Ayvalık'ta Develere Havut Giydirildi - Son Dakika
Güncel

Ayvalık'ta Develere Havut Giydirildi

Dernek bünyesindeki devecilere ait Karadağlı, Ali Efe, Cengizhan, Koray ve Kurtdereli için yapılan havut hayrına vatandaşların da ilgisi yoğun oldu.

24.11.2017 20:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dernek bünyesindeki devecilere ait Karadağlı, Ali Efe, Cengizhan, Koray ve Kurtdereli için yapılan havut hayrına vatandaşların da ilgisi yoğun oldu.

Ayvalık'ın trafiğe kapalı tek caddesi olan Talatpaşa'da gerçekleşen havut giyme hayrında; Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, Pazar günü yapılacak seçimlerde AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı koltuğuna oturmaya hazırlanan Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay, belediye meclis üyelerinin yanı sıra; Ezine, Çanakkale, Edremit, Bergama, Dikili, Burhaniye ve Bodrum'dan gelen deveciler cemiyet üyeleriyle, deve sahipleri hazır bulundu.

Kuran-ı Kerim tilavetinin yapıldığı ve lokma hayrının yapıldığı etkinlikle ilgili muhabirimizin sorularını yanıtlayan Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, her yıl ilçede düzenlenen geleneksel deve güreşleri festivali öncesinde gerçekleşen develerin havut giyme töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu sene iyi güreşler olur ve herkes bu organizasyondan büyük keyif alır. Hep birlikte güzel güreşler izleriz" dedi.

Gökay Bacan, Ayvalık Belediyesi olarak her zaman deveciler camialarının yanında olduklarını da vurgulayarak, "Belediyemizin ekonomik imkanları ölçüsünde bu yıl da güreşlere destek vermeye çalışacağız. Onlarla birlikte güzel bir arena oluşturarak, bu güzel geleneğimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Düzenledikleri havut hayrı ile ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği Başkanı Mustafa Yatkın ise; 2017-2018 yılı Deve Güreşi sezonunun tüm deveciler ve cemiyetleri için hayırlara vesile olmasını, organizasyonun kazasız, belasız ve iyi güreşlere arena olmasını diledi.

Bu yıl organizasyona Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in samimi arkadaşı olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da katılacağını açıklayan Mustafa Yatkın, "Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği olarak bizim bu uğurda bugüne yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Allah nasip ederse 17 Aralık'ta biz tüm Edremit Körfezi ilçelerindeki deve güreşi sevenler Ayvalık'ımıza bekliyoruz." diye konuştu.

Öte yandan havut törenine katılan develerle fotoğraf çektirme yarışına giren vatandaşların ise bu yarışı renkli görüntüleri beraberinde getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ayvalık'ta Develere Havut Giydirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement