Ayvalık'ta Gençlik Meclisi Geleceğe Sahip Çıktı - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Gençlik Meclisi Geleceğe Sahip Çıktı

Ayvalık\'ta Gençlik Meclisi Geleceğe Sahip Çıktı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Madde Bağımlılığı konusunda Ayvalık sokaklarının temizlenmesi için savaş başlatan Ayvalık Kent Konseyi Gençlik Meclisi ilçede madde bağımlılığına dikkat çekmek ve önlemek amacıyla “Geleceğine sahip çık, hemen şimdi” başlığıyla bir eğitim semineri düzenledi.

04.03.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Madde Bağımlılığı konusunda Ayvalık sokaklarının temizlenmesi için savaş başlatan Ayvalık Kent Konseyi Gençlik Meclisi ilçede madde bağımlılığına dikkat çekmek ve önlemek amacıyla "Geleceğine sahip çık, hemen şimdi" başlığıyla bir eğitim semineri düzenledi.

Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Ahmet Üzgeç, CHP Balıkesir Milletvekili Aday Adayları Elif Günaydın Kaynak, Asım Sürer, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu seminerde; bağımlılığın nörolojik ve biyolojik nedenleri, Bireysel faktörler, Ailenin bakış açısı, Bağımlının davranışları, bağımlılığın sonuçları konu başlıkları ele alındı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Ayvalık Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Lütfü Kotan, "Bu gün madde bağımlılığı üzerine bilgilendirme toplantısında sizlerle birlikteyiz. Böylesine hassas bir konuda duyarlılık göstererek geldiğiniz için ve açtığımız bu savaşta yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ederiz. 4 Aralık'ta yine Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz 1. Ayvalık Gençlik Çalıştayı'nda gençlerimize madde bağımlılığı konusunda bilgilendirmeler yapmıştık. Siz değerli büyüklerimize de bu konuda önemli görevler düşüyor. Malum sizin gençliğinizdeki sokak şartları ile şu anki sokak şartları bir değil. Gençlerimiz maalesef her gün bir tehdit altında. Sizin gözünüzden kaçacak en ufak bir ayrıntı belki bir gencimizin, bir kardeşimizin, bir arkadaşımızın, bir evladınızın hayatını felakete sürüklemektedir. Ayvalık Gençlik Meclisi olarak bugün Madde Bağımlılığı konusunda Ayvalık sokaklarının temizlenmesi için bir savaş başlattık. Bu sokaklarda oynayan son gençler olarak yüklendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz. Gençlerimiz maalesef gün geçtikçe yalnızlaşıyor. Sosyal bir hayattan uzakta sadece sanal aleme hapsoluyor. Bu kara kutu içerisinde bir sürü tehditle burun buruna kalıyor. Sadece sanal ortam değil maddeler artık eğitim yuvalarımızın önlerine kadar gelmiş durumda. Emniyet güçlerimiz bu konuyla ilgili mücadelesini sürdürüyor, onlara tüm imkanlarımızı kullanarak destek olmamız gerekiyor.

Biz yaptığımız etkinliklerle gençlerimizin dikkatini çekmek, onlara enerjilerini sosyal konularda kullanabilecekleri alanlar yaratmak için mücadele veriyoruz. Sizden beklentimiz sevginizi her an gençlere hissettirin, emir ve komuta ile değil, arkadaşça dostça yaklaşımlar gösterin. Gençleri görmezlikten gelerek yalnızlığa sürüklemeyin, pişmanlıklarla değil sevgi ile çıkalım hep birlikte aydınlıklara" dedi.

Balıkesir Üniversitesi'nden Psikolog Oktay Kılıç, bağımlılık konusunun bilimsel tanımını yaptı. Ailelerin çocuklarının bağımlılığını takip edebilmesi için önemli paylaşımlarda bulundu. Bağımlılığın ilk kullanımda gerçekleşme oranının yüzde 99 olduğunu belirtti. Psikolog Kılıç, bağımlılığın toplumun temel taşı olan aileden başladığının, çocukların aile bireylerine özenmesi ile yıllar sonra bile bağımlı olabileceğini bildirdi.

Kılıç, Nöronların bebeklikten ölene kadar geçen süreçte her şeyi kodladığını ve bunların kesinlikle unutulmadığına vurgu yaptı.

En büyük bağımlılık nedeninin merak olduğunu belirten Kılıç, o yüzden bu maddelerin merak edilmemesini aksi takdirde tamiri güç sorunlara neden olabileceğini söyledi.

"EN İYİSİ BU TİP MADDELERE HİÇ BULAŞMAMAK"

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Arif Nerse ise bağımlılıktan kurtulmanın yıllar aldığını ifade etti.

"En iyisi bu tip maddelere hiç bulaşmamak" diyen Nesre, "Gençlere yönelik olarak eğer çevrenizde madde kullanan birisi varsa kesinlikle o kişiden uzak durun çünkü madde bağımlısı yakını olan bir kişi yüzde 90 risk altındadır" diye konuştu.

İzlettiği yaşanmış olaylar ile seminere katılanların dikkatini çeken Nerse, özellikle ailelerin bu tür eğitimlere daha duyarlı olmalarını ve gördüklerini çevrelerinde anlatmalarını istedi.

Seminerde gösterilen mutluluk videosu dakikalarca alkışlandı. Engelli bir vatandaşın hayata nasıl tutunduğunu, anılarını içeren ve mutluluğunu anlatan videonun gösterimi sırasında izleyenler göz yaşlarına hakim olamadı.

Seminerin düzenlendiği İsmet İnönü Kültür Merkezi girişindeki bağımlılıkla ilgili sergi ise katılımcılardan yoğun ilgi gördü. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Gençlik Meclisi Geleceğe Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement