Ayvalık'ta Yeni Dönemin İlk Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Yeni Dönemin İlk Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Ayvalık\'ta Yeni Dönemin İlk Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından şekillenen Ayvalık Belediye Meclisi ilk toplantısını, Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in öncülüğünde gerçekleştirdi.

10.04.2014 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından şekillenen Ayvalık Belediye Meclisi ilk toplantısını, Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in öncülüğünde gerçekleştirdi.

Ayvalık Belediyesi'ne ait Orhan Peker Salonunda başlayan toplantıda, CHP, MHP, Ak Parti ve DSP Belediye Meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Ayvalık Belediyesi'nin il belediye meclis toplantısı; saygı duruşu ve istiklal marşının ardından, meclisin en genç belediye meclis üyeleri; MHP'li Muhittin Tüfekçi ile CHP'li Nilay Toprak'ın geçici meclis katipliği görevine getirilmesiyle başladı. Yeni dönemin ilk meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, gerçek anlamda bir enkaz olarak devraldıkları Ayvalık Belediyesi'ni içinde bulunduğu durumdan kurtarabilmek için tüm belediye meclis üyelerinden özverili çalışma ve destek istedi.

Ayvalık Belediyesi'nin yeni dönemde şov yapmadan ve gerçek ve yaratıcı çabalarla kalkındırabilmek için yoğun mesailer harcayacaklarının altını çizen Başkan Gençer, oldukça zor ve oldukça ağır borçların bulunduğu bir belediye devraldıklarını kaydetti. Zorda olsa belediye meclis üyelerinin destekleriyle Ayvalık Belediyesi'ni kalkındırmayı ve Ayvalık halkına en iyi hizmeti verebilmesi için çalışmasını amaçladıklarını vurgulayan Rahmi Gençer, "Ancak zorda olsa hep birlikte omuz omuza bu zorluğun altından kalkacağız. Buna muktediriz" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in ardından konuşan MHP'li Belediye Meclis Üyesi Halil Gür ise, önemli olanın Büyükşehir ile birlikte uyum içinde çalışabilmek için AK Parti'li meclis üyelerine büyük iş düştüğünü ve iktidar partisinin Belediye Meclis üyelerinin de siyasi beklentileri bir yana bırakarak, önce Ayvalık'ı düşünerek çalışmalara katkı vermesini istedi. MHP'li Belediye Meclis Üyesi Halil Gür'ün ardından, Başkan Rahmi Gençer'in talebiyle belediye meclis üyeleri kendilerini tanıttı.

KOMİSYONLARIN GÖREV BÖLÜMÜ YAPILDI

Tanıtımın ardından, yapılan oylamada CHP'li Belediye Meclis Üyesi Aydın Derinova tek aday olarak Belediye Başkan Vekilliği görevine seçildi. Yapılan toplantıda; Meclis 2. Başkan Üyeliğine ise MHP'li Belediye Meclis Üyesi Halil Gür seçilirken, Meclis Divan Katipliğine ise; CHP'li Gökay Bacan ile yine aynı partiden Nilay Toprak oybirliğiyle getirildi.

Toplantıda yapılan Encümen Üyeliği seçiminde ise; CHP'li Ufuk Ova ile Murat İbrahim Mühürdaroğlu ve MHP'den ise Şeref Akın isimleri aday gösterildi. Yapılan oylamada bu göreve; CHP'li Ufuk Ova ile Murat İbrahim Mühürdaroğlu getirildi. Toplantıda; Meclis Komisyonları ile ilgili seçimlerde Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri İmar, Bütçe ve Tarife Komisyonlarına CHP'den birer meclis üyeliğinin feragat edilmesini istedi. Ancak CHP kanadı bunu kabul etmeyince, AK Partili meclis üyeleri de hiçbir komisyonda görev almayacaklarını ifade etti.

Toplantıda yapılan seçimlerde; Meclis İmar Komisyonuna CHP'den; Ahmet Erkal, Hüseyin Barış, Fahri Güren, Mehmet Ali Yalçın Taş, MHP'den Arif Tünek seçilirken, Meclis Sağlık Komisyonu üyeliklerine ise; CHP'den Hüseyin Barış, Nusret Taşan, Dilek Saraçoğlu, MHP'den Ufuk Turan ve Şeref Akın seçildi.

İLK TOPLANTIYA PASTALI JEST

Toplantıda 10 dakika ara verildiği sırada Ayvalık'ın ünlü pastanelerinden Arıcım Pastanesi, yeni dönemin ilk belediye meclis üyeliği toplantısı için üzerinde Başkan Rahmi Gençer ve CHP'li Belediye Meclis Üyelerinin kısa bir süre önce Ayvalık Adliye Sarayı önünde mazbata almalarına ait bir fotoğrafla süslü şık bir pastayı meclis üyelerine armağan etti. Başkan Gençer ve CHP'li Belediye Meclis Üyelerinin birlikte kestiği pastanın ardından yapılan seçimlerde, Meclis Bütçe Komisyonuna; CHP'den Ufuk Ova, Gökay Bacan ve Mehmet Ali Tuncer, MHP'den ise; Firdevs Türkyılmaz ile Halil Gür seçildi.

Ayvalık Belediyesi'nin 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan ilk Belediye Meclis toplantısında, Meclis Tarife Komisyonuna; CHP'den Aydın Derinova, Salman Kayran ve Şakir Sakarya, MHP'den ise; Merih Arslan ve Şeref Akın göreve getirildi. Toplantıda; Meclis Hukuk Komisyonu'na ise; CHP'den Nilay Toprak, Ufuk Ova ve Mehmet Ali Yalçın Taş, MHP'den Merih Arslan ve DSP'den Özge Toygar seçildi.

Komisyon seçimlerinin ardından; toplantı gündeminin ikinci maddesi, Ayvalık Belediyesi'nin bir önceki döneminden yarım kalmış projelerin tamamlanması için özel bankalardan 7 milyon 500 bin lira kredi çekilmesi konusu görüşüldü. Ayvalık Belediyesi'nde çalışan işçi ve memurlarının maaş ve ikramiyelerinin toplamı 3 milyon 400 bin lira, belediyenin borçlarından dolayı icralık borçlarının ödenmesi ve Ayvalık'ın yaz dönemine hazırlanması ve belediyenin piyasaya olan borçlarının bulunduğunu ifade eden Başkan Rahmi Gençer, söz konusu acilen 2 milyon 500 bin liraya ihtiyaç bulunduğunu, ancak yeni bir icra borcu için de 5 milyonluk bir hacizin söz konusu olabileceğini kaydetti.

Özel bir bankadan imza karşılığı çekilecek 7 milyon 500 bin liranın 36 ay vadeyle geri ödemesi olduğunu kaydeden Başkan Gençer, "Maalesef Ayvalık Belediyesi'nin tüm malları çeşitli kurumlara olan borç nedeniyle hacizli bu yüzden de alacağımız kredi ipotek karşılığı olacak. Bunun dışında ayağa kalkabilmek için İller Bankası'na gidecek ve uzun vade bir kredi alınabilmesinin yollarını araştıracağız" ifadelerini kullandı. Gençer; ilk etapta 2 milyon 500 bin liralık kredinin ardından bir başka bankadan da 5 milyon lira bulmaya çalışacağız. Ancak belediye meclis üyelerimiz bu krediyi çekebilmek için bize yetki verirlerse de, bankalardan bu krediyi alıp almayacağımız da şüphelidir. Ama bizim öncelikli olarak belediye personelimizin birikmiş borçlarını ödememiz gerekiyor" dedi. Söz konusu personel borcunun Ayvalık Belediyesi'ne ait olduğunu belirten Başkan Gençer, Küçükköy ve Altınova'da çalışan personele ise herhangi bir gecikmiş borcun olmadığının da altını çizdi. Konuşmaların ardından iki çekimser oya karşın 23 oy ile özel bankalardan 7 milyon 500 bin lira kredi çekilmesi kabul edildi.

BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYELİKLERİ BELİRLENDİ

CHP'den Şakir Sakarya, İbrahim Mühürdaroğlu, Aydın Derinova Kıyı Ege Belediyeler Birliği üyeliğine, MHP'li Belediye Meclis Üyesi Şeref Akın ise yedek üye olarak seçildi. CHP'li Mehmet Ali Tuncer ile Salman Kayran Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Üyeliği'ne; Ege Belediyeler Birliği Üyeliğine ise; CHP'den Ufuk Ova, yedek üyeliği ise Nilay Toprak seçildi. Körfez Belediyeler Birliği Üyeliklerine ise; CHP'li Fahri Güren ve Yalçın Taş asil, İbrahim Mühürdaroğlu ile Ahmet Erkal seçildi.

Toplantıda; 6360 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu gereği tüzel kişiliği sona eren Altınova ve Küçükköy Belediyeleri'nin 2014 yılı Gelir Tarifelerinin devam ettirilmesine ilişkin talep ise 24 oyla kabul edilmesiyle, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından gerçekleşen Ayvalık Belediyesi'nin ilk meclis toplantısı sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Yeni Dönemin İlk Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement