Ayvalık'ta 30 Ağustos Coşkusu Zirve Yaptı - Son Dakika
Güncel

Ayvalık'ta 30 Ağustos Coşkusu Zirve Yaptı

Ayvalık\'ta 30 Ağustos Coşkusu Zirve Yaptı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

30.08.2017 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Sabah saat 09.30'da Ayvalık Kaymakamlık makamında gerçekleşen ilk kutlamada; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, protokol üyeleriyle vatandaşların bayram tebriklerini kabul edildi. Kaymakam Nazlı'nın tayininin Samsun'un Atakum ilçesine çıkması nedeniyle tören; hem bayramlaşma hem de vedalaşma mahiyetinde gerçekleşti.

Ayvalık'taki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına ait ikinci tören saat 10.00'da ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı'nın öncülüğünde; ilçeye yeni atanan Garnizon Komutanı Personel Albay Fevzi Koruyucu, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili İbrahim Kenan Kılıç, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve kalabalık bir vatandaş grubunun hazır bulunduğu tören, Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde Ayvalık Belediye Bandosu'nun eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunan Faruk Nafiz Çamlıbel'e ait 'Zafer Türküsü' adlı şiir törene katılanlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Günün anlam ve önemini ifade eden konuşmayı ise; Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi Hizmet Birliği Komutanı Piyade Yüzbaşı Ersoy Gezgin tarafından yapıldı.

Yüzbaşı Gezgin yaptığı konuşmada, 1919'da başlayıp, 3 yıl süren Kurtuluş Savaşı'nın 30 Ağustos 1922'de bizzat Başkomutan Mustafa Kemal Paşa'nın sevk ve idaresinde 'Başkomutanlık Meydan Muharebesi' ile taçlandığını hatırlattı.

Bu zafer ile tarihi boyunca hür yaşamış Türk Milleti'nin bu işgale boyun eğmemekle, bundan sonrada hür yaşayacğını tüm dünyaya gösterdiğini kaydeden Yüzbaşı Ersoy Gezgin, "Bu zafer milletimizin kendisine olan güvenini yeniden kazanmasını sağlamış, aynı zamanda modern Türkiye'yi yaratan ilerleme hamlesinin de itici gücü olmuştur. Bütün dünyada sömürgeci devletlerin ezdiği uluslara örnek teşkil etmiş, umutları tükenen toplumlara bir ümit meşalesi olmuştur" dedi.

Yüzbaşı Gezgin, "Görevimizi başarmak için bizden istenilen her şeyin daima daha fazlasını Atatürçülük ve Türk Milleti'nin bekası için feda ettik. Hiç şüpheniz olmasın ki, etmeye devam edeceğiz. Vatan ve millet için her türlü fedakarlığı emir verildiği an yapacağımızdan, Mustafa Kemal Atatürk'e, O'nun ilke ve inkılaplarına, siz aziz şehitlerimize ve bu uğurda toprağa düşmüş herkese kalkan elleri kıracağımızdan, içeriden ve dışarıdan ülkemize yönelen her tehdit ve herkesi tek tek yok ederek, gerekirse sizlerle kucaklaşmak için bir an bile tereddüt etmeyeceğimizden emin olunuz. Ne ay-yıldızlı bayrağımızı ne de İstiklal Marşı'mız yurdumuzdan eksik olmayacak. Bu eşsiz zaferi bize kazandıran ve devrimi gerçekleştiren başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu mücadelede hayatlarını kaybeden ve vatan toprağında canlarını vererek aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Ne mutlu Türk'ün diyene" ifadelerini kullandı.

Yüzbaşı Ersoy Gezgin konuşmasının ardından kalabalık vatandaş grubu tarafından dakikalarca alkışlandı.

Törenin ardından Ayvalık Belediyesi'nin bando takımı Şef Ergün Tekincan'ın öncülüğünde vatandaşların eşliğinde marşlar ve Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan bir konser verdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ayvalık'ta 30 Ağustos Coşkusu Zirve Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement