Ayvalık'ta Coşkulu Protesto - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Coşkulu Protesto

Ayvalık\'ta Coşkulu Protesto

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, İstanbul-Taksim'deki Gezi Parkı ile başlayan ve yurt geneline yayılan protestolara yenisi eklendi.

05.06.2013 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, İstanbul- Taksim'deki Gezi Parkı ile başlayan ve yurt geneline yayılan protestolara yenisi eklendi.

Ayvalıkta; 'Her yer Taksim her yer Gezi Parkı, Tek yol direniş' diyerek ADD, CHP, İP işbirliğinde saat 20.00'deki protestoya katılan vatandaşların tencere, tabaklarla yaptıkları eylem oldukça coşkulu geçti. Ayvalık, Küçükköy ve Altınova Belediye Başkanlarının da ıslık çalarak hükümete tepkilerini dile getirdiği gözlenen eylemde ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran kalabalık Türk Bayraklarıyla adeta teri göğü inletti. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, ADD Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, İP ilçe Başkanı Deniz Tuğhan Arbak, CHP İlçe Başkanı Cihan Şişman, CHP İGM üyesi Fevzi Keklikçi, KASAİD Şube Başkanı Filiz Karayelli, belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu vatandaşlar, ellerinde bayraklarla saat 20.00'de alana indi.

"MEYDANLAR BİZİ BİRLEŞTİRİYOR"

1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan protestoda İşçi Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından okunan basın açıklamalarında Meydanların halkı birleştirdiği vurgulandı. Direnişin Hükümetin Suriye ve dış politikalarına, Reyhanlı'daki patlamalara, 4+4+4 Eğitim sistemine, Atatürk Orman Çiftliği peşkeşine, vatandaşa korku ve tehdit ve özel yaşama müdahale politikalarına karşı olduğunu belirten İP İlçe Başkanı Deniz Tuğhan Arbak,"Milletin direnme hakkı vardır. Türkiye, Türküyle, kürdüyle Büyük Türk Milleti geleneklerine, kültürüne, tarihine uygun olarak zorbalığa karşı yasal ve meşru direnme hakkını kullanmaktadır" dedi. Halk hareketinin programlı ve hedefli, haklı zeminde başarılı olacağını kaydeden Arbak, örgütlü halkı hiçbir kuvvetin yenemeyeceğini söyledi. Arbak, gözaltına alınan herkesin hemen serbest bırakılmasını istedi.

"İNSANLIK DIŞI MÜDAHALELERLE TEPKİLER BASTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Eylemde konuşan ADD Şube Başkanı Ahmet Üzgeç ise;

"Siyasal İktidar Türkiye'yi adım adım dönüştürürken; yaşamın her alanına faşizan bir anlayışla müdahale etmeye devam etmektedir. Çevreye, kültüre, sanata dolayısıyla çağdaş yaşama bağlı yurttaşlarımızın demokratik istemleri ve tepkileri tarihin en karanlık diktatörlerini aratacak şekilde vahşice, insanlık dışı müdahalelerle ile bastırılmaya çalışılmaktadır. Bölgesindeki ülkelere demokrasi havası atan iktidarın maskesi Taksim Gezi Parkında düşmüş, gerçek yüzleri ortaya çıkmıştır. Taksim Gezi Parkı Direnişi Türk Demokrasisi için bir dönüm noktasıdır Haklarımızı, özgürlüklerimizi, insanlık onurumuzu, yaşam tarzımızı korumak adına. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin hiçbir döneminde, AKP iktidarında olduğu kadar kişiliksiz, teslimiyetçi, işbirlikçi ve milli olmayan bir anlayışla yönetilmedi. Atatürk devrimlerine bu denli pervasızca, açıktan dil uzatılmadı. Bağımsızlık düşüncesi bu denli aşağılanmadı. AKP'nin bu anlayışı artık" ihanet" sınırlarını da aşmıştır" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANLARI TEPKİLİ

Hayat Bayram Olsa, 'Yuh Yuh', İzmir Marşı ve Sarı Saçlım Mavi Gözlüm şarkısına eşlik eden vatandaşlar saat 21.00'de alkış ve ıslıklarla yurt genelindeki protestoya katıldı. Vatandaş tencere, belediye başkanları ıslık çalarak hükümete ve yaşanan olaylara tepki gösterirken, muhabirimize açıklamalarda bulunan Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, 31 Mayıs'ı bir milat olarak kabul ettiğini belirterek, "Artık hükümet, her dayattığını elde etmeye çalışmaktan vazgeçmelidir. Baskıcı politikalara gerekli cevabı veren halk, sandıkta da gerekeni yapacaktır" diyerek, hükümet yandaşı olarak nitelendirdiği bazı basın kuruluşlarının da yanlışının 31 Mayıs'ta başlayan eylemlerle su yüzüne çıktığını savundu.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise; Baskıcı ve dayatmacı politikalar uygulayan her iktidarın bir gün bugün olduğu halkın sabrını taşıracağını belirterek, "Halkın sabrını taşırırsan sonuçlarına katlanırsın. Bu yüzden de hükümetin aklını başına alarak daha mantıklı hareket etmesi gerekir" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Coşkulu Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement