesi Erbil Aydınlık da katıldı.

  • Mostar Yunus Emre Enstitüsü'nde Ramazan İlahileri Konseri Düzenlendi
    23:55 Mostar Yunus Emre Enstitüsü'nde Ramazan İlahileri Konseri Düzenlendi

    Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde, Türkiye'nin Mostar Başkonsolosluğu himayelerinde iftar organizasyonu ve ramazan ilahileri konseri düzenlendi. Konserde ilahiler hem Türkçe hem de Boşnakça seslendirildi.

  • Bursa'daki Ulu Cami'nin Minarelerine Mahya Asıldı
    23:55 Bursa'daki Ulu Cami'nin Minarelerine Mahya Asıldı

    Bursa'da bulunan tarihi Ulu Cami'nin minareleri arasına 'Güzel ahlak cennete götürür' mahyası asıldı. Osmanlı geleneği olan mahya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ekip tarafından değiştirildi. Mahya, akşam ezanıyla birlikte yakıldı.

  • Nevra Serezli İsmail Dümbüllü Ödülü'ne layık görüldü
    22:04 Nevra Serezli İsmail Dümbüllü Ödülü'ne layık görüldü

    Müjdat Gezen Sanat Merkezi tarafından verilen İsmail Dümbüllü Ödülü, ünlü oyuncu Nevra Serezli'ye takdim edildi. Tiyatro günü etkinliğinde yapılan programda Serezli, Müjdat Gezen ile bir söyleşi gerçekleştirdi ve tiyatro hakkında görüşlerini paylaştı.

  • Ankara Eğitim-Sen Şubeler Platformu, Köy Enstitüleri Anısına Resim-Heykel Sergisi Düzenledi
    20:24 Ankara Eğitim-Sen Şubeler Platformu, Köy Enstitüleri Anısına Resim-Heykel Sergisi Düzenledi

    Ankara Eğitim-Sen Şubeler Platformu, Köy Enstitüleri anısına Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde resim-heykel sergisinin yedincisini düzenledi. Sergide, 125 sanatçıya ait resim ve heykeller sergilendi ve sergi 27 Mart-05 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

  • Saraybosna'da Bosna Hersekli Hattatın Eserlerinden Oluşan Hat Sergisi Açıldı
    20:19 Saraybosna'da Bosna Hersekli Hattatın Eserlerinden Oluşan Hat Sergisi Açıldı

    Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde Bosna Hersekli hattat Abdulhak Hadzimejlic'in eserlerinden oluşan hat sergisi açıldı. Sergide 37 adet hat eseri bulunuyor ve sergi 5 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Düzce'deki Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde Çıkarılan Eserler Müzede Sergilenecek
    19:25 Düzce'deki Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde Çıkarılan Eserler Müzede Sergilenecek

    Düzce'deki Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan eserler, yapılacak müzede sergilenecek. Konuralp Bölgesi'nde bulunan antik kentte sürdürülen kazı çalışmaları, tarihe ışık tutan bulguların gün ışığına çıkmasını sağladı. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Konuralp'in restorasyonu ve gelişimiyle birlikte kazı çalışmalarının da devam edeceğini belirtti. Ayrıca, depremde hasar gören Konuralp Merkez Camisi ve mevcut müzenin yerine eski belediye binasının olduğu alanda büyük bir müze yapılacağı ve kazılarda bulunan eserlerin burada sergileneceği açıklandı.

  • Bosna Hersekli Yazar Abdulah Sidran'ın Cenazesi Toprağa Verildi
    19:19 Bosna Hersekli Yazar Abdulah Sidran'ın Cenazesi Toprağa Verildi

    Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yaşayan ünlü yazar, şair ve akademisyen Abdulah Sidran'ın cenazesi toprağa verildi. Sidran için düzenlenen törenlere birçok ünlü isim katıldı. Sidran, edebiyat dünyasında önemli eserlere imza atmış ve birçok ödül kazanmıştır.

  • Bosna Hersek'teki TMV Okullarında Ramazan Konseri Düzenlendi
    18:45 Bosna Hersek'teki TMV Okullarında Ramazan Konseri Düzenlendi

    Bosna Hersek'teki Türkiye Maarif Vakfı (TMV) okullarında ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen konserde öğrenciler Kur'an-ı Kerim okudu ve ilahiler seslendirdi. Konser, Bosna Hersek'teki Türk kurumlarının temsilcileri, okul personeli, veliler ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşti. TMV Bosna Hersek Temsilcisi Yakup Gül, konserin TMV okullarının marşının tanıtımı için önemli bir etkinlik olduğunu belirtti.

  • İBB, Özgür ve Yaratıcı İstanbul İçin Tam Yol İleri Programını Gerçekleştirdi
    18:31 İBB, Özgür ve Yaratıcı İstanbul İçin Tam Yol İleri Programını Gerçekleştirdi

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen 'Özgür ve Yaratıcı İstanbul İçin Tam Yol İleri' programı gerçekleştirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, programda İstanbul'un geleceğini şekillendirmek için yapılan çalışmaları ve hedefleri anlattı. İmamoğlu, İstanbul'a 200 yeni mekan kazandırılacağını, 40 kütüphane açılacağını, yılda 10 bin etkinlik düzenleneceğini ve en az 100 festival yapılacağını belirtti. Ayrıca, İstanbul'un 2027 Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapacağı da duyuruldu.


Advertisement