Ayvalık'ta İdil Biret'en Unutulmaz Konser - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta İdil Biret'en Unutulmaz Konser

Ayvalık\'ta İdil Biret\'en Unutulmaz Konser

Ayvalık'ta dünyaca ünlü Piyanist İdil Biret, masterclassların ardından öğrencileriyle birlikte sanatseverlere müthiş bir konser verdi.

12.09.2014 18:58  Güncelleme: 08:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık Müzik Akademisi bünyesinde gerçekleştirilen Piyano Masterclass'ları kapsamında 12 öğrenciye ders veren dünyaca ünlü piyanist İdil Biret, masterclassların ardından öğrencileriyle birlikte sanatseverlere müthiş bir konser verdi.

Ayvalık Belediyesi'ne ait Alibey Kültür Merkezi'inde başlayan Piyano Masterclass konserinde İdil Biret ve 12 öğrencisi sahneye çıktı. Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AİMA) tarafından organize edilen İdil Biret ile Piyano Masterclass çalışmalarına üniversitelerin Güzel Sanatlar Bölümlerinde eğitim gördükleri öğrenilen; Emre Nurbeyler, Ferhat Can Büyük, Nihan Ulutan, Sanem Karabiber, Utku Asan, Atakan Oyal, Mohtadi Hajj, Işıl Giray, Leyla Cemiloğlu ve Zeynep Acar'ın yanı sıra hızla piyano virtüözü olmak yolundaki usta piyanist Can Okan sahne aldı. Konseri; eski Devlet Bakanlarından Ali Bozer'in yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir ve Ayvalıklı 350 sanatsever izledi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Konserin son bölümünde ise dünyaca ünlü piyanist İdil Biret sahneye çıktı ve Bu yılki Masterclass'ın konusunun Klasik Batı müziğinin devleri J.S.Bach ve Chopin'in eserlerini sihirli parmaklarıyla piyanonun tuşlarına can veren usta sanatçı, konserinin sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Konser sonunda İdil Biret ve AİMA'nın 12 masterclass kursiyeri öğrencilerinin çiçeklerle uğurlandı.

AİMA Başkanı Prof. Filiz Ali dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'in 8 yıldan bu yana olduğu gibi bu yılda, AİMA'nın bünyesinde ülkenin tanınmış üniversitelerinin Güzel Sanatlar Bölümünde eğitim gören kabiliyetli öğrencilere eğitim verdiğini vurguladı. Müzikle uğraşan her çocuk ve gencin gelişmesine, ilerlemesine yardımcı olmak amacı ve misyonu ile kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) deneyimini bugüne kadar 582 genç müzisyene eğitim veren AIMA ve Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı (AKSV) kurucusu Prof. Filiz Ali; "Ayvalık Cunda Adası'nın zeytinlikleriyle denizi arasında kalmış iki taş evde başladığımız "Ayvalık Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Uzmanlık Kursu" aradan geçen süre içinde büyüdü, zamana yayıldı ve AIMA'ya dönüştü. Sonunda da 2011 yılında AKSV kuruldu. AIMA 2014 yılında 16. yılını kutladı. Bugüne kadar bize destek olan tüm sanatseverlere, hayatını müziğe adamış gençlere katkıda bulunan, bulunacak olan herkese ve Banvit'e teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

Prof Ali, kendilerine destek veren başta Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer olmak üzere, Ayvalık Belediyesi ile katkı veren herkese teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta İdil Biret'en Unutulmaz Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement