Ayvalık'ta Yanan Bölgeye Sembolik Fidan Dikimi - Son Dakika
Güncel

Ayvalık'ta Yanan Bölgeye Sembolik Fidan Dikimi

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, beraberindeki bir grupla, Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde Şeytan Sofrası eteklerindeki Tımarhane Adası sırtlarında bulunan Cennet Koyu'nda çıkan yangın sonrası zarar gören alanları gezdi.

22.08.2017 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, beraberindeki bir grupla, Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde Şeytan Sofrası eteklerindeki Tımarhane Adası sırtlarında bulunan Cennet Koyu'nda çıkan yangın sonrası zarar gören alanları gezdi. Bölgeye sembolik fidan da diken CHP'li Akın, ülkenin en büyük doğal tabiat parkı olan Ayvalık Adaları Tabiat Parkını her zaman yeşil olarak görmek istediklerini belirtip, "Burası ranta değil doğaya dönsün" dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, CHP'li Belediye Meclis üyeleri Salman Kayran ve Fahri Güren, Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli ile Ayvalık'taki yangında zarar gören alanları inceleyen CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, bölgenin ağaçlandırılmasına yönelik taleplerini sembolik şekilde ağaç dikerek gösterdi.

'BURASI RANTA DEĞİL AĞAÇLANDIRILARAK DOĞAYA DÖNSÜN'

Cennet gibi bir bölgede olduklarını ifade eden Vekil Akın, "15 hektardı 20'ye çıkmış. Şeytan sofrası içindeki yangınla ilgili işin içinde bir şeytanlık olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Bakın etrafa cennet gibi bir bölge. Tabiat parkı içinde sanki bilerek yakılmış gibi bir intiba oluştu bizde. Bunu araştırmak bizim görevimiz. Ben de araştırma önergesi verdim fakat tabi önergelerle ilgili değil vicdanla ilgili bir şey bu. Çok zor yetişen ormanlarımız, yeşilliklerimiz inşallah öyle değildir ama bir rant uğruna kurban ediliyor. Ayvalık'ta her yer ayrı bir güzellik içerisinde. Bu bölgelerde devletimizin, dikim yapacağına, asla ve asla ranta kurban etmeyeceğine inanmak istiyorum. Biz de sonuna kadar bunun takipçisi olacağız. Buradaki bir ranta asla izin vermeyeceğiz. Çünkü yakıp buralara bir şey yapabiliriz anlayışını artık kaldırmamız gerekiyor. Bir daha böyle afetler olmasın çünkü bu doğa kolay kazanılmıyor. Burası ranta değil, ağaçlandırılarak doğaya dönsün" dedi.

'TABİAT PARKININ GİRİŞ ÇIKIŞININ KONTROL ALTINA ALINMASININ ZAMAN GELDİ'

Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise, "Tabiat parkının ortasında 20 hektar alanı kaybettik. Hem ormandaki doğayı hem de ağaçlarla birlikte burada yaşayan canlılar açısından zayiat verdik. Ciğerimiz yandı ama hızlı rüzgara rağmen orman ve itfaiye ekiplerimizin hızlı müdahalesiyle çabuk atlatıldı. Ancak burası bir tabiat parkı. Bu yangın da gösterdi ki bundan 11 yıl öncede çok büyük bir yangın çıkmıştı bölgede. Artık buranın girişinin çıkışının kontrol altına alınmasının zamanı geldi ve geçti. Buraların yanmasına bir kundaklama olayı sebep olmuş olabilir. Buraları bizim çok önemli doğal güzelliklerimiz ve koruma altındaki bölgelerimiz. Koruma altında olan bu bölgenin giriş çıkışının da kontrol altında olması, denetleniyor olması gerekli. Tabiat parklarımızı kaldırtmayız, sit alanları derecesini düşürtmeyiz. Buraları yapılaşmaya açmamak için Ayvalık Belediyesi, STK'lar yaşam savunucuları olarak kararlıyız. Biz buraların teminatıyız. Bakanlık Eylül ve Ekim ayında temizlik, Kasım ayında ağaçlandırma yapacağını açıkladı" dedi.

SAHADA AĞAÇLANDIRMA İÇİN PROJE ÇALIŞMASI

Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürlüğünden Sezgin İşbakan, Edremit Orman İşletme Müdür Vekili Canan Avcu, Ayvalık Orman İşletme Şefi Deniz Meltem ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Burhaniye Şefi Atasay Tanrısever ise sahada son incelemeleri yaptı. Drone çekimi yapılan sahada, Orman Bakanlığı'nın yanan sahalarda hemen ağaçlandırma çalışması yapma yönündeki kararını hatırlatan Orman Müdürlüğü ekipleri, hangi bölgeye hangi ağaçların dikileceğine yönelik projelendirme çalışmasının hemen ardından ağaçlandırmaya başlanacağını kaydetti. Ayrıca saha çalışmalarını bitiren Ayvalık Orman İşletme Şefliği, alanda iki ayrı ekiple damgalama çalışması yaptı. Damgalama çalışması bittikten sonra ihaleye çıkılacağı ya da kesimci bulunup, iş makineleri ile sürüm yapılıp sonbaharda ağaçlandırma çalışmasının tamamlanacağı öğrenildi.

YANGIN İKİ NOKTADA BAŞLAMIŞ OLABİLİR

Yangının iki ayrı noktada başladığı üzerinde durulduğu, bu noktalardan birinin Hakkıbey Yarımadasında bir tepe ile diğerinin Ceylan Sitesi yolu üzeri olduğu belirtildi. Yangında 20 hektar çamlık alan, 40 dönüm ise zeytinlik alanın zarar gördüğü öğrenildi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvalık'ta Yanan Bölgeye Sembolik Fidan Dikimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Motosiklet Kazası: 2 Kişi Yaralandı
    14:11 Adıyaman'da Motosiklet Kazası: 2 Kişi Yaralandı

    Adıyaman'da, sürücüsünün kontrolünden çıkan motosikletin refüje çarpması sonucu 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    14:10 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı Mahallesi'nde çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da çiftçilere destek verdiklerini belirtti.

  • Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Anaokulu Öğrencilerine Polislik Mesleğini Tanıttı
    14:10 Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Anaokulu Öğrencilerine Polislik Mesleğini Tanıttı

    Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Gümüşhacıköy Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anaokulu öğrencilerine yönelik polislik mesleği tanıtım etkinliği düzenledi. Etkinlikte polisler, öğrencilere polis araçlarını, ekipmanlarını ve görevlerini anlattı. Ayrıca trafik kuralları ve güvenliği hakkında bilgi verildi ve öğrencilere broşürler dağıtıldı. Etkinlikle çocukların polislik mesleğini daha yakından tanımaları ve trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

  • TRAC Balıkesir Şubesi Dünya Amatör Telsizcilik Gününü Kutladı
    14:09 TRAC Balıkesir Şubesi Dünya Amatör Telsizcilik Gününü Kutladı

    Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Balıkesir Şubesi, Dünya Amatör Telsizcilik Günü'nü özel bir etkinlikle kutladı. Uluslararası Amatör Radyo Birliği'nin kuruluş günü olan 18 Nisan, dünya genelinde amatör telsizcilik kuruluşları tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Amatör telsizciliğin iletişim gücünü bireylere veren önemli bir hobi olduğunu belirten TRAC Balıkesir Şubesi Dernek Başkan Yardımcısı Soner Targut, önümüzdeki yıl Amatör Telsizcilerin 100. yılını kutlayacaklarını ve daha kapsamlı etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

  • Samsun'da Husumetli Olduğu 3 Kişiyi Yaralayan Hırsızlık Hükümlüsü Yakalandı
    14:09 Samsun'da Husumetli Olduğu 3 Kişiyi Yaralayan Hırsızlık Hükümlüsü Yakalandı

    Samsun'da husumetli olduğu 3 kişiyi silahla yaralayan hırsızlık hükümlüsü, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Ayrıca, hırsızlık suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli, adli makamların işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Amasya'da Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı
    14:09 Amasya'da Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı

    Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kullananlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda B.G'nin üzerinde yapılan aramada 4 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan B.G, ifadesi alınmak üzere Gümüşhacıköy Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı
    14:08 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı. Palancıoğlu, Melikgazi için hizmet ve yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

  • Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı
    14:07 Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı

    Karabük'teki MARZİNC fabrikasında çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçiler, 2023-2025 dönemi toplu sözleşmendeki haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, işçilere destek vererek, toplu iş sözleşmesindeki eksikliklerin giderilmesini istedi.

  • Olympiakos Kalecisi Kostas Tzolakis, Fenerbahçe Futbolcularının Penaltılarını Su Şişesindeki Kağıttan Okuyarak Kurtardı
    14:07 Olympiakos Kalecisi Kostas Tzolakis, Fenerbahçe Futbolcularının Penaltılarını Su Şişesindeki Kağıttan Okuyarak Kurtardı

    Fenerbahçe ile Olympiakos arasında oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında, Olympiakos kalecisi Kostas Tzolakis, Dusan Tadic, Cengiz Ünder ve Leonardo Bonucci'nin penaltılarını kurtardı. Tzolakis'in penaltı atışları öncesinde su şişesindeki kağıda bakarak hareket ettiği görüntülendi. Olympiakos, penaltı atışları sonrası Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

  • Yahyalı'da Mahalle Muhtarlarından Başkan Esat Öztürk'e Ziyaret
    14:06 Yahyalı'da Mahalle Muhtarlarından Başkan Esat Öztürk'e Ziyaret

    Yahyalı'daki 41 mahalle muhtarı, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçilen Esat Öztürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Esat Öztürk, ziyaret sırasında mahalle muhtarlarına teşekkür ederek, mahallelerin sorunlarına ve ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde yaklaşacaklarını belirtti.


Advertisement