Ayvalık'ta Başkan Ergin'den, Kadın Kooperatifine Tam Destek - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Başkan Ergin'den, Kadın Kooperatifine Tam Destek

Ayvalık\'ta Başkan Ergin\'den, Kadın Kooperatifine Tam Destek

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarıyla tanınan Küçükköy beldesinde, Küçükköy Belediyesi tarafından oluşumu süren Mahalle Evleri faaliyetleri kapsamında kurulacak olan kadın kooperatiflerine Belediye Başkanı Mesut...

25.11.2013 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarıyla tanınan Küçükköy beldesinde, Küçükköy Belediyesi tarafından oluşumu süren Mahalle Evleri faaliyetleri kapsamında kurulacak olan kadın kooperatiflerine Belediye Başkanı Mesut Ergin desteğini sürüyor.

Bu kapsamda, Belediye Başkanı Mesut Ergin tarafından Küçükköy'de bulunan kütüphanede bir toplantı yapıldı. Halen atıl durumda olan kütüphanenin içinde yer alan bir bölümü kadın kooperatifine tahsis eden Ergin, böylelikle faaliyetlerin bir çatı altında yapılabilmesine olanak sağlamış oldu. 24 Kasım 2013 günü yapılan kooperatif oluşum toplantısı bu kez Belediye Başkanı Mesut Ergin'in eşi Canan Ergin'in katılımıyla gerçekleşti.

Kurucu kadınların toplantısından sonra iştirakçileri ziyaret eden ve burada konuşan Başkan Mesut Ergin, yerel düzeyde kadınların kendileri için kalıcı hizmetler yaratabilmeleri, önceliklerini ve ihtiyaçlarını gündeme getirebilmeleri, kadınları güçlendirmeye yönelik politikaların ve kaynak aktarımlarının sağlanabilmesi için çok önemli olduğunu belirtti.

Ayrıca bu kooperatifler aynı zamanda yerel kalkınmada kadınların rolünün görünür hale gelmesi konusunda da önemli bir model oluşturup, beldeye kadınlarına da çok önemli ekonomik katkı sağlayacağına işaret eden Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, bu konuda da kadınlara ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi.

Kadın Kooperatiflerinin faaliyet konuları yöresel yemeklerden, el sanatları imalatlarına, tarımsal üretimden, cateringe kadar geniş bir üretim yelpazesi olacağı alınan bilgiler arasında. Yapılacak üretimler sonrasında Küçükköy meydanında bir üretim pazarı açılarak yapılan üretimlerin pazarlanmasına da olanak sağlanacağı öğrenildi.

KÜÇÜKKÖYLÜ KADINLAR SEFER

Bu kapsamda geçtiğimiz Ekim ayında kadın kooperatifi üyeleri yine Küçükköy Belediye Başkanlığı'nın desteğiyle örnek kooperatif girişimlerinin yerinde incelenmesi için Ankara/ Beypazarı'na gezi programı düzenlenmişti.

Beypazarı'na giden ve buradaki kadın kooperatiflerinin işleyişini ve faaliyetlerini yerinde inceleyen heyet önümüzdeki günlerde incelemelerde bulunmak üzere Seferihisar'a gidecekler. Yapılacak incelemelerin ardından üretime start verileceği ifade edildi.

Bilindiği üzere Küçükköy Belediyesi tarafından oluşumu süren Mahalle Evleri faaliyetleri kapsamında kurulacak olan kadın kooperatiflerine geçtiğimiz düzenlenen toplantıda Mesut Ergin, kadın kooperatifleri oluşumuna tam destek vermesinin ardından verdiği sözü tutması ile dikkat çekti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Başkan Ergin'den, Kadın Kooperatifine Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement